0 oy
1,610 göst.
Diğer kategorisinde (2,765 puan) tarafından
Meryem ana otunu duydum gecen komsular konusurken ne zman suyun icine koyarsan o zman dogum basliyormus gercekten oluyormu benim eger bebek saglikli olurda bi sikinti olmazsa 40. Haftaya kalmak istemiyorum 38 de baslicam merdiven in cik otur kalk en agir ev islerine falan baslicam ama komsum dediki onlar hic ise yaramiyor meryem ana otuyla 5 6 saatte dogurursun diyo 

15 Cevaplar

0 oy
(5,908 puan) tarafından
Bende duydum ama daha ben 23 haftaligim hurmada cok iyi geliomus bol bol hurma ye ve dedigin gibi yerinde durma hergun 1 saat yuruyus yap dans et deliler gibi horon tep 
(2,765 puan) tarafından
Yapicam insallah 7 hafta kaldi 38 olmama meryem ana otu kafama cok takildi deneyen olmustur mutlaka
-Reklam-
0 oy
(163,445 puan) tarafından
Ben cok arastirdimda belcikada bulamadim :(((
(2,765 puan) tarafından
Peki varmiymis boyle bir etkisi bu otun yani gercekten baslatiyormu
Sanci baslayinca suya koyup duasini okuycakmisin dogumdan snr sudan cikarilcakmis faydasini gorende var bende ise yaramadi diyende var denemek istiyodum da bulamadim malesef
(2,765 puan) tarafından
Onun son kullanma tarihi varmidir ki ya simdi getitdirsem 7 hafta va doguma bende burda bulamam ama internette vardir mutlaka
Onu bilmiyom iste yaaa ins faydasini gorursun
(2,765 puan) tarafından
Insallah canim sagol
0 oy
(419 puan) tarafından
Sancım başladığında sıcak suya koyuyorsun hemen açılma oluyor normal doğum yapıyorsun rahat Bi şekilde. Ablama ve Bi çok kişiye yaptık . Ama doğumdan hemen sonra sudan çıkarılmalı 
(2,765 puan) tarafından
Peki hic sanci olmasada oluyormu bide neden hemen cikartmak gerekiyor ne gibi etkisi oluyor dogumdan sonra olurda unutursak
(419 puan) tarafından
Rahimin açılmasında etkisi var. Eğer çıkarmazsanız rahimde açıklık kalır zor kapanır. Sancı gelmeden etki eder mi bilmiyorum ama zannetmiyorum
(2,765 puan) tarafından
Ben istiyorum ki bebek dogmak istemesede boyle ev isleriyle bide meryem ana otuyla gelsin istiyorum ve artik karnimdaki catlaklarin acisina dayanamiyorum biraz da bundan dolayi istiyorum
(419 puan) tarafından
Youtubeden doğum hareketlerine bak cnm hurma ye diyorlar yürüyüş merdiven inip çıkma. Rabbim gönlüne göre versin bş avazda kurtarsın inşallah
(2,765 puan) tarafından
Amin canim butun anneleri bi avazda kurtarsin rabbim
0 oy
tarafından
Denedim ben hemde 2 ayrı kişi koydu ama 1 gün evde sancı başladı hemen teyzemi aradım koyuver diye koydu akşam 6dan sabah 8e kadar evde sancı çektim hastaneye gittim üstüne 18 saat sanci da hastane de çektim o esna da bide gorumcem koydu ama açılmam 4 cm de kaldı sezeryan oldum şans işi Rabbim sana hayırlı bi şekilde doğum nasip etsin bi avaz da kurtul inşallah 
(2,765 puan) tarafından
Insallah amin canim yani oyle herkesde ise yaramiyor demi bide siz koyarken hangi sureyi okudun
tarafından
Öyle canım bende ise yaramadı diye sende de yaramicak diye bi şey yok faydası olur belki denemekten zarar gelmez felak nas ayet-el kursi bide okunabilirzs meryem suresi çok uzun ama benim doktorum bile He o diyodu bol bol meryem suresi oku diye
(2,765 puan) tarafından
Ben o anda okuyabirmiyimki bilemiyorum ne kadar sancim olur falan hic bilmiyorum ama okuycak birini bulurum sagol
tarafından
Okuman azıcık zor başkasına okut canım Allah vi avaz da kurtarsin
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Bildigim kadariyla dogum baslatmiyo senin sancin baslayinca onu suya koyuyosun acilma ve kolay dogum olur diyolar
(2,765 puan) tarafından
Himm anladim ben sandimki sanci olmasada onun sayesinde sanci ve dogum basliyor ayni zamanda acilma oluyor sandim ama yanilmisim ayy nede guzel sevindiydim neyse rabbim insallah bi kolayini gosteriri
0 oy
(2,591 puan) tarafından
Ben kullandım canım. O öyle değil. Sancı başladığı gibi suya koyuluyor.. benim hamileliklerde sancım bi kaç gün önce başlar.  Kızım da üç gün önceden sancım başladı koydum suya 3. Gün doğum yaptım
(2,765 puan) tarafından
Yani sanci olmadan koydugunda bi faydasi olmuyor demi
(2,591 puan) tarafından
Maalesef canım
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Bende ilk defa duydum ya inş işimize yarar hele bir 37 38 görelim de hayırlısıyla ondan sonra baya araştırıcam bende 40 ve sonrasını istemem yani gelecekse sağlıklisiyla hayirlisiyla 37 ve 38 de gelsinler inş 
(2,765 puan) tarafından
Amin canim Bende öyle istiyorum ya ayiptir soylemesi esim karnimi gorunce dioki aaa kan akıyor diyor yani sanki gercekten kaniyor gibi oldu karnım cok aciyor bebek kiprdadikca dahada cok aciyor artik dogsun istiyorum o 40. Haftadan once gelsin istiyorum
(14,062 puan) tarafından
Karnın çok mu çıkmış kız niye
(2,765 puan) tarafından
Hayir ilk zamanlar post acmisdim bilmiyorum daha hayla duruyormu ayni o buyuklukde tabi buyudu biraz ama hic belli olmuyor bebekde kipirdadikca karnim gergin ya yırtılıyor ayni boyle kagit yirtilir gibi bide benim vebis hic durmuyo hic
(14,062 puan) tarafından
Hahahaha bisey olmaz cikmadan anaya eziyet ediyor iste ne guzel
0 oy
(38 puan) tarafından
Nasıl işe yaramıyor merdiven inip çıkmak böyle milleti yanlış yönlendiriyorlar sinir oluyorum.herkesin kendi tercihi tabii ki de Meryem Ana otunu da kullanabilirsin ama merdiven inip çıkmak evde pilates yapmak yürüyüş yapmak bol su içip hurma yemek kesinlikle doğumu hızlandırıyor ben bu şekilde doğum yaptım 40.  Haftamda doğurdumbaktım ki bebeğin geleceği yok ben çaba gösterdim 1 santim bile açılan yokken sekiz buçuk santim açıklıkla gittim hastaneye ve aynı şekilde ablamlar görümcemlerde doğurdu Allah hayırlı doğum nasip etsin bir avazda kucağına almayı nasip etsin canım
(38 puan) tarafından
İnşallah canım ben o kadar çok kafama takardım ki doğumu nasıl olacak nasıl edecek diye ama hiç kafana takılacak kadar değil İnan ki rabbim yanında oluyor ve sana çok yardım ediyor abdestini alıp da gitmeye çalış gittiğinde de bol bol içinden dua oku Kur'an oku etraftakileri ne de söyle bol bol Meryem suresi okusunlar sancı çektiğin sürede de eğer yapabilirsen telefondan Meryem suresini dinle gerçekten ben çok faydasını gördüm Rabbim bir avazda kurtarsın
(2,765 puan) tarafından
Amin canim ne kadar guzel konusuyorsun insanin icini rahatlatiyorsun Allah razi olsun gun gectikce korkum cogaliyordu ama senin sozlerin sayesinde icim rahatladi
(38 puan) tarafından
