0 oy
587 göst.
Diğer kategorisinde (114 puan) tarafından

Evet bebek doğunca mevlüt yapılıyormuş ama kaynanam beşik demişti bana herkes gönlünden ne koparsa getryomuş kimisi hediye kimisi para bu nasil oluyor

Kısaca anlatrmisiniz bebek kac aylk olunca yapiliyor? Ben napcam o gün mesela eltim ortaya örtü serilir kim ne getirdi diye bakiliyo demişti dogrumu

9 Cevaplar

0 oy
(14,062 puan) tarafından
Işte bebek mevlid-i budur görmeye geliyorlar sizde evde mevlid okutur yemek yapar misafirlere ikram edersin Onlar da hediyelerini verirler 
(114 puan) tarafından
Kac aylk olunca bebek
(14,062 puan) tarafından
Istediğin zaman ama genelde 40 çıkınca
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yemek veriyosn Kur'an okunuyor hedyekik dağıtıyosn gelenlerde sana bebeğine bişey getirtir 
(114 puan) tarafından
Anlatrmsn nasil oluyir canm
tarafından
Ankattm ya kaynana her şeyi biliyor sorsana ona
(114 puan) tarafından
Anlatmiyoki pek sordum kac kez
tarafından
Ya mevlid hiç gitmedin mi baska yere .

Bebeğin 40 i çıkınca Kur'an okutulur evde .
Sende eş dost akraba cagircan evde yemek yapcan mesela pilav tavuk tatlı ayran gibi kuran okunduktan sonra dağıtılır
Sende mesela yasin kitabı veya lokum tesbih dagitirsn gelenler de sana para kıyafet fekan verir anladın mı bak daha ankatmam
(114 puan) tarafından
Anladim canm:)
0 oy
(135 puan) tarafından
Canım ona 40 mevlutu derler bizim burda  bebeğe mevlüt okunur eskiden anne sabahlık giyif yatak yapardilar orada durur gelenler bebise bakıp hediye verir şimdi yatak yok anne bebeği kucana alır  büyüklere gösterir. Kimisi para hediye verir  sende gelen misafire ikram dagitirsin
(114 puan) tarafından
Hmm anladim sagol cnm
0 oy
(44 puan) tarafından
Canım bizim adete göre ilk bebeğin beşiğini kızın annesi alır hediyleri ile birlikte bütün akrabalar toplanır mevlid ayrı beşik ayrıdır tabi ikisi birlikte yapılıyor herkes takı yada hediye sini verir 
(44 puan) tarafından
İkinci veya diğer çocuklarda beşik olmaz onadakirk mevlidi yaparız kırkı çıktıktan sonra
tarafından
Canim sen nerelisin
(44 puan) tarafından
Malatya
0 oy
tarafından
Banada dediler ben yapmicam dedim kkmsedende bisi beklemiyom  dedim 40.i çıkınca kabul ederim misafiri ondan öncesinde yarali halimle misafirle hiç uğraşamam 
0 oy
(141 puan) tarafından
Ayy ne kadar saçma bir durum. Aynısını bende yaşadım. 40 çıktıktan sonra mevlid yaptım evde ve dediğin gibi örtü serdiler herkesin getirdikleri tek tek gösterilip kondu ve benin bundan haberim yoktu. Çok gereksiz bişe. Millet görse ne görmese ne. Alırsın hediyeni verirsin geline oldu bitti yani. Hep gösteriş. 
0 oy
(434 puan) tarafından
Biz kırkı çıkınca yaptık herkes beşiğine koymuştu getirdiklerini
0 oy
tarafından

Biz 40 ı çıkınca yaptırdık annem saolsun çok ilgilendi hediye olarak anahtarlık bebek yaptırdık birde isimli çikolata gelenlerin çoğu para verdi bir kaç kişide kıyafet almış 2bin tl ye yakın para toplandı

(114 puan) tarafından
Yaa iyi toplanmiş canm gule gule kullan
0 oy
(487 puan) tarafından
Aman geline eziyetten başka bişey degil hem bebek hem ev işi hem yemek hem de misafir pufff

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 585 göst.
0 oy
15 cevap 1,652 göst.
0 oy
3 cevap 371 göst.
24 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,554 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,394 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Nezire5816 (702 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,357 soru

24,097,832 cevap

332,206 kullanıcı

...