Canım bir litre süt ile kasene bağlı 5 veya 6 kase çıkıyor,
1 litre süt
Bir çay bardağı pirinç
İki yemek kaşığı buğday nişastası
Şeker bir su bardağın dan iki parmak az olacak, biz şekerli sevmiyoruz ona göre ayarla canım
2 bucuk 3 su bardaği su pirinci haşlamak için
Pirincini yıka haşlamak üzere ateşe bırak, kaynayınca altını orta ateş yap yavaşca pişsin pirinçler lapa kıvamına gelsin, ayrı bir tencerede sütünü kaynat, kaynattıktan sonra pişmiş pirincin üzerine dök, sütle pirinç bir kaç dakika bu şekilde pişssin, ardından bir kaseye yarım su bardağı su iki yemek kaşığı buğday nışastası ekle özleşsin, birden tencereye bırakma toparlanır yoksa, tencereden bir yemek kaşıgı sütü nişastaya bırak karıştır, sütlacını karıştırır halde yavaş yavaş nışastalı suyunu bırak, 6 7 dakika normal ateşte pişssin ardından şekerini ilave et bi kaç hışımda bu şekil kaynattıktan sonra altını kapat, vanilin seviyorsan kapattıktan sonra ondanda katabilirsin biz sevmiyoruz, güveçlerini kurula ağzına kadar doldur, fırın tepsini kaselerin yarısından az gelecek sekilde su doldur 220 dc de en üst katta pişirmeye bırak, 15 20 dakıkada kızarıyor, fındık veya ceviz döverek soğuduktan sonra üzerine ekleyebilirsin afiyet olsun canım :)