Kontröle gitmiştim açılmama vs bakmışlardı 3 cm di cuma gel yatışın yapılacak demişlerdi cuma günü gittim yatışım yapıldı eşime suni sancı aldırdılar 6 gibi taktılar odaya çıktım sancı olursa insin aşağaya demişler yukarda karnıma bir sancı girdi ölüyorum zannettim aşağaya doğumhaneye indim nst ye bağlandım sancı gitti orada öyle duruyorum yarım saatte bir doktorlar açılmaya bakıyor en son 4 cm demişlerdi sonra ki santimleri duymadım 11 gibi galiba oğlumun kalp atışlarının yavaşladığını ve annemden eşimden sezeryan için onay aldıklarını söylediler yukarı ameliyathaneye gittik sorular sordular kağıdı doldurdular sonra yatağa yatırdılar bayan doktora çok üşüyorum dedim sıcak bir hava tuttu içime ısındım sonra gerisini hatırlamıyorum komple baygındım :D O günü hiç hatırlamıyorum ama oğlum dünyaya 30.03.2019 00.00 da gözlerini açtı boyu 51 cm kilosu 3 kilo 150 gramdı :) Doğum gününe az kaldı diye duygulandım galiba toplam 11 aydır onun sayesin de anneyim rabbim her kadına annelik duygusunu yaşatsın❣️
Aboww anlatip o anlari tekrar yasamak istemem uzun hikaye
Ben anlatmayım pek iç açıcı değil kabus gibiydi
Doğum 1:
40 haftanın dolması sebebi ile yatışım yapıldı sancı açılma yoktu, suni sancı ve epidural aynı anda verdiler hiçbir şey hissetmedim ama açılma ilerliyordu fakat Dr bebeğin başı şiş çıkacak diyerek sezaryene aldı birkaç saat sonra. Ameliyathanede epidural ile devam edecektim bir doz daha verdiler çok kötü oldum bayılmışım. Sözde foto vs çekilecektik sadece getirdiler annesi bak dediler sesleri duyuyordum ama kendimi çok zorladım bebeğimi görmek için zorla açtım gözümü sadece yeşil örtü görebildim.. Bayılmışım bikaç saat sonra zor uyandırmışlar beni vs vs... Her seye rağmen dünyanın en mutlu insanıydım o gün ☺️❤️
16.35❤️
Doğum 2:
39+3 sancılarım basladı. Dr randevum vardı o gün dr um da doğum eğitimi vermisti o gün
Muayene etti 2 cm açılman var bugün yarın doğurursun dedi. Geldim eve sancılarım düzenli hale geldi ve o gün sabaha doğru gittim hastaneye Dr ile haberleştik tabi sabaha kadar. Gittim 4 cm olmuş açılma sancı düzenli dediler. Nişan su gelmedi. Doğuma bikaç saat kala nişanım geldi su kesesini de dr açtı. Öğlen 12.54 doğum gerceklesti☺️❤️
Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah
Ayy çokk uzun yaa müsait olursam eğer yazarım bi ara üşendim
38+5 te 05.10 doğdu annesinin kuzusu
Ben son haftalarda hareketler vardi yaoiyordum aksam 12 uyuyacam bi kalktim rahmime bisey dustu sanki adim atinca bwlime igne mbatiyir gibi oluyordu neyse uyudum Sabah kontrolüm vardı gidecektik ama kalktım ve bişey aktı benden anladım suyumun geldiğini lavaboya gidene kadar akti. Odaya geldim değiştim üzerimi eşime kalk suyum Geldi galiba dedim oda 'o ne' dedi bende boşver kalk dedim bi yandan da heyecan yaptım ama kendimi kontrol ediyorum l
Hastane 5 dk yol gittim sıramı bekledim içeri cagirildim doktoruma suyum geldi sanırım dedim bakalim dedi sonra evet 2 cm acilma var sancı yok bekleyelim 12 ye kadar şiddeti olmazsa suni alacaksın dedi neyse bekledim ama sancim yok temizle yapmamışım çünkü planima uymadı oğlum
