0 oy
418 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1 puan) tarafından
Vajinismus olup bu hastalığı yenen varmı aranızda varsa nasıl yendinuz bu hastalığı bana da anlatabilirmisiniz

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yakin arkadaşımın başından geçti 6ay beraber olamadı çok sıkıntı çekti psikiyatri den destek aldı 1ay içinde duzeldigini söyledi . Anlatmasına göre beyinde bitiyor herşey. Bildiğim doktor bebe yağı al parmak egzersizine baslicz demiş .hergn işaret parmağının bı bogumunu vajinaya sokmuş .bı hafta böyle daha iyi olunca ikinci bogum . Aşama aşama olduğunu ve alıştığı için yaomyay başlamış. Sorabilirim istersen 
tarafından
Ben de boyle yenmistim
-Reklam-
0 oy
(446 puan) tarafından

2 yıl çektim :( çok fena bişey. Allah kimseye yasatmasin. Psikiyatriye gitmedim. Kadın doğuma gittim bi sorun yok dedi. 

Bende deli cesareti hemen hallettim.

Aciycak  korkusu varsa korkma. Acimiyor kesinlikle. Elinle dokunsan korktugun için acı hissedersin. Ama acimiyor. 10-15 saniye disini skman yeterli. Acı yok kesinlikle.

Bebek yağı ile dene. Çok da surmeyinn 

0 oy
(9,920 puan) tarafından
Psıkologa  gıdın net 
0 oy
(1,865 puan) tarafından

Herkesin atlatıs şekli farklılık gösterir. Biz cised üyesi bir psikologdan destek aldık, farklı şehirlerde olduğumuzdan aksamlari whatsapptan görüntülü görüştük ve her görüşmede esimle beraber karşısına çıktık. Her seansta ödev verdi. Bu ödevler egzersiz, küçük bir hediye veya bir davranış,bir söz, olabiliyor. Seans planımız 12ydi ama biz sürekli ödeme yapamayacağımız için birde biz ödevler  konusundantitiz ve hizliydik 8 seansta bitirdik. Yaklaşık 2 ay sürdü. Aciyi sadece pozisyon veya odaklanma degil birbirinize olan davranis iletisim bircok unsur var vajinismus icin sadece anatomik veya psikolojik birdurum değil. 

Şuan iyi ki böyle bir durum olmuş seans almışız diyoruz sadece vajinismus için değil bir nevi aile danışmanlığıda aldık uzun vadede evlilik için çok iyi oldu. Bununndisinda cem keçe ülkemizde bu konunun öncüsi onun kitaplarından ve cised sen sitesinden yararlanabilirsin. Ve destek alacaksanız da esinle beraber cised üyesi bir psikologtan alın. Her psikolog cinsel yaşam ya da vajinismus tedavisini bilmiyor. Benim ailemde de psikolog var cinsellik icin ayrica sertifika egitimi alinmasi gerekiyor. Yani her psikologun uzmanligiinda cinsel yasam yok bu yuzden yanlış ogrenimler sizi daha çok yorar.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 68 göst.
+1 oy
8 cevap 213 göst.
0 oy
6 cevap 154 göst.
25 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Bensimdiannemiyim (45 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 630 göst.

Kategoriler

1,468,254 soru

24,055,757 cevap

329,903 kullanıcı

...