0 oy
1,092 göst.
Diğer kategorisinde (10,041 puan) tarafından
Sıkılıyorum artık her şeyden bunalımdayım sanki, hiç kimseyle konuşmak istemiyorum tatile ihtiyacım var acilen.. Türkiye'ye hiç alışamadım, gitmek istiyorum bu ülkeden. Hastane sistemi, saçma sapan zihniyetler poff o kadar sıkıldım ki.. Vatanıma aşığım o ayri bir konu, onu zaten kimse tartışamaz ama ne bileyim ya bunalıyorum. Kararlıyım galiba yakında, eşimi kızımı alıp döneriz geri buraya ait değilim.. 

16 Cevaplar

+3 oy
(964 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Valizine girsem sessizce??

Kızımı da alsam yanıma. 

Terki diyar eylesem 

Her karış toprağına aşık olduğum Ülkeyi? ?

Hiç ses çıkarmam korkma.

Fazla yük de olmam omzuna.

Ülke değil derdim içindeki insanlarla. ...

Hayatımın baharında 

Açmadan soldurdular. 

Vatan Millet Sakarya dediğim Ülkeden soguttular.

Kimseyle derdim yokken 

Dert sahibi ettiler 

Bir çıkış yolu da bana verseler.....
(10,041 puan) tarafından
Tam da anlatmak istediğim işte. Ülke değil derdim içindeki insanlarla tam olarak bu işte
(964 puan) tarafından
Yazabiliyorum amaa anlatamıyorum içimdekileri... gitmekistiyorum.net
-Reklam-
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Aaa sen yurt dışında mıydın. Allah kavuştursun canım. 
(10,041 puan) tarafından
Ordan gelin geldim canım Amin inşallah
(7,931 puan) tarafından
Hıım elimde Hollanda doğma büyüme ve orda kaynı la evlenmiş almış götürmüş. Al götür kocayı:-)
0 oy
(3,999 puan) tarafından
nerelisin , baska bi ulkede mi dogdun ?
(10,041 puan) tarafından
Evet Hollanda doğma büyümeyim 1.5 senedir Türkiye'de yaşıyorum
0 oy
(558 puan) tarafından
Hollanda dan mi gelmistin sen canim
(10,041 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
(3,443 puan) tarafından
Gelmiş olman hataydı...
(10,041 puan) tarafından
Eşim için geldim hata değildi ama yanlış bir tercihti o gelmek istemedi yurtdışına ama şimdi istersen gideriz diyor
(3,443 puan) tarafından
Walla bazen eşim diyor gidelim mi
Aklım.karismiyor değil
Özellikle eğitim sistemi için dışarıyı tercih etmek istiyoruz
(798 puan) tarafından
Ee gitsene ozaman.
(10,041 puan) tarafından
Gideceğim ama kolay olmuyor ki hemen, ben ordayken olsaydı istek yapacaktık işim vardı ev ben ordayken bulması kolaydı. Şimdi yine götürürüm çifte vatandaşım zaten, kızım direkt anne üstünden çifte vatandaş oldu onun üzerinden istek yaparak götüreceğim. Bir süre biz kızımla gidip orda kalmamız lazım ev bulmam lazım iş hayırlısı bakalım
0 oy
(6,775 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum Ebru'm yurtdışındaki akrabalardan duyuyorum. Orası çok daha iyiymiş. :/ Eşimin kardeşleri de Hollanda da. Keşke bizde gidebilsek☺️☺️ 2.yi orda dogururdum ne güzel olurdu
(10,041 puan) tarafından
Oranında dezavantajları vardır illa ki Büşra'm ama gerçekten yaşam şartları çok iyi. Orda büyüdüğüm için buraya alışmak çok zor geldi bana ve halâ alışamadım desem yeridir:) Ahhh ne güzel hep beraber gidelım o zaman kuzum ☺☺
(6,775 puan) tarafından
Orada doğmuşsun buyumussun Ebru'm oranın sartlarina olanaklarına alışmış sın burası çok tersdir eminim oraya gore. ☺️ Herkes ayrı alem burada. Keşke kuzum benim gidebilme imkanımız olsa gideriz ☺️☺️ eşimin kardeşlerinin ki hep lafta kalıyor kendileri gitmişler yazık benim kocamı bırakmışlar ☺️☺️☺️
0 oy
tarafından
Oyy canimmmm niye skldn bu kadar
(10,041 puan) tarafından
Bunaldım her şeyden sıkılıyorum. Çalışma hayatımı özledim bilmiyorum bu ülke bunalttı beni kuzum
0 oy
tarafından

seni o kadar iyi anlıyorum ki buna   benzer satırları ben de gunlugume yazmıştım..Ulke babında olmasa da kültür çatışmasını ben de yaşıyorum batidan doguya gelip 2 sene olacak olmasina ragmen hâlâ kendini her an kalkip gidecek bir misafir gibi hissetmek  bulunduğumuz yere ait hissetmemek en buyuk sorun zaten biliyorsun aidiyet duygusu denen şeyi .. o olmadi mi bunalıma da girersin yasadigin yerdeki en ufak bi sorunu gozunde büyütüp nefret duygusunu fazlasiyla büyütebilirsin de .. Aslinda ikimiz de biliyoruz ait oldugumuz yerlere donmemizin sadece bizi ilgilendirmediğini bu yüzden alışma evresi denen şeye ayak uydurmaya calisiyoruz basarili olabiliyor muyuz ? bunlari yazdığımıza gore hayir.. sadece anı gecirmeye calisiyoruz gercek hayatimizi bi kac seneligine askiya aldığımızı varsayiyoruz lakin hayallerle kendimizi avutmak yerine şöyle bir kendimize gelip yaşadığımız yerlerin guzel taraflarini da keşfetmemiz gerekiyor öbür türlüsü hayati kendimize zindan ederek tukenmemize sebep olur beynini neye yönlendirirsen onu basarmak icin calisirmis bak atiyorum sana resimli bir söz o zaman ne demek istediğimi iyi anlayacaksin

image

(10,041 puan) tarafından
Yaşadığım yerlerin güzel tarafları yok mu var tabii, eşim ve kızım onlarla geçirdiğim her vakit değerli ama yine de insanın doğup büyüdüğü yer alışkın olduğu yer olmayınca olmuyor. Alışmak zorundayız bir nevi, duygularımızı bastırarak bu da bunalım yaratıyor işte. Sürekli içime atmaktan, ailesinden birisine bir şey desen gez toz bize gel sıkılma diyor. Derdim o mu sanki kafamın içinde. Haklısın bu sözü biliyorum ve kesinlikle katılıyorum ama uygulayabiliyor muyum çoğunlukla hayır:)
tarafından
kültür çatışması yaşıyorsun sanırım sen de inşaAllah hayırlısı ile tez zamanda özlediğin hayatına geri dönersin esin ve kizinla beraber❣
(10,041 puan) tarafından
Amin kuzum inşallah ❤❤
0 oy
(3,999 puan) tarafından
cok zor . kayinvalidem almanyada dogup buyumus , 30 senedir istanbulda hala icinde almanyaya hasret var , oranin disiplinine duzenine alismis . dusununce bile almanca dusunuyormus hala sen de nasil
(10,041 puan) tarafından
Bendede aynı canım valla orda doğup büyüyünce insan alışmadı çok zor.
0 oy
(3,278 puan) tarafından
Hollandaliyim demissin ebruydu dimi adin canim ama türkce aksanin iyi gibi geldi bana
(10,041 puan) tarafından
Orda doğup büyüdüm kuzum çifte vatandaşlığım var, Türkçem iyi şükür türkçe kitap okumaktan kelime haznemi geliştirdim kendimi geliştirdim:)
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Kız hastane sistemi derken hangi hastaneye gidiyon ki :D 
(10,041 puan) tarafından
Ya o en ufak şeyi Türkiyenin ne bileyim alışamıyorum işte:)
(25,181 puan) tarafından
Dit burdan hıh :D
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Benim kuzenimde hollandadan karsa gitti oda alişamadı hep tartişiyo geri hollandayi istiyo seni anliyabiliriyorum cankm kolay deyil .. 
(10,041 puan) tarafından
Hiç kolay değil gerçekten tartışma yok ama iç sıkıntısı fazlasıyla
0 oy
(2,481 puan) tarafından

Kız giderken benide al buralarda yalnız başıma koma :)

(10,041 puan) tarafından
Gel gel sende gel canım:)
0 oy
(7,934 puan) tarafından
 cnm insanin kendi vatani gibisi yok buralar sadece ekonomik acidan iyi başka türlü bn sevemedim gitti..
(10,041 puan) tarafından
Vatanı gibisi yok canım orası ayrı konu ama sen burda doğup büyümüşsün ben orda o yüzden sen oraya zor alışırsın ben buraya:)
(7,934 puan) tarafından
O zaman asena büyümeden geri dönus yap bence sonra dil ögrenmesi zor olur
(10,041 puan) tarafından
Aynen 4 yaşında başlıyorlar orda okula:)
0 oy
tarafından
Elinde imkanın varsa git derim ben hem kendin hem çocuğun hemde geleceğin için kuzum..
(10,041 puan) tarafından
Inşallah kuzum imkan var zaten çifte vatandaşım kızımda otomatik oluyor eşimide götürürsem hayırlısı ile
0 oy
tarafından
Ebrummmmm nedir seni böyle üzen :(((((
(10,041 puan) tarafından
Ahh Dünyam ahh iç sıkıntım fazlası ile var bunalımdayım:((
tarafından
Hamilelik hormonları tavan desene :(
(10,041 puan) tarafından
Hem de ne tavan zirvede resmen hormonlarim:/

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 102 göst.
1 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mirayin annesi (2,898 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 111 göst.
30 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Selcanttt (2,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,567 göst.
17 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Nnuurrr (366 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 255 göst.
13 Nisan 2021 Diğer kategorisinde fatmazarif (102 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,266 soru

24,096,210 cevap

332,095 kullanıcı

...