Suni verdiler azar azar bi kasilio bebek Allah im ne zor acı duruyor rahatlıyorum bi daha sonra evden makinayi getirttim temizligimi yaptım 5 saat suni aldım yatakta kalmadım serum ile koridorda eşimle dolaştık sancı gelince duruyor eşime yukleniyordum zavallı benle birlikte sancı çektidoğuma alındım takat kalmamış bende ikınamıyorum 1 2 derken popomu kaldirdim doktorum kızdı ne yapıyorsun dedi kaldırma meğer başı çıkmış çok tehlikeli bişey yapmışm baktı yok ıkınamıyorum hemşireye yardım et dedi oda karnıma bastı çıktı bebek bi rahatladım ama ohhhhüzerime koydu oğlumu sevdim aldı götürdü temizlerken bi yandan dikisimi yaptı doktorum yarım saat dikiş sürdü ama çok güzel yapmış sanki hiç doğum yapmamışim
Çok uzun cnm ya başka sefere inşallah vaktim yok
Doğum hikayemiz benziyor
39.haftada kontrole gittik nst çekildi sancı yoktu ama ben 36.haftadan sonra hep yalancı sancı çektim, açılmama bakıldı 2 cm açılma vardı ama bebek kanala inmemiş çok yukardaydı, ertesi gün çağırdı sabah nişanım gelmişti doktora gittik yine 2 cmdi açılma bebek hala yukardaydı ertesi gün tekrar gittik yine aynıydı, 2 gün sonra gel dedi doğum olmazsa suni vericez dedi. 2 gün sonra gittik sabah yatış yapıldı normal olacaktı suni sancıyı ağızdan verdiler ilki pek etki etmedi iki üç kez tekrar içtim, hafiften sancı vuruyordu, doktor alttan kontrol etti bebek bir türlü kanala inmiyordu ebeye kalp atışlarını kontrol edin dedi nstye bağladılar bana sancı geldikçe bebeğin kalp atışı düşüyordu doktor sezeryana almamız lazım dedi, sezeryandan çook korkuyordum normal istiyordum ama korktuğun başıma geldi odama inmeden doğumhanede sonda falan taktılar kıyafeti çıkarıp direk ameliyathaneye aldılar, tabi ben titremeye başladım korkudan bir de bebek iyice mideme çıkmış gibiydi sancıyla, spiral sezeryan oldum bebeğimin boynuna kordon dolanmış ondan kanala inmiyordu bir türlü, her şeye rağmen şükür bebeğim sağlıkla geldi 27 aralık 2019, 51 cm 3350 grm doğdu, rabbim herkese bu güzel duyguyu nasip etsin
36 haftamdaydım bigün agrim oldu esimde pimpiriklendi hastaneye goturdu 2 cm acilma var deyip yatis verdiler ama acilmam ilerlemedi 1 gun yattim 2 gun yattim artik psikolojim bozuldu en sonunda 1 hafta oldu hastaneye yatali sadece 4 cm acilmam vardi agladim ben doguramicam cikmak istiyorum diye esim cikmama izin vermedi doktor suyumu patlatip 24 saat suni sanci verdi 8 saat sanci cektim aksam 8 de dogum masasina aldilar ama doguramadim bi saat boyunca ugrastilar kaburgama filan basıp ezdiler sonra uzman doktor gelip makasla kesti cocuk dogduktan sonra bebegin esi cikmadi yarim saat de ona ugrastilar sonra kanamam durmadi cok kan kaybettim 9 bucuk da normal odaya alındım. Cok kotuydu berbatti goren herkes sen sezeryan olmussn deyip inanmiyodu nefes bile alamiyodum insallah bidaha yasamam
Suyum geldi gece gittim yattım. Ertesi sabah 9 buçukta suni sancıya başlandı hiç acilmam yoktu. Akşam 7 ye kadar suni şancı aldım 7 cm aciklik oldu sonra dayanamadım sezeryan istedim ameliyathaneye indim önlüğü falan giyip. Beni uyuşturdular tam ameliyat masasına alırken doktorum son bi kez bakmak istedi tam aciklik dedi bir anda normale döndü. Hicbir şey hissetmeden15 dakikada doğum yaptım dikişsiz. Herkes şoka girdi
1,487,882 soru
24,322,276 cevap
345,356 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın