0 oy
427 göst.
Diğer kategorisinde (1,372 puan) tarafından
FIRINCININ  FİRASETİ

Bursa’nın en çok ekmek satan fırınlarından birinin sahibiyim.

Her gün satılan binlerce ekmek diyebilirim. İçeri giren çok olur ekmek ister, genelde veririz bedava diye alır gider.

Üst kattayım, kameralara bakmaktayım. Bir abla var, ilk defa karşılaşmaktayım. Kapının önünde 10 dk. oldu, bir sağa bir sola dolanıp durdu.

Kuyumcu olsak hırsız sanki bizi soyacak. Ama ne öyle bir hali var, ne de akılsız değil ya fırını soyacak kadar.

Baktım ki içeri gireceği yok. İndim aşağıya, geçtim tam karşısına :         Ablacığım bir şeye mi baktın? dedim.

Yok abi, rahatsız ettim sizi, hayırlı işler dedi ve yola doğru ilerledi.

Elini tutan minik kız çocuğu çekiştiriyor:              Anne ne olur gitmeyelim, diyordu .

Seslendim ablaya:

Kardeşim bana bir bakarmısın?

Duymamış gibi yaptı, ama ikinci de durdu ve dönüp baktı.

‘’Ablacım dedim vaktin varsa buyurun içeriye.

Konuşmadı, çocuğunun yüzüne baktı başını salladı, dükkanıma adım attı.

Bak abla dedim. Bizim bu dükkana çok ekmek almaya gelen olur, parasız alırlar. Biliyorum bazen de beni kandırıyorlar. Ama olsun diyorum, ben bunun bereketi ile binlerce satıyorum.

Ama dikkat ettim sen üç defa döndün kapıdan tam içeri girecekken. Var mı ihtiyaç? Ne olur varsa söyle.

Çaylarda geldi o arada, işaret ettim ve istedim masaya simit ve poğçada.

Önce yiyin sonra konuşalım dedim.

O çocuğun ve ablanın çiğnemeden, ağzındaki bitmeden tekrar ısırışlarına şahitlik ettim.Aç kardeşim bunlar, böyle mi yer aç olmasalar. Abla bir nefes aldı, ikinciye gelen çaydan yudumladı ve başladı anlatmaya :

Abi, dün eşim eve bir kadın getirdi. Terk edin hemen burayı dedi. Evden çıktığımda saat gece ikiye gelmekteydi.

Önce bir otobüs durağında oturduk. Sonra baktım ki başımıza bir hal gelecek, bir karton bulduk ve Emirsultan Mezarlığı’nda uyuduk.

Tamam da beş kuruş vermedi ki adam bana. Çıktık işte bir mont ve küçük bir çantayla.

Acıktık tabii sabah olunca. Ama beş kuruş yok ki yanımda. Bir akrabam var ama o da çok uzakta. 20-30 TL lazım ki gideyim yanına.Telefonumu da vermedi, satacak besbelli. Arayamadım da kimseyi.

Acıkınca da, kızım da elimden tutup senin fırının önünde durunca, girmedim içeriye istemeye utandım .

Bak nasıl gülüyor evladım, karnı doydu diye. Sevindirdin ikimizi de. Allah razı olsun, bu dükkanın hep müşteri ile dolsun, dedi.

Annem vefat etmişti geçen hafta. Oturuyordu 21 yıldır alt katımda. Aklıma orası geldi bir an da. Hem boş, hem de eşyalı.Şimdi götürsem eve bu ablayı hanım ne der acaba?

Anlattım ablaya.  Burada çalışmak istermisin dedim? çocuğun ile gel hem karnını doyur hem de yardım et  .

Zaten başka çaresi de yoktu. Öyle sevindi ki, ayağa kalktı elimi öpmek istedi.Eşimi aradım, o da çok sevindi. Ben gelip onları araba ile alayım hemen dedi.

Üç aydır abla iş saatinde yanımda, akşam alt katımızda. Çok mutlular kızıyla. Kira almıyoruz, faturaları biz ödüyoruz, evladımız yok onun kızını evlat gibi seviyoruz.

Bugün baktım, bir kadına iki ekmek verdi. Parasını istemedi. Sonra çantasından para alıp kasaya bırakıverdi.

O da birine iyilik yapmak istemişti. Sesimi çıkarmadım. Görmemiş gibi yaptım. Ellerimi açıp Allah’a sonsuz şükrettim, bunca yıl sonra bana bir kardeş ve evlat yolladığı için teşekkür ettim.

ALLAH sayılarınızı artırsın İNŞAALLAH ...⚘⚘⚘    ÂMİN. 

Teşekkür ederim. 

ALINTIDIR.

10 Cevaplar

+1 oy
(2,109 puan) tarafından
Vallahi aglayarak okudummm  :((((rabbim boyle insanlari basimzdan eksil etmesim oyle adamlarinda yanina brakmasin insallah
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kiz sen nerelerdesin 
(1,372 puan) tarafından
Biraz ara verdim kuzum arada giriyorum
tarafından
Anladım kuzum valla gözüm aradi seni
(1,372 puan) tarafından
Linçlerimin tadı damağında kaldı anlaşılan :)) Sağol kuzucum
tarafından
Ahaha evete kiz seni de özledim ama :)
(1,372 puan) tarafından
:))) Canım yaa
tarafından
❤ ❤ ❤ ❤
+1 oy
tarafından
Valla gözlerim doldu gerçekten
+1 oy
tarafından
Yaa ne güzel insanlar var ya duygulandım yeminle 
+1 oy
(5,437 puan) tarafından

Gerçekten okumaya değermiş sağol cnm <3

+1 oy
(1,462 puan) tarafından
Rabbim hotel insanları cogaltsin eksikliklerini göstermesin inşallah
+1 oy
tarafından
Ayyy çok güzel miş yaaa 
+1 oy
(2,342 puan) tarafından

İyiki varlar böyle insanlar istemsizce süzüldü gözyaşlarım :'(

0 oy
(11,905 puan) tarafından
Ağladm :(((( gerçek mi acaba bu hikaye.. Allahm zorda olan hrkesinn yardımcsı olsun.. boyle iyi insanlardan da razı olsun..
0 oy
tarafından

:( Okurken tutamadim kendimi aglayarak okudum Rabbim hic kimseyi aclikla yoklukla sinamasin cok zor ya cok zor hala agliyorum  sinirlerim bozuldu biliyorum böyle bu sekilde olan cok insan var gercek hayatta Rabbim yardimcilari olsun :(

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 149 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Serennn (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mryem0625 (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 516 göst.
28 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 251 göst.