Eşime karşı cinsel istek duymamam normal mi?

0 oy
574 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (133 puan) tarafından

Eşimin bana olan davranışları ve hareketlerinden dolayı cinsellik açısından hiç istemiyorum onu. Kendisi yaklaşmasın diye de 4 gündür erken uyuyorum. Eski postlarıma denk gelen varsa zaten bilir durumumu. Zevkine düşkün biri. Ama ben ondan kaynaklı hiç yaklaşmak bile istemiyorum. Bana hep zevksizsin diyor. Benim seni istemem sana bağlı diyorum ama anlamıyor. Gün içinde ağzıma sıçar, gece de yakınlık bekler. Günlerce aramız bozuk olur sonra da beni suçlar. Ağladığım zaman bile git başka yerde zırla der. Ben böyle birini nasıl istiyim? Sizce sorun gerçekten bende mi? Seni hastaneye götürelim hormonlarına baksınlar diyor. 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (4,363 puan) tarafından

Önce seni tedaviye götürelim de sonra söz bende giderim desene sende susma bacım 

önce (133 puan) tarafından

Ya öyle bi konuşuyor ki sanki sorun gerçekten bendeymiş gibi düşünüyorum. Hatta gör bak sıkıntı sende çıkacak diyor. Ama yookk, gram istek yok içimde ona karşı. Keşke düzgün bi insan olsaydı, keşke o benim gönlümü hoş tutsaydı da o zaman görseydi isteği.. 

-Reklam-
+1 oy
önce (33,955 puan) tarafından

Cımbızla kelime seçmiş olmayacaksam zevksizsin diyen adama seni seçmemden belli değil mi demek istiyorum. İnsan böyle bir ilişkide bırak yakınlaşmayı temas etmeyi bile istemez..

Ama erkekler hayvansal dürtülerle cinsellik yaşadığı için onlara çok fark etmiyor 

önce (3,804 puan) tarafından

Ben artık erkeklerin hayvansı insanlar oldugunu düşünmeye başladım şekil olarak insan ama özde hayvanlar. 

önce (33,955 puan) tarafından
+1

Ya da bir kısmı tam hayvan 😂

Ya öpmek istediği zaman bile yanaşmak istemiyorum. Bi an acaba gerçekten bende mi sorun var diye düşünür oldum. Ama yok yani ona karşı isteğim hiç yoookkk. Yıllarca dokunmasa bile umrumda olmaz. 

0 oy
önce (35,183 puan) tarafından

Sende bir sorun yok eşin tedavi olmalı gülüm 

Bana hep sorun sende diyor. Hastaneye gidelim gör bak sende sıkıntı çıkacak diyor

0 oy
önce (8,786 puan) tarafından

Sevmediğin birini isteyemezsin 

Ya seviyordum aslında. Ama evlendikten sonra o kadar çok değişti ki. Gram isteğim kalmadı. Soğuduğumu da hissedebiliyorum.

0 oy
önce (22 puan) tarafından

Kadınlar severse erkeğini arzular onun dışında boktan bir şey yani cinsellik. Bazı erkekler de sevmese dahi sadece yatakta yanaşır bu çok incitici gün içinde değer verme ağzına sıç kadının gece de kadınlık bekle ondan vermeyince de hormonları suçla. 

Yapıcı olmaya çalışıyorum burda olan herkesin kocası ile laf dalaşı oluyordur ama cinsel ilişkiyi de erkekten kesince daha da çirkefleşiyorlar. Bence kocanı elinde tutmak istiyorsan onu yatakta köpek et ki gerçek hayatta da sana iyi olsun kim ne derse desin 2×2 =4 

önce (5 puan) tarafından

Bence  nasl yapacan ki  bende merak ettim. Benim ki de aynı haltı olduğu için

Yatakta mutlu olan rahatlayan erkekler gerçek hayatta da kadını mutlu ediyor, ben yatakta kocamı kendime köpek ediyorum nasıl dersen her şeyim o olduğunu hissettiriyorum ne istiyorsa zevkle yapıyorum o rahatlıyor mutlu oluyor sonra ben istemesem dahi o da beni mutlu etmek için her şeyi yapıyor ve gündelik hayatta bakıyorum söylediğim şeylere daha ