0 oy
707 göst.
Diğer kategorisinde (3,672 puan) tarafından
Kizlar bisey danışmak istedim 

Diyelim ki bugun namazları sabah namazı haric kılamadım yatsi namazından sonra hepsini kaza edebilirmiyim aynı anda 

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bilerek kilmaz isen bosuna kilmis olursun kazasini . Allah farz kilmis farzini kilma ama daha sonra git kazasini kil diye buyurmamis. Ha yatarsin hastasin yolcusun ayri mesele ama bilerek kilinmayan namazin kazasi da kabul olmaz bil canim. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Öyle de yapabilirsin yada yarın vakitlerinden önce kazasini kılıp sonra farzını kilabilirsin
(3,672 puan) tarafından
Yaa oylede olur mu ki demek ki daha cok öğrenecek şey var
tarafından
Dinimiz bu yüzden çok güzel işte hic bi zorluğu imkansızlığı yok yani yeterki allaha yönel rabbim niyetini kabul eder elbet ☺
tarafından
farzdan once kaza kilinmaz diye biliyorum canim cunku o vaktin namazi farzdan sonra kaza kılınır diye biliyorum bilen birine sormak lazim bunu
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Kılabilirsin cnm 
0 oy
(458 puan) tarafından
Ben mesela bugün öğleyi kışamadıysam yarın öğlen namazından sonra kazasını kılıyorum ama senin dediğin gibi de olur 
0 oy
tarafından
Evet cnm kılarsın istediğin gibi 

Istediğin kadar
0 oy
tarafından
Evet kılabilirsin istedigin gibi 
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Canm annmde butun namzlarin ardina tekrar farzini kilardi kilamadgm zamn icin derdi
0 oy
(2,591 puan) tarafından
Evet canım edebilirsin
0 oy
(3,272 puan) tarafından
Tabiki edebilirsin yatsinin arlasindan kilarsin ama şoylede yapabilorsin sabah namazina kalktin dünün kazasiyla birlikte de kilabilirsin
(14 puan) tarafından
Sabah namazının ardından hiçbir namaz kılınmaz araştırın isterseniz
(3,272 puan) tarafından
Hayir bizim hocalarimiz kilabilirsiniz fiyodu kurstayrn beb yatilida kaliyodum
0 oy
(38 puan) tarafından
Yatsıdan sonra ama vitrden önce kıl canım ben de öyle yapıyorum ama vitir namazı son namaz gece namazı olduğu için kazaları önce kilar en son vitri kılar yatarim
0 oy
(2,075 puan) tarafından
O günün yatsı namazını 4 sünnet 4 farz 2 don sünnet kılıyorsun, gün içinde kılmadığın namazları vakti ile kaza ediyorsun bitince son olarak vacip olan vitir namazını kılıp tamamlıyorsun
0 oy
(446 puan) tarafından
Evet kılınabilir canım ama bile bile sonra kılarım nasıl olsa kazası olur diye düşünürsen olmaz. Hocalar söyle tabir ediyor; yolda giderken  size doğru gelen bi arabaya bile bile çarpsanız bu kaza olmaz kaza görünmeden bilinmeden olur. Namaz da aynen öyle keyfiyen geciktirdigin sonraya biraktiğin kaza olur mu hiç?

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 553 göst.
+1 oy
12 cevap 858 göst.
0 oy
5 cevap 243 göst.

Kategoriler

1,467,931 soru

24,051,057 cevap

329,670 kullanıcı

...