0 oy
781 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,357 puan) tarafından

Bebeğim 73 günlük bugün aşısı var diye çağırıldım gittim 2 bacağından birde kolundan aşı vuruldu. İçim nasıl acıdı, ahh annelik. Bumuydu gerçekten? Nasıl içim acıyor tenine zarar gelmesinden :(

Sabah 8da aşı vuruldu bu saate kadar uyudu hep arada acıklı acıklı ağlıyor. Şükür ateşi çıkmadı ama saat başı emziriyorum. Aşıya karşı olan ben, mecbur mecbur aşı yaptırıyoruz. Neden??? İlerde aşı kartı olmazsa okula gidemez diye! Bunu yazarken bile 2 saniye acıklı ağlıyor yavrum sonra tekrar uykuya dalıyor. Çok kızgınım ve üzgünüm. Üzülüyorum yavrum sana, hemde çok üzülüyorum :(

image

image

7 Cevaplar

+1 oy
(776 puan) tarafından
Suanda cocugun 3 tane igne acisi cekiyor bak nasıl uzgunsun asi olmasaydi ve yarin mikrobu alip hasta olsaydi basını taslara vurmaz mıydın acaba bizimki de her ay duzenli asi oluyor ve simdiden hee gidisimizde annecim sen ilerde daha cok aci cekme diye birazcik canin aciyacak diye telkin ediyorum ve 4 ay asisinda aglamadi bile bu ay rota aşısı var ozel 280 tl 2. Doz durumum var sukur yaptiricam neden cozumu olan birsey varken aci ceksinki iyiki cok sukur ki o kanunu koymuşlar lutfen bir daha düşünün ve çocuğunuzu asiya gotururken okua gitmesi icin degil kendi sagligi icin oldugunu anlatin
(496 puan) tarafından
Sevde06 ++++++
(776 puan) tarafından
Cumhurbaşkanın cocugunun asi yaptirmadigi nerden biliyorsun bizden buyuk onlar alalarini yaptiriyorlardir kimsenin çocuğu beni ilgilendirmez bn kendi cocugumun sagligi icin ne yapabilirim ona bakarım ben asiya hayatimi borcluyum okula gitmedigim gun verem asisi yapılmış saglik ocaginda tanidik vardi soyledi babam götürdü asi yeri sisti yandi en sonunda patladi irin geliyor doktora gittik dediki asi tutmus tam zamaninda olmus verem virüsü varmış eger o asiyi olmasaydi el adar çocuk verem olup olup gitcektim baksimdi evlat sahibiyim
(1,357 puan) tarafından
Size yanlış söylemişler sanırım çünkü bugün hemşire banada söyledi verem aşısı vurdum orası sivilce gibi olcak sakın patlatma kendiliğinden kabul bağlayıp kurucak dedi. O zaman herkes verem? C. Başkanı torunlarına da yaptırmıyor
(776 puan) tarafından
Ne iciyorsunuz neyin kafası bu valla sen siyasetle boyle buyut çocuğunu hic uzman doktor arastirmasi yapma
(12,188 puan) tarafından
Ne alakası var isterseniz imza atıp yaptırmayabilrsinz. Okula alınmaz diye bişey yok. O kadar çok aşı karşıtı aile turedi ki son senelerde okullar hangi birini almasn !?

Ayrıca sağlık bakanlığının açıklaması var. Turkiye'ye giren aşılarda domuz değil sığır jelatini kullanılıyor.. bile bile lades olunmaz yapmayn lutfen..suriyeliler yuz7nden her yer hastalık kaynıyor zaten..bide aşı yaptrmayp iyce hstalıklara davetye çıkarıyorsunz
-Reklam-
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Canım benimkide 73 g0nlük ama ben aşısını 61günlüken vurdurdum öyle bi ağladı ki 
tarafından
Of 7 gün sonra asimiz var bizimde zaten huysuz bir bebek daha beter olck
(1,818 puan) tarafından
Kıyamam yaa sen ateşini kontrol altında tut her e.3 saate 1 ateşine bak benimki fazla huysuzlaşması ama ateşi çıktı
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Evet vurulurken gözlerim doluyodu benmde ama alıştım galiba oğlum da alıştı başlardaki gbi ağlamıyo biz de hiç huzursuzluk olmuyo ya çok şükür aslında şimdiki aşılar eskisi gbi değilmiş ben şurup istemştm ateşi fln çıkarsa diye dr gerek yok çıkmaz dedi 
0 oy
tarafından
Aşı yapılmadıkça da hastalıklar çoğalıyor canım her şey bizlerin evlatlarımızın sağlığı için 
0 oy
(496 puan) tarafından
Çok enteresan ya. Yarın bir gün asi olmadığı için hasta olup Allah korusun tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanma keşke aşı olsaydı dersiniz sonra. Evet canımız çok yanıyor ama yaptırmak gerekli. 
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Aşılar sağlık bakanlığının kontrollerinden geçip öyle bizim çocuklarımıza vuruluyo. Kimsenin çocuğu hasta olsun diye yapılmıyo. Aksine çocuk ölümleri azalsın diye yapılıyo. Bu instagramdaki kadını dinledin sanırım ama bi kaç sağlık araştırması okumanı tavsiye ederim canım. Aşılar yokken çocuk ölümleri ne kadardı. Aşılar zorunlu olduktan sonra çocuk ölümlerinde ciddi azalma var. Bunlar ortadayken böyle söylemler duymak çok üzüyo beni. 