Tevafuk. Demek ki Rabbimin sevgili kulusun ki bak karşına böyle sözler çıkarttı.bu canı bizim karnımıza veren Rabb'im eminim ki bunu çıkartınca da bize çok yardım edecektir annelik çok kutsal bir vazife. Sen yeter ki inançlı ol canım kimseye aldırma herkesin doğum hikayesi farklıdır. Bir an önce doğru bebeğini kucağına alıp onu koklamayı hayalet inan ki her şeye değer kendine çok dikkat et bebiş ne de öpüyorum seni Allah'a emanet ol canım ♥️
(2,765 puan) tarafından
Allah razi olsun canim cok cok tesekkur ederim gecektwn rabbimin sevgili kuluyum insallah canim rabbim butun anneleri bir avazda kurtarsin insallah❤❤
(38 puan) tarafından
Amin balım inşallah
0 oy
tarafından
Ayyy adını bile duyunca mutlu oluyorum ben önce allahin sonra onun sayesinde kolay doğum yaptığıma inanıyorum canm öncelikle gönülden inancini getirmen gerek tabi doğum sancıların başladığın da genis bi kapta suyun içine koy sonra inşirah suresi ayetel kursi bildiğin bütün sureleri oku gelip gidip 1 yudum iç o sudan o dallari açıldıkça seninde rahmin açılcak maşallah sübhanallah ben 5 saatte doğurdum hastanedeki ebe de dedi kim bunu kullanmışsa 4-5 saatte doğumu oldu dedi
(2,765 puan) tarafından
Oylemi gercekten ben burda cok duydum karnimi doyurdum doguma gittim diyeni
tarafından
Doğum sırasında mi doğumu beklerken mi ben şahsen doğuma aç karna gittigim için suni sanciyla beklerken bi yandan bi kaç tane bisküvi yiyordum su da iciyodum
(38 puan) tarafından
Hastaneye gittim saat 7'de suni sancı takıldı yatışım gerçekleşti ben bir yandan geziyordum bir yandan da işime bana gidip yemek almasını söyledim eşim yemeği aldı geldi ama Doktorlar yedirtmedi öyle bir şey yok yasak su bile içmek yok dediler sadece diline su sürülebilirler dedi.internetten araştırdım çünkü karnım çok aç da gerçekten de suni sancı belediye andan itibaren bir şey yenilmiyormuş çünkü normal doğum değil de sezeryan olursa diye her ihtimale karşı.evet bazı insanlar yiyip de gidiyor ama bilmiyorlar ben bilseydim yemek yedirtmeyeceklerini şahsen ben de yiyip giderdim suni sancı takıldıktan itibaren ne su ne yemek vermediler 7 saat boyunca aç kaldım
tarafından
Bende dedim aç geldim ben açlıktan tansiyonm düşecekti artik açılmam baya olmustu sadece bi kaç tane bisküvi ye dediler fazlasina izin vermediler sadece zaten lavman yaptilarda ondan yatış yapıldığı gibi sıkıntı olmuyo yani
(38 puan) tarafından
Anladım canım Sen yine şanslıyımissin ben de çok açtım doğum sırasında hem dişim ağrıdı hem suni sancı çektim sağ olsun bu iki acı açıligimı bastırdı onun için göz önünde bulundurmadim bir an önce bebeğimi kucağıma almaya çalışıyordum doğurur doğurmaz da çorba içtim zaten
0 oy
(243 puan) tarafından
Kiz dogumdan sonra hemen cikarcakmisin sudan yoksa dikis tutmuyomus valla sakat is benden soylemesi
(2,765 puan) tarafından
Ya ben denemek istiyorum esim koysa oluyormu ki ya cunki bizim evde beni pek seven sayan yok esim tarafi zaten cogu gelin sevilmiyorda ben bunlara birakirsam bilerek sudan cikarttim der yalan soyler cikartmazlar
(243 puan) tarafından
Anaaaam daha tehlikeli valla sakin bacimm.esin dogumun bittigini dikislerin atilmaya basladigini ne bilcek ben korkuyom ya ben garanticiyim yapsam bile valla kendi yanima alirim ozelde olursa bisey diyemezler heralde:))
(2,765 puan) tarafından
Ya bebegin sesi i duydugu gibi cikartsin sudan olmazmiki ben ozele gidemem malesef
