Üzüm pestilim kurumuş, nasıl anlarım?

0 oy
504 göst.
önce Diğer kategorisinde (39,920 puan) tarafından

image

uzum pestili yapmıştım dün sabah. Bugün topladım sıyırdım bezden.  Tekrar güneşe serdim akşama kadar kurur sararım. Kalın gibi gelmişti gözüme ama kuruyunca çok güzel oldu. 

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Ellerine saglık afiyetle yeyin🤩

-Reklam-
0 oy
önce (4,463 puan) tarafından

Ohhh ne güzel olmuş afiyetle yersiniz inşallah canim 🤗

0 oy
önce (6,788 puan) tarafından

Eline sağlık, çok severim bunu 🌸 

0 oy
önce (2,088 puan) tarafından

Maşallah diyim nazar degmesin gayet güzel olmus bemde yarin sabah annemlere gisicem bizde yapicaz ama su buyuk koca kazanda yapicaz disarda 

önce (39,920 puan) tarafından

Biz de yaparız kaynanamla her sene kavun pestili üzüm pestili Cevizli sucuk vs. Bu ben evdeki üzümler degerlendirmek amaçlı yaptım. 

0 oy
önce (1,405 puan) tarafından

Kiz dun de dedigim gibi gayet ince ve iyi cikmis masallah biz boyle ince yapinca soyulmazdi dutla uzum farkli oluyor demek ki. Bi de kivami,kumasi vs bir suru kriter var tabi.

önce (1,405 puan) tarafından

Eline saglik afiyetle yiyin insallah.

önce (39,920 puan) tarafından

Kumaş saten olması lazım canım. Yoksa öbür türlü kumaşa yapışır pestili kumaşın ipleri vs bulaşık kötü olur. Bir de soymadan önce kumaşın arkasından ıslak bez ile silince pestil daha kolay soyuluyor. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Üzüm pestili güneşte kaç günde tam olarak kurur?
Üzüm pestili hava sıcaklığına ve nem oranına bağlı olarak genellikle 1 ile 3 gün arasında güneşte kurur. Bez üzerine ince bir tabaka halinde serilen pestil, üzerindeki nem tamamen çekilip ele yapışmayacak kıvama geldiğinde kurumuş demektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Evde yapılan üzüm pestili bezden nasıl kolay ayrılır?
Pestilin bezden kolayca ayrılması için tamamen kurumasını beklemek en önemli adımdır. Eğer pestil hala nemliyse beze yapışır; bu yüzden kenarlarından hafifçe kaldırdığınızda bezden kendiliğinden ayrılıyorsa kuruması tamamlanmış demektir.
▶ Pestil güneşe serildiğinde kalın gelirse ne yapılmalı?
Pestil kalın serildiğinde kuruması daha uzun sürebilir ve içinde nem kalabilir. Kalın olduğunu fark ettiğinizde pestili ters çevirip diğer yüzünü de güneşe sererek veya oda sıcaklığında bir süre daha havalandırarak nemini tamamen atmasını sağlayabilirsiniz.
▶ İyi kurumuş bir üzüm pestili nasıl saklanmalıdır?
İyi kurumuş üzüm pestili birbirine yapışmaması için aralarına yağlı kağıt konularak rulo şeklinde sarılmalıdır. Serin, kuru ve hava almayan bir ortamda veya cam kavanozlarda saklandığında pestil tazeliğini uzun süre koruyacaktır.
▶ Pestilin kurumuş olduğunu anlamanın en basit yolu nedir?
Pestilin kurumuş olduğunu anlamanın en basit yolu parmağınızla dokunduğunuzda yüzeyin yapışkanlık hissi vermemesidir. Ayrıca pestili hafifçe büktüğünüzde çatlama yapmıyor ve esnek bir dokuda kalıyorsa ideal kuruma seviyesine ulaşmışsınız demektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 790 göst.
0 oy
1 cevap 315 göst.
0 oy
8 cevap 556 göst.
16 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Emneerydmn (918 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 428 göst.

Kategoriler

1,522,824 soru