Hiç üzülme iyi ki yaptırmışsın aşılarını. Kimsenin aşılarla bize bişey yaptığı yok. Bire bir dayım aşı deposunda çalışıyo ve bende hemşireyim. 
tarafından
Sigara da sağlık bakanlığından geçiyor ama :)
(1,634 puan) tarafından
Sigara bağımlılık yapan bişey. Sigarayı tamamen yasaklarlarsa millet ayaklanır ve kaçak sigara olayı artar. Aşı ve sigarayı aynı gibi değerlendirmek yanlış bi bakış açısı.
Sigara içimini azaltmak için sürekli zam yapılıyo ve paketlerin üzerine iğrenç fotoğraflar koyuluyo. Ki sigarayı sağlık bakanlığı önermiyo ama aşıyı öneriyo. Çok yanlış yerden yakalamaya çalışmışsın mevzuyu.
tarafından
Peki hazır paket gıdalar da çok zararlı canım
Burda ki sağlık bakanlığı bizim akrabami bize dedi ki bazı seyker bizim elimizde deil onların da başı var onlar onay verince ister istemez piyasaya sürülür
Sadece asi için bakmıyorum olaya basja şeyler de var say say bitmez mamalar da öyle hepsi kontrolden geçiyor buz öyle biliyoruz kimsenin başını beklemiyoruz yani

Asi yaptırıyorum ben karşı değilim ammaa velakin aşılar çok masum deil
İçinde sığır jelatini var dediler sırf asi yaptırmayanlae çoğalmasın diye

Bize ABD onayli İsrail aşıları geliyor malesef

Hatta danano falan varya onlar da İsrail üretimi ama.orda yasak satışı Aptamil maması da İsrail mali abd patentli ama orda yasak satışı biraz bakarsan anlarsın canim
(1,634 puan) tarafından
Ben gıdadan bahsetmiyorum canım. Ülkede doğru düzgün üretim yok artık. Köyde yaşayan insanlar 1 inek 2 tavuk beslemekten acizken bu ülkeden ne bekliyosun.
Benim derdim burda aşılar. Ne olursa olsun aşılar yaptırılmalı. Ben bundan bahsediyorum sadece. Ülkede adam gibi bilim insanı mı var da aşı üretilcek ve dışardan alımı durcak. Kimin ürettiği değil aşıların kimin tarafından kontrol edildiği önemli. Uygun görülmeyen bi çok ilacın bazı serileri piyasadan çekiliyor. Neden? İsrail yada abd öyle istedi diyemi. Tabiki hayır. Sağlık bakanlığı yaptığı inceleme sonrası uygun görmediği için.
Gıda sektörüne girersek çıkamayız. Ve ben burda sağlık bakanlığı mükemmel onların el attığı herşey kusursuz demiyorum ve asla böyle bişey düşünmüyorum. Ama ilaçlar ve aşılar konusunda güveniyorum. Ne olursa olsun ilerde toplum içine karıştığı zaman çocuklarımız bu aşılar sayesinde bağışıklık kazanmış ve hastalıkla başetmeye daha hazır olacaklar. Ben yalnızca bunu savunuyorum.
Mahalle kasabında yada marketlerde binlerce insanın alıp tükettiği bi çok et ve et ürününde tek tırnaklı hayvan eti çıkarken ben tutupta sana ülkede üretilen hiç bi gıdayı savunmam zaten.
Ama aşıyı bu gıdalarla yada sigarayla bir tutmamalısın. Çünkü yeri ve önemi çok başka
0 oy
tarafından
calpol ver xanimt acısı gecsin rahat uyusun
(1,357 puan) tarafından
Ateşi çıkarsa ver dedi hemşire bende almadım o yüzden canım
tarafından
asi yerleri agriyordur ondan uyaniyodur alip evde bulundur canim calpol bebekler icin gerekli insallah lazim olmazda bulunsun

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,477,222 soru

24,180,481 cevap

336,304 kullanıcı

...