(243 puan) tarafından
Aynen valla yada soyle hemsireye para sikistir yada hasta bakiciya isini saglama al bak dikis tutmuyomus allah korusun sakaya gelmez o is
(2,765 puan) tarafından
Bakicam artik caresine cok sagol
0 oy
(6,075 puan) tarafından
Önce Allah sonra meryem ana otu derim ben acilmam da çok yardımcı oldu tabi dilimden de sans duası eksik olmadi benim gibi doğum herkese dilerim rabbimden
(2,765 puan) tarafından
Insallah amin rabbim herkese kolay dogum nasip etsin
0 oy
tarafından
benim suyum birden geldi koydum suya ama duasini yapamadım acilma falan olmadi bende canim
(2,765 puan) tarafından
Himm her kezin bunyesi farkli kiminde ise yariyor kiminde yaramiyor
tarafından
duasi var canim bende abdest yoktu bisey yoktu aceleyle koyduk suya
(2,765 puan) tarafından
Heee anlafim canim cok sagol
0 oy
(179 puan) tarafından
Komsun cok bilmis biri sanırım canim ben sahlikcyim yanlis anlama cahil insanlar cok gzuel akil veriyor ot falan yapma herseyin bir zmaani var bak sana tavsiyem yürü yürü alaturka tuvalete otur ama yine kendini çok zorlama
(179 puan) tarafından
Yok canim çok agir  is yapma kuzum ben sezeryandan bir gece önce 30 dakikalık yol yurudum evim 3. Kat merdivene inip ciktim gece 3 te sancim oldu suyum geldi düşün yani
(2,765 puan) tarafından
Himm ben 38 de yapmak istiyorum dogumu geciksin istemiyorum sen saglikcisin ne gibi hareketler hızlandirir dogumu
(179 puan) tarafından
Sicak suyla dus almak ananas suyu içmek merdiven inip cikmak canim plates topu üstünde ziplamak
(2,765 puan) tarafından
Cok cok sagol canim hepsinide deniycem
(179 puan) tarafından
Rica ederim bitkisel birsey deneme lutfen ama
0 oy
(558 puan) tarafından
Ben almistim ama kullanmadim doumdan sonra sudan cikarilmasi gerekiormus cikarmazsab rahim kapanmaz kanaman olur dediler sudan cikarmayi unuturlar diye kullanmamistim ben biraz fazla kuruntulu biryim ondan :DDDDD
(2,765 puan) tarafından
Cok dikkatli olmak gerekiyor iste esimden istiycem bu isi bakalim ne dicek birazdan isten geldiginde
0 oy
(657 puan) tarafından
Oglumda oakdar bikmistim ki kendimden bi an once dogurmak istoyodum 33 den belli sancilar vardi bende ama acilmam yoktu 37 kadar cektum meyrem ana otu aldim iste dediginiz hatta hastanede yatiyorum suya koyduk sanci var acilmama yok :D belki acilir artik dogumum olur diye doktorum gordu bu ne dedi anlattim senin zamanin geldiginde illaki acilcak bunlara nie bas vuruyosun dedi bende hehe dedim doktora 40 hafta 1 gune kadar bekledim kuzum isin acikcasi yani ne acilmam oldu ne baska biseyim suni sanciyla acilmam oldu hatta forsep denilen vakumla dogurttular :D yani allah yolunu verdiginde her turlu oluyo anliycan 37 suya koydum kabak gibi acildi cicek ben ta 40 da dogurdum düşün 
(2,765 puan) tarafından
Herkeste ise yaramiyor o zaman

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 585 göst.
+1 oy
9 cevap 237 göst.
18 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Blackdorein (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 393 göst.
0 oy
4 cevap 290 göst.
3 Mart 2021 Diğer kategorisinde Buğlemsinem (43 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,817 soru

24,116,518 cevap

333,247 kullanıcı

...