+1 oy
559 göst.
Diğer kategorisinde (106 puan) tarafından
Geçen bazı kullanıcılar yaşanan üzücü hadiselerin dine  bağlanmasını doğru bulmamış ve eleştirmişlerdi. Şimdi; öncelikle din ,kulun arada bir uğradığı veya hayatının bazı kısımlarında yer verdiği birşey değildir.. dinimiz konuşma adabından yemek adabına,  afedersiniz tuvalet adabından ilişkiye,  ticaretten mirasa, komşuluk ilişkisinden ana baba hakkına..ve daha nice nice konular da eğitici ve öğreticidir hayatın her anında vardır. 

Bir mobilyayı ustası , bir çiçeği bahçıvanı, bir makinayı mühendisi en iyi bilir tıpkı biz insanoğlunu en iyi bilen Allah c.c.oldugu  gibi..bizi bizden iyi bilir...O'nun emir ve yasaklarına uymanız O'na birşey katmaz ve eksitmez. Bu yine bizim için gerekli faydalı olandır.

Zelzelenin , zina ve zulmün artmasından olduğu hadis i şerifle sabittir.olaylar sadece perdedir bir Hakikat vardır..ayette de buyurulduğu gibi başınıza gelen musibetler işlediğiniz ameller yüzündendir..Rabbim cümlemizi dogru yola iletsin , vatanimizi her türlü kazadan beladan muhafaza etsin.. selametle...

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

+++++ 

Onikikarakter.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yazdığın herşey doğru evet bende katılıyorum bizde kıyamet alameti bunlar falan dıye evımızde hep konustuk haklısın ama diğer postu bılmıyorum gormedım ama bazen gerçekten sıkıolar bişey konuşmaya paylaşmaya gelmıo hemen din öğreticileri fırlıo bizde dini biliyoruz bizde müslümaniz yani şurda soru sorup dert paylaşıp mutluluğumuzu anlatamıyoruz hemen bi dine bağlayıp laf etmeler yazı yazan kişide o amaçla mı dedı bılmm ama ben o yuzden bişey paylaşmıyorum hele bir kaç kullanıcı var camide eğitim versin o derece herşeyin içindeler
(106 puan) tarafından
Dediginiz durumlari görmedim,  hani hangi durumu nasil bağladılar bilemiyorum.estagfirullah , elbette hepimiz elhamdulillah müslümanız , bazen belki ifade hatasi oluyordur.hep eksikliğimizden zaten bilmiyoruz ki bizde birşey  :/
tarafından
Evet ama herkes bir tuhaf
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Çok güzel paylaşım olmuş canım. Ve sahih kaynaklardan olan Buharide geçen hadiste Efendimiz sav. Depremler çoğalmadıkça kıyamet kopmaz buyuruyor. Yani kıyamet alametlerindendir. Ve Allahu alem biz ahir zamandayız.. Allahım afetinden korusun merhametine sığınırız her daim. 
(106 puan) tarafından
Alametlerin çoğunluğu gerçekleşti...Rabbim iman ile gitmeyi nasip etsin..
Dualarınıza aminnn....
(1,517 puan) tarafından
Amin canım
(2,765 puan) tarafından
Kiyamet alametlerin bazilari daha gerceklesmedi
(1,517 puan) tarafından
O bazıları da gerçekleşmiş olsa şuan burda konuşuyor olmazdık değil mi canım ☺️ bizde hepsi gerçekleşti demedik zaten arkadaş çoğunluğu dedi
(2,765 puan) tarafından
Yok ben daha yazcaktimda bildirim gelince yarida kestim hakkini helal et kusura bakma
0 oy
tarafından
Eline koluna sağlık çok doğru yazmışsın her musibette bir hikmet vardır görmesini bilene.. Rabbim bu imtihanlarından sabırla cikabilenlerden eylesin. 
(106 puan) tarafından
Kesinlikle , aminnn cümlemize..
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Kesinlikle  doğur her yazdığına  katılıyorum  canım  benim Allah razi OLSUN senden 
(106 puan) tarafından
Aminnnn cümlemizden inşaAllah
0 oy
tarafından
Herşey Allah tan geliyor bunu dine baglamayanlara ne yazık.. Ellerine saglık canım güzel paylaşimin için. 

İlgili sorular

+3 oy
22 cevap 2,098 göst.
12 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Manolyam (3,345 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 219 göst.
+1 oy
2 cevap 137 göst.
0 oy
3 cevap 135 göst.

Kategoriler

1,471,836 soru