11 haftalık hamileyim, mide bulantısına rağmen sürekli yemek yiyorum normal mi?

0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Merhaba herkese. Bebek 3 gün geriden geliyor çünkü geç döllenme oldu. Doktor protein ağırlıklı beslen diyor. Midem bulandigi için duruma göre yemek yapıyorum et, bakliyat da pişirdim ama demek ki doğru beslenemedim. Bu haftaya kadar ve hala mide bulantım sürmekte fakat ben böyle kuru kuru daha çok meyve olacak şekilde sürekli yemek yiyorum ağzımda ki bu acı tattan kurtulmak istediğim için ekmek arası basit şeyler tüketiyorum. 11. Haftaya kadar tam 5 kilo aldım. Kendimi de düşünmüyorum sürekli yiyorum. Bu haftalarda bu kadar acıkmam mide bulantısına rağmen normal mi bilmiyorum. Bu haftalarda benzer durumda olan var mı acaba benimle. Bu sürekli açlık ve geçmeyen mide bulantısından mahvoldum.

4 Cevaplar

0 oy
önce (3,478 puan) tarafından

niye ne normal olmasın ki sonuç olarak insan yemek yiyen bir varlık canlı sonuç olarak sen kendi nefsine sahip çıkıp yemeyeceksin o kadar yoksa yemekten güzel bir şey yok ki hamile olsun olmasın her insan 24 saat boyunca sürekli tıkanabilir çok da güzel bir şey sürekli Tıkınmak keşke kilo almasak da sürekli bir şeyler yiyebilsek canımızın her istediğini al burada nesli iradene sahip çıkmak zorundasın yoksa 150 kg olursun

önce (54 puan) tarafından

Aslında irade ile ilgisi yok sekerim düşüyor yemek zorunda kalıyorum. Mide bulantısı sebebi ile yiyebildiklwrimde kısıtlı maalsef işte kuru tatsız şeyler yiyebiliyorum. Yemezsem de sekerim dusuyo. Kisir bir döngü. Belki protein ağırlıklı beslenirsem acıkmam bir de öyle deneyeceğim ama 5 kilo çok fazla gibi geldi korktum. Belki de aynı durumda birileri vardır diye düşündüm. 

-Reklam-
0 oy
önce (34,033 puan) tarafından

Miktardan ziyade ne yediğin önemli ekmek tüketimi hamur işi tatlı tarzı şeylerin tüketimi kontrollü olmalı 

Kuru tatsız ne varsa onları yiyebiliyorum. 5 kilo fazla değil mi normal mi onu anlamaya çalışıyorum birazda. Protein ağırlıklı beslenmeye özen gostericem. O da malum çok kolay bir şey değil. Belki protein salataları yapan birileri vardır tarif verebilir diye düşündüm. 

önce (34,033 puan) tarafından

Maalesef bu konuda iyi bir örnek değilim 30 haftamda hala sağlıklı bir beslenme düzeni oturtamadım ben 

Bu kadar hızlı kilo almak bana çok tuhaf geldi. Ben 49 kilo ile hamile kaldım. Hep 49'um düzenli beslenirim. Yani daha surda 11 hafta oldu ne oldu da 5 kilo aldım çok tuhaf ve bunu nasıl durdurabilir bilemiyorum. Diyelim ki son aya kadar 70 kilo oldum mesela ne olabilir. 

0 oy
önce (2,082 puan) tarafından

Mode bulantin karnin tok oldugu icinde oluyo tam anlamiyla doyma biraz rahatladogini hissediceksin agzindaki tat icin zeytin yiyebilirsin yağlı baharatli yiyosan da gecmiyo ne ac kalicaksin nede tok bende oyle yaptigimdan beri rahatim yağlı baharatli yemiyorum aburcubur kpmle çıkardım hayatimdan sabah bulantim oluyo bazen okadar oncekinden daha cok yiyorum artik sabah kahvalti bile yapmazdim doğru düzgün simdi kahvalti ara öğün süt muz ceviz gibi öğle yemeği yine ara öğün yoğurtlu yulafli kucuk bi kase sonra aksam yemegi bu sekil besleniyorum başlangıç kilomdan 1 kilo düşüğün suan onceden bunlarin yarisini bile yemiyodum yagli baharatli abur cubur cikinca daha iyiyim

Mide bulantım geçince ara öğün yapayım. Yogurt ve Yulaf vs şu anda düşününce bile midem bulanıyor. Süt de içemiyorum ama bir şeyleri değiştirmek lazim. 

