0 oy
1,963 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

image

Çok pahali degil mi kac gun gidiyor 7 aylik bebise

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Resm yok... 
tarafından
Kafa kalmadi ki 50 tane eczaneye sordum yok esim getirecek aksam offf 215 tl az da degil :)
-Reklam-
0 oy
(2,299 puan) tarafından
Canım bebeğinin alerjisi mi vardı alerji için bu mama. Normal mamalar daha uygun fiyatlı oluyo
tarafından
Evet var malesef
(2,299 puan) tarafından
Doktor mu kullanmanızı istedi
0 oy
tarafından
Hiç kullanmadın mı cnm
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Bende aptamil kullanıyorum ama bundan değil 350 gr 70 TL 
0 oy
tarafından
Alerjisi mi var bebeğinin
tarafından
IEvet canim
tarafından
O yüzden pahalı ama internetten baktım şimdi 115 TL falan bazı sitelerde
tarafından
İzlediğim bir youtuber rapor çıkarmıştı ayrıca doktoru vermişti rapor öyle biliyorum sende çıkar rapor
0 oy
(964 puan) tarafından
Cnm bu alerjik mama değil mi ? Rapor cikart sana buna. Aylık 12 kutu alabikiyorsun hiç ücret odemsden
tarafından
Bu mamaya rapor cikiyor mu nerden nasil cikiyor
(964 puan) tarafından
Evet çıkıyor.  Çocuk doktorunuzla konuşun alerjik mama kullandiginizi zaten biliyordur o söylemiştir kullanın diye. Rapor çıkartmak istediğini söyle yazmak zorunda
0 oy
(1,355 puan) tarafından
Biz kullandık cnm  aptamil pahalı zaten
tarafından
Kac gün gidiyo ki bu
(1,355 puan) tarafından
Bebeğin iştahına bağlı bize 3.4 gün ancak
0 oy
(164,097 puan) tarafından
Alabilen varmi yaa
tarafından
Mecbur aliyoruz canim baska mama kullanamiyor
(164,097 puan) tarafından
Cok pahali kiz allah yardimciniz olsun
0 oy
tarafından
Cnm benim ailemdeki bir çocukta alerji vardı ve bu mamadan verdiler doktora şöyle rapor yazsın ücretsiz veriyorlar biz hiç para ödemedim en fazla 50 lira falan verdik muhakkak danış doktora 
tarafından
Alerji doktoru mu yaziyo sadece
tarafından
Evet galiba ona gidicen durumum yok almaya çocuk bu mamadan başka birşey yemiyor de danış bı inşallah verirler
tarafından
TÜRKİYE EKONOMİSİ
Bebekler için mama müjdesi
Geçtiğimiz günlerde gelen zamla dikkatleri çeken bebek mamaları üzerine SGK'dan müjde geldi. Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle inek sütü ve protein alerjisi olan bebeklerin mamalar için çocuk metabolizma uzmanı olmayan hastanelerdeki tüm pediatri uzmanları rapor verebilecek ve raporla birlikte tüm hekimler mama için reçete yazabilecek. Sürekli olarak metabolizma uzmanlarına rapor ve reçete için başvurmayacak aileler kararla rahatlamış oldu.
Ayşe Begüm Çelikkol  21 Mart 2018, 11:02  Son Güncelleme: 21 Mart 2018, 13:22  Yeni Şafak
Altı aya kadar bir bebek ayda 8 kutu mama tüketiyor.
Altı aya kadar bir bebek ayda 8 kutu mama tüketiyor.
BEĞENDİM
 4 TEPKİ
YORUM

KAYDET

PAYLAŞ
Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapıldığını, söz konusu tebliğin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Tebliğde iki yaşına kadar inek sütü veya çoklu gıda protein alerjisi olan bebekler için de mama müjdesi yer aldı.

İleri derecede hidrolize mamanın tolere edilemediği durumlarda, anafilakside (Anafilaksi, ani başlangıçlı, hızlı seyirli, tüm doku ve organları etkileyebilen, ölüm ile sonuçlanabilen acil bir durum), enteropatide (Bağırsağın herhangi bir hastalığı veya bozukluğu), eozinofilik özofajitte (gıda sıkışması sendromu), besin protein ilişkili enterokolit sendromunda (besin proteini nedeniyle çocukların ishal ve kusma durumu geçirmesi) veya çoklu besin alerjileri gibi ağır vakalarda aminoasit bazlı veya pirinç proteini bazlı mamalar (Alerjik bebekler için özellikle süt alerjisi olan bebekler için sütsüz, süt içermeyen mamalar) kullanmak zorunda olan bebekler tebliğin kapsamını içeriyor.

MAMA İÇİN PEDİATRİ UZMANLARI DA RAPOR VERECEK
Bundan sonra bu durumların belirtildiği mamalar çocuk gastroenteroloji veya çocuk immünoloji ve alerji hastalıkları uzman hekimlerince, bu uzman hekimlerin bulunmadığı hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerince düzenlenecek uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilebilecek. Normal hekimler tarafından da reçete edilebilecek mamalar SGK geri ödeme kapsamına alındı.Bu tür mamaların piyasa fiyatları ise 117 lira ile 155 lira arasında değişiyor. Normal mama fiyatları da 34 ile 50 lira arasında. Ek gıda alınmayan altı aylık süreçte bebekler ortalama 6-8 kutu arasında mama tüketiyor. Böyle bir durumda reçete edilmeden alınan aminoasit bazlı ve pirinç bazlı mamalara aileler en yüksek bin 240 lira ödüyor. SGK rapor ve reçete ile yüzde 80'ini ödüyor. Rapor ve reçeteyle bir kutu mama 31 liraya denk geliyor. Ayda ise bu rakam 248 lira ediyor. Her mama bittiğinde reçete yazdırmak zorunda olan aileler SGK'nın kararıyla hem zaman kaybetmeyecek hem de hekim peşinde koşturmak zorunda kalmayarak büyük ölçüde rahatlamış olacak.
0 oy
(3,021 puan) tarafından
Once bebelac veriyodum 900 grm 90 lira simdi bebivitaya badladim 500 gr 32 tl
tarafından
Ben 1 kilo alıyorum bebelac gold 60 tl :)

Bebivita çok kötü ya .

Sende indirim yakala
0 oy
(3,021 puan) tarafından
Ha bebegin alerjikmis benim kaynanamin oglanda sut alerjisi vardi doktora goturup tahlil yaptiriyolar raporlu mama veriyolar ucretsiz sadece 20 tl mi ne oduyon buna bas vur derim 215 tl yazik gunah kuzum 
tarafından
Hemen basvurayim madem
(3,021 puan) tarafından
Hihi kuzum yazik yani paraya kuzum
tarafından
Ozel hastaneye gitsem alerji doktoru yazamiyor degil mi
(3,021 puan) tarafından
Valla o konuda hic bir bilgim yok kaynanam.devlet hastanesinde yazdirmisti
0 oy
(1,827 puan) tarafından
7aylık bebege o uc gun anca gider 
0 oy
tarafından
Bizde kullaniyoruz canim raporla alirsan ucretsiz veriyolar diger turlu para yetmez

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 251 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,981 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 120 göst.
0 oy
2 cevap 193 göst.
13 Haziran 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 181 göst.

Kategoriler

1,494,084 soru

24,410,015 cevap

350,831 kullanıcı

...