Ameliyat sonrası dikiş ipim dışarı çıktı, doktorum görür mü?

0 oy
284 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (636 puan) tarafından

Bilen bilir ben kızlık zarı kalıntısı ameliyatı olucaktım oldum doktor beni 10 gün sonra kontrole çağırmıştı ben gidemedim dünde fark ettim içerde dikişim var ip dışarı çıkmış  gitsem muane edip dikişimi açar mı 16 gün geçti 

5 Cevaplar

0 oy
önce (34,048 puan) tarafından

Bi kızar bence. Haklı da sağlık ihmale gelmez. Ama bakar neden bakmasın 

önce (636 puan) tarafından

Haklı bacım gidemedim dikiş var açılmassa sorun olurmu 10 gün dedi 16 gün geçti 

-Reklam-
0 oy
önce (20 puan) tarafından

Nasıl bir ameliyat geçmiş olsun.

Kızlık zarı kalıntısı ameliyatı oldum 

0 oy
önce (3,286 puan) tarafından

Muayeneye zamanınızda gitmeniz lazımdı.  Hata yapmışsınız. Ama doktor bakar neden bakmasın ki.

Belki hafif biraz geç kaldığınıza sitem eder . O kadar. 

Bu saatten sonra geciktirmeyin de yarın gitmeniz diğer günden daha iyidir 

Gidemedim  ya  evet gitmem lazım aradım poliklinikte değil bugün 

0 oy
önce (17,345 puan) tarafından

olsun git bakar

Bakar İnşallah geçiktiği için sorun olur mu 

0 oy
önce (2,194 puan) tarafından

Randevu alıp gitmeniz daha iyi olacak gibi çünkü 10 gün sonraya almıyorlar kontrol süresi 10 günü geçmeyecek şekilde olmalı 

Bügün gidicektim poliklink ye değil randavu yok ya gidemedim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Kızlık zarı ameliyatı sonrası dikiş ipi dışarı çıkarsa ne yapmalı?
Ameliyat sonrası bölgede dikiş ipinin dışarı çıkması durumu, genellikle dikişlerin kendiliğinden erimemesi veya erken dönemde sürtünmeye bağlı oluşabilir. Bu durumu fark ettiğinizde bölgeyi hijyenik tutmalı ve enfeksiyon riski oluşmaması için mümkün olan en kısa sürede doktorunuza başvurmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Ameliyat sonrası kontrol randevusuna gidilmezse ne olur?
Kontrol randevusuna gidilmemesi, iyileşme sürecinin yakından takip edilememesine ve dikiş komplikasyonlarının geç fark edilmesine neden olabilir. Ameliyat üzerinden 16 gün geçmiş olsa dahi, doktorunuz iyileşme dokusunu ve dikişlerin durumunu incelemek için sizi muayene etmelidir.
▶ Dışarı çıkan dikiş ipleri cerrahi müdahale ile mi açılır?
Dışarı çıkan dikiş iplerinin açılması veya temizlenmesi, dokunun iyileşme seviyesine bağlı olarak doktor tarafından belirlenen basit bir klinik işlemdir. Uzman hekim, bölgeyi muayene ettikten sonra dikişin alınıp alınmayacağına veya kendiliğinden düşmesinin beklenip beklenmeyeceğine karar verecektir.
▶ Kızlık zarı ameliyatı sonrası iyileşme süreci kaç gündür?
Kızlık zarı ameliyatı sonrası iyileşme süreci genellikle 10 ile 15 gün arasında tamamlanır. Ancak dikişlerin tamamen erimesi ve bölgenin doku bütünlüğünü tam olarak kazanması 3-4 haftayı bulabilmektedir; bu süre zarfında hijyen kurallarına azami dikkat edilmelidir.
▶ Ameliyat dikişlerinde enfeksiyon olduğu nasıl anlaşılır?
Ameliyat dikişlerinde enfeksiyon; bölgede aşırı şişlik, yoğun kızarıklık, şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı veya ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Eğer dikiş yerinde bu tip belirtiler gözlemliyorsanız, kontrol süreniz geçmiş olsa bile beklemeden bir uzman doktora muayene olmanız hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 353 göst.
30 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 212 göst.
12 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Araz im Berfin im (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 356 göst.
0 oy
3 cevap 324 göst.
10 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Livmirmin1993 (676 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,739 soru

24,807,767 cevap

374,743 kullanıcı

...