0 oy
627 göst.
Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından
12krktr

13 Cevaplar

+2 oy
(1,093 puan) tarafından
Unicef ...

Korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.

Virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür

Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır

Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.

Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır

Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.

Dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.

Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.

Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.

UNICEF
(39 puan) tarafından
Ay canım teşekkür ederim bu bilgi için çok iyi oldu
tarafından
Ekran görüntüsü aldım sağol caanim
(53,796 puan) tarafından
yaz gelsede bitse o zaman kiz madem sicagi sevmiyor
-Reklam-
0 oy
(7,933 puan) tarafından
Kız o bebeler maskeyle nasil rahat etsin:D
(39 puan) tarafından
Ne biliyim bende ondan yazdım internetten baktım bebekler için maske var alsam mı dedim sonra durmaz bunla dedim Bi sorim dedim :)
0 oy
tarafından
Maske bulursan takarsın bacm  ama Bn maske takmam bebeğim çok küçük zaten 
(39 puan) tarafından
Maske var ama çok pahalı cnm 280 yazıyodu :)
(2,071 puan) tarafından
Alo 175 I arayarak şikayet edebiliyorsunuz pahalı sattıkları için
0 oy
(13,671 puan) tarafından
İlk 6 ay bebekler sadece ağızdan nefes alabilir küçükse sakın takmayın boğulur oğluma şapkayı zor takıyorum maskeyi hayatta takmaz 
(39 puan) tarafından
Tm cnm 7 aylık oğlum
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Büyük oglum okulda 3 haftadır takıyor ama bebeğim takmaz çıkartır biliyorum.zaten 50 adet maske 15 tl di bugün tekrar alayim dedim 45 tl olmuş millet vicdansız anında zam gelmiş sıvı sabun maske eldiven dezenfektan a
(39 puan) tarafından
Aynen öyle fırsatçı dolu her yer bnce maske v. B setleri bedavadan vermeliler önlem için hadi bedavadan vermiyorsunuz bari fiyatı düşürün herkes alsın bu ülkede yaşıyoruz yani kötü biaey olsa hepimiz üzülcez ama gel gör ki kimse yardım etmiyor tersine fiyat çıkarıyolar okula giden oğluna çok dikkat et canım rabbim korusun
(5,935 puan) tarafından
Okulları dezenfekte edildi tuvalet bahçe sıra kapı yer her yeri yaptılar kişi başı 300 tl alarak 4 ay koruma sağlıyormuş. Yok canim fırsatçı pislikler 5 kat arttırır fiyat
0 oy
(476 puan) tarafından
Virüs kücuk olduğu icin maske fayda etmiyormus maalesef :/
0 oy
(61 puan) tarafından
Bebeklerin bağışıklık sistemi güçlü. Araştırmaya göre en çok bu virüse çocuklar ve yaşlılar tutuluyormus. Ama 10yas ve altında ölme oranı yok. Yani vürus kapsa bile atlaya biliyorlar
(39 puan) tarafından
Neyse ki bebeğim için iyi Bi haber....
0 oy
(702 puan) tarafından
Kafasında şapka bile tutmuyor ayağındaki çorabı çıkarıyor :)) kaldı ki maskee düşünmek bile istemiyorum
(39 puan) tarafından
Bnm oğlumda öyle teyzesi  maskeyi yer dişleri yüzünden :)
(702 puan) tarafından
Hahah bende onu yerim :)
0 oy
tarafından

Ay bilmiyorum ki ya :( Rabbim korusun yaa

0 oy
tarafından
En iyisi dışarı çıkmamak cnm ❤️
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Oğlum taktırmak ki genelde çok kalabalık ortamlara gitmemeye çalışıyorum
0 oy
(16,781 puan) tarafından
Hayır düşünmüyorum zati evden çıkmıyoruz 
0 oy
(5,514 puan) tarafından
Benim bebegim kafasindaki sapkayi cikartiyor kaldiki maske asla rahat etmez

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 98 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 202 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (11,040 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 281 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,749 cevap

328,960 kullanıcı

...