Tansiyonum 16/10 çıktı ve başım zonkluyor, ne yapmalıyım?

+2 oy
300 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,201 puan) tarafından

O

imageglanı bıraktım geldım tansıyon 16 /10 beynım zonkluyor ben hala kahve derdındeyım😀

Napıyorsunuzzz kızceler

11 Cevaplar

+1 oy
önce (51,960 puan) tarafından

Dün şehir dışına gittik geldik küçüğüm hiç durmadi bacaklarım kollarım öyle ağrıyor ki dayak yemiş gibiyim aynı zamanda da oğlanın doğum günü bugün evi susleyecegim ama hiç moodum yok 😏😏

önce (1,201 puan) tarafından

Bızımde kırvemızın dogum gunu bır pasta alacagımda valla beynım zonkluyor

Dogum gunu kutlu olsun oglusunun

önce (51,960 puan) tarafından

Teşekkür ederiz 🌸 

-Reklam-
+1 oy
önce (33,986 puan) tarafından

Pazartesi sendromu yaşıyorum şu an 

Hocam valla bızde sanırım😃

Allah yardımcınız olsunn 

önce (33,986 puan) tarafından

Amin hepimizin inşallah 🥰

0 oy
önce (8,449 puan) tarafından

image

haha üşendim kahvaltı hazırlamaya oğlanı bırakıp geldim bende
önce (8,449 puan) tarafından

Geçmiş olsun dinlen birazz

Bende cogu zaman tezgah ustunde takılıyom😀bıraz zeytın falan sjsjs 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Yorgunum yav çok yorgunum.

Afiyet olsun🌺

Bende bendr :(( cok yorgunum hemde 

önce (3 puan) tarafından

Rabbim dinlendirsin inşaAllah

0 oy
önce (2,774 puan) tarafından

Oğlumu okula yolladım kızım uyanmadan bir kahve yaptım içiyorum afiyet olsun sana da ama tansiyon çok yüksek hamile değilsindir umarım 

image

Hamıle degılım ama ara ara atak halınde gelen tansıyonlarım var 

Yuksek tansıyon tanımda var ama ara ara daha cok fırlıyor 

Hamıleyken cok cektım butun hamıellıgım tansıyon yuzundn hastaneye yattım

0 oy
önce (17,291 puan) tarafından

afiyet olsun, kız bu yaşta me bu tansiyon dikkat et kendine 

sabahın köründe kalktım, kahvaltı yaptım, ortalık toparlıyorum. daha 10 olmadı saat nasıl bitireceğim günü bilmiyorum 😂 

Sagolasın daha 21 yasında hastanede yatarken husosu dogururken yanı😀 yaskı bır doktor geldı saydılar ıste doktor dedı ya bu yasta bu nedır 😄 

Aklım geldı sımdı sen dıyınce 😀 

Bende 6da kalktım valla gunu bılmıyom basım durursa devamını gorucez 

0 oy
önce (4,155 puan) tarafından

Geçmiş olsun Esma 🌸

İşlerimi bitirdim kahvaltı ediyoruz küçük cicegimle

Tesekkur ederım 

Afıyet olsun tanısıyormuyuz😀cıkaramadım 

önce (4,155 puan) tarafından

3cicekannesi ydim. Uzun yıllar okuyucu olunca tanıyorum seni

0 oy
önce (131 puan) tarafından

Yenice kalktkk bizde çocuklara bir kahvaltı hazırlayıp hep beraber hastane yolunu tutacağız bugün küçük bebeğe de geçti bizdeki hastalık :((

Cok gecmıs olshn salgın varnıs yıne

önce (131 puan) tarafından

Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun yüksek tansiyon çok zor

0 oy
önce (2,055 puan) tarafından

image

Geçmiş olsun benim salep sezonum açıldı hamileikten en sevdim kahveden tiksindim kokusu bile kötü geliyo cay ağzıma surmeyen ben sabahlari cay demlip iciyorum simdide salep yaptim 