Ufak ufak dene oyle yaptikca daha iyi hissediceksin bende basta baya kötüydüm ama suan boyle yapinca duzeldim ben araştırdım doktorlarda dogal yintem olarak oneriyo ama sen yinede kemdin doktoruna sormadan yapma zencefil bal limon demleyip icince baya mide bulantisina iyi geliyo 

Zencefil çayı içiyorum. Prilam kullanıyorum zaten günde 3 adet. Öyle hızlı kilo alan biri de değilim. 2 ayda 5 kilo nasıl.bh kadar uçtu kafam çok karıştı. Bu düzen oturturum zannediyorum. 13 haftadan sonra mide bulantilarim geçerse iştahım ahnj mi olur acaba 

Doktorun bakar duzene binerse birden almazsın ama yiyememkten yemek daha iyi en azindan 

Doktorum zaten bana direkt bir diyetisyenle görüş dedi. Teşekkür ederim cevaplarin için 🌻

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Canım bende çok şık yiyorum midemde bişey var ağrı mi bulantı mi bilmiyorum birşeyler yiyince iyi geliyor bı saat geçiyor yine o his yine birşeyler yiyorum geçiyor böyle aslında badem ceviz süt bunlar çabuk tokluk hissi veriyor sevmiyorum da o yüzden olabilir salata yap ye yoğurtlu köz patlıcan ye kuruyemiş tok tutuyor onlardan ye

Yiyorum ya süt dışında..badem kabak cekirdegi keçi boynuzu, meyve yiyorum aralarda. Ama işte yani yarım saat gecmiyo bir tabak yemek yiyorum ekmek yemiyorum yersem tam bugday ekmek yiyorum. Krem.peynir ekmek favorim çünkü tatsız. Aşırı ekşi meyveler tükettim. Yeşil.elma nar. Bunlardan nasıl 5 kilo aldım anlamadım işte. Protein beslenme dediler galiba mercimek vs haşlayıp domates biber ve marulla onu yemek lazım. Yani daha çok yeşillik ama işte midem bulaniyor sonrada yedikten sonra da pişman oluyorum. Gebelik şekeri falan olabilir mi acaba bu ya. 

önce (48 puan) tarafından

Bilmiyorum şeker olsa ayakların siserdi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 11 haftalık hamilelikte sürekli yemek yemek normal mi?
11 haftalık hamilelikte mide bulantısına rağmen sürekli bir şeyler yeme isteği oldukça sık rastlanan bir durumdur. Birçok anne adayı, ağızdaki acı tat veya mide asidini bastırmak için sık sık karbonhidratlı veya kuru gıdalar tüketme eğilimindedir; ancak bu durum hızlı kilo alımına neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Gebelikte mide bulantısı varken sağlıklı beslenme nasıl sağlanır?
Mide bulantısı döneminde protein ağırlıklı beslenmek için küçük porsiyonlarla sık aralıklarla öğün yapmayı deneyebilirsiniz. Haşlanmış et, bakliyat veya yoğurt gibi mideyi yormayan protein kaynaklarını tercih etmek, bulantıyı hafifletirken bebeğin ihtiyacı olan besinleri almanızı sağlar.
▶ Hamileliğin ilk trimesterinde 5 kilo almak tehlikeli mi?
İlk 3 ayda 5 kilo alımı, genellikle doktorlar tarafından özenle takip edilmesi gereken bir durumdur. Hamileliğin başında aşırı kilo alımı, gebelik diyabeti ve tansiyon gibi riskleri artırabileceği için tüketilen besinlerin kalori yoğunluğuna ve besin değerine dikkat etmek oldukça önemlidir.
▶ Gebelikte ağızdaki acı tat nasıl geçer?
Gebelikte görülen ağızdaki acı veya metalik tat, genellikle hormonal değişimlerden kaynaklanır ve kısa süreli atıştırmalıklar yerine daha etkili yöntemlerle yönetilebilir. Taze nane çiğnemek, limonlu su içmek veya diş fırçalama sıklığını artırmak, sürekli yemek yeme ihtiyacını azaltarak bu tat hissini bastırmaya yardımcı olabilir.
▶ 11 haftalık hamilelikte açlık hissi neden olur?
11. haftada yaşanan sürekli açlık hissi, vücudun bebek gelişimi için harcadığı yoğun enerji ve değişen kan şekeri seviyeleriyle ilişkilidir. Özellikle mide bulantısını bastırmak için yenilen karbonhidratlı gıdalar kan şekerini aniden yükseltip düşürdüğü için kısa sürede tekrar acıkmanıza yol açabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 200 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,906 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
5 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde uykusuz anne (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 237 göst.
0 oy
1 cevap 242 göst.
22 Mart 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (288 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,739 soru

24,807,767 cevap

374,743 kullanıcı

...