0 oy
602 göst.
Diğer kategorisinde (201 puan) tarafından

image

Azerbaycan baklavası nasıl kızlar

12 Cevaplar

0 oy
(16,792 puan) tarafından
Sen mi yaptın waowwwww
(201 puan) tarafından
Görümcemle canım yaptık.
(16,792 puan) tarafından
Ellerinize sağlık
-Reklam-
0 oy
(163,451 puan) tarafından
Oohaaaaa bu neeee 
(201 puan) tarafından
Güzelmi??
(163,451 puan) tarafından
Muhteseemmmmmm
(163,451 puan) tarafından
Tarif at banaaa
(201 puan) tarafından
500 gr un
2 yumurta
125 gr tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
1 yemek kaşığı ekşi krema ya da yoğurtta olur
Yarım çay kaşığı maya
1 su bardağı sut
İçerisine:

500 gr öğütülmüş ceviz
500 gr şeker
Yarım çay kaşığı kakule
Şerbet için;

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı bal
3-4 damla limon suyu
Aralarını yağlamak için eritilmiş 250 gr yağ
Azerbaycan Baklavası Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğurmak için sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içerisine mayamızı ekleyip köpürmesi için 10 dak kadar bekliyoruz.
Bu esnada unu eleyip üzerine eritilmiş yağımızı , ekşi kremayı, yumurtayı ilave ediyoruz.
Maya köpürünce onu da üzerine ilave edip yumuşak hamut yoğuruyoruz.
1 saat ustu kapalı şekilde sıcak yerde mayalandırıyoruz.
Bu zamanda içerisi için ceviz şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz .
Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ,kaynamaya başlayınca 3- 4 damla limon suyu sıkıyoruz.
Daha sonra ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanmış hamurdan 10 künde yapıyoruz.
2 si büyük olsun alt ve üst kat için.
Fırın kabı yağlanıyor ve alt katın yufkası yayılıyor kaba serilip üzeri yağlanıyor.
1 su bardağı içlik içerisine ekleniyor.
Diğer katlarda bu şekilde devam ediyoruz ama orta katları olabildiğince ince açın.
En üst katı kalın ve düzgün açın baklavanın üzeri güzel olsun diye.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ceviz fındık veya bademle süslenebilir yada benim gibi yapa bilirsiniz.
Hamurdan küçük çiçekler keserek süsleyebilirsiniz.
Baklava 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında üzeri az kızarana kadar pişirilir.
Sonra çıkarıp arda kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına atıyoruz.
Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz.
Baklava fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun)))
( Türkçe tarifi bilmiyorum diye kopya atdım canım) Youtubede yazarsan gelir
(163,451 puan) tarafından
Yaaaa cok sagolll ⚘⚘⚘⚘⚘
0 oy
(887 puan) tarafından
Hemen tarif ver :D
(201 puan) tarafından
500 gr un
2 yumurta
125 gr tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
1 yemek kaşığı ekşi krema ya da yoğurtta olur
Yarım çay kaşığı maya
1 su bardağı sut
İçerisine:

500 gr öğütülmüş ceviz
500 gr şeker
Yarım çay kaşığı kakule
Şerbet için;

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı bal
3-4 damla limon suyu
Aralarını yağlamak için eritilmiş 250 gr yağ
Azerbaycan Baklavası Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğurmak için sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içerisine mayamızı ekleyip köpürmesi için 10 dak kadar bekliyoruz.
Bu esnada unu eleyip üzerine eritilmiş yağımızı , ekşi kremayı, yumurtayı ilave ediyoruz.
Maya köpürünce onu da üzerine ilave edip yumuşak hamut yoğuruyoruz.
1 saat ustu kapalı şekilde sıcak yerde mayalandırıyoruz.
Bu zamanda içerisi için ceviz şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz .
Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ,kaynamaya başlayınca 3- 4 damla limon suyu sıkıyoruz.
Daha sonra ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanmış hamurdan 10 künde yapıyoruz.
2 si büyük olsun alt ve üst kat için.
Fırın kabı yağlanıyor ve alt katın yufkası yayılıyor kaba serilip üzeri yağlanıyor.
1 su bardağı içlik içerisine ekleniyor.
Diğer katlarda bu şekilde devam ediyoruz ama orta katları olabildiğince ince açın.
En üst katı kalın ve düzgün açın baklavanın üzeri güzel olsun diye.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ceviz fındık veya bademle süslenebilir yada benim gibi yapa bilirsiniz.
Hamurdan küçük çiçekler keserek süsleyebilirsiniz.
Baklava 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında üzeri az kızarana kadar pişirilir.
Sonra çıkarıp arda kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına atıyoruz.
Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz.
Baklava fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun)))
( Türkçe bilmiyorun diğe kopya atdım canım Youtube de de azeri baklavası yazarsan hemen gelicek)
(887 puan) tarafından
Ellerinize saglik canim afiyet olsun ilk firsatta deniycm
0 oy
tarafından
Yaaaa olmuyor ama böyle diyetteyim bennnn :)))hamur falan mı açıyorsunuz yoksa irmikli bi tatlıya benzettim afiyet olsun
(201 puan) tarafından
Hamur açılıyo kuzum
0 oy
tarafından
Kız hamile değilimde baklavayı pek severim canım çektii ☺
0 oy
(558 puan) tarafından
Valla asermiorum ama okadar guzel gorunuor ki benm bile canim cekti :)
0 oy
(6,775 puan) tarafından
Waooww ellerine sağlık kuzum ☺❤
0 oy
tarafından

Afiyet olsun çok güzel gözüküyor :)

0 oy
tarafından
Çok değişik canm  pasta gibi
0 oy
(88 puan) tarafından
Aaaa paxlavaaaa ))) bende isterim )
0 oy
(11,499 puan) tarafından
Çok müthiş görünüyor ellerine sağlık canım afiyet olsun
0 oy
tarafından
Güzel gözüküyor:)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 705 göst.
5 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 359 göst.
16 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 349 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Meraklı annecik (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 737 göst.
13 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,473,987 soru

24,132,880 cevap

334,151 kullanıcı

...