Kısın cay cok guzdl gıdıyor 

Afıyet olsunn

önce (2,055 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🤍

0 oy
önce (2,270 puan) tarafından

Anneligin pro max donemindesin keyfini cikar su tansiyonuna da bi baktir ne tedavi diyolarsa ol bacim canina yazik biri esma dese ta temizlik ya tabsiyon geliyo aklima 

imagekurt yedigi ayazi unuttu gitti bi cocuk daha yapti dunyayi tersinden gordu muhammedi simdi okula yazdirip bende kahve icebilirdim ama akillanmadim ikinciyi yaptim dun gece sabahladık dunun bulasigi bunlarda daha yeni uyudu atak haftasi miymis ne belaysa uyutamadim mahfolduk muhammedim aksam 8 de uyudu simdi de boyama yapiyo bunu okulda da yapabilirdi rahat kafayla islerimi yapar bi keyif yapardim ben dustum ahmet sen dusme 🤭😂😂

😀😀😀😀 delı kız ya vallahı keske 1 2 sene daha bekleseydın😄😄

0 oy
önce (4,317 puan) tarafından

Geçmiş olsun tansiyon sıkıntı ihmale gelmez 

Oğlum hasta sabahladik benimde elimde parmak  kemiğim şişmiş agridi sabaha kadar kaçta uyudiysak artık oğlani okula yolladım geri bayıldım kalktım saat 11 olmuş tabi şu saat işler duruyo hala somdi uyursa oğlan evi topladım mutfak çamaşır bekliyor beni hava güzel ev soğuk hayat sıcak ben soğuk 😊

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Tansiyon 16/10 çıktığında ne yapmalıyım?
Tansiyonun 16/10 olması hipertansif kriz riski taşıyabileceği için acil bir durumdur. Öncelikle sakin bir ortamda dinlenin, fiziksel aktiviteyi kesin ve belirtilerinizde şiddetli baş ağrısı, göğüs ağrısı veya görme kaybı gibi şikayetler varsa vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Büyük tansiyon 16 küçük tansiyon 10 ne anlama gelir?
Büyük tansiyonun 16 ve küçük tansiyonun 10 olması, tıbbi literatürde ikinci evre hipertansiyon olarak kabul edilir ve damar sağlığı açısından risk teşkil eder. Bu değerler vücudun ciddi bir stres altında olduğunu ve damarlar üzerindeki kan basıncının normal seviyelerin üzerinde olduğunu gösterir.
▶ Yüksek tansiyon baş ağrısı yapar mı?
Evet, özellikle enseden başlayan veya zonklayıcı tarzda hissedilen şiddetli baş ağrısı yüksek tansiyonun en belirgin fiziksel belirtilerinden biridir. Tansiyon değerleri yükseldiğinde kafatası içindeki basınç artışı beynin zonklamasına ve yoğun bir huzursuzluk hissinin oluşmasına neden olabilir.
▶ Tansiyon yükselince kahve içmek zararlı mı?
Tansiyon değerleri 16/10 gibi yüksek seviyelerdeyken kahve, çay veya kafein içeren içeceklerin tüketilmesi kesinlikle önerilmez. Kafein, kan basıncını anlık olarak daha da yükseltebileceği ve kalp ritmini hızlandırabileceği için tansiyon yüksekliği sırasında uzak durulması gereken maddelerin başında gelir.
▶ Tansiyon yüksekliği durumunda evde nasıl müdahale edilir?
Evde yapılabilecek en doğru müdahale kişiyi hemen yatay pozisyona getirip dinlendirmek ve değerleri 15-20 dakika aralıklarla tekrar ölçmektir. Ancak tansiyon düşmüyorsa veya baş dönmesi, bulantı gibi semptomlar ekleniyorsa, evde herhangi bir ilaç veya bitkisel çözüm denemeden doğrudan profesyonel tıbbi yardım almanız hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 446 göst.
7 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Esma& (1,195 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,622 göst.
8 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Esma& (1,195 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 622 göst.
15 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Bahar..❤ (2,916 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 460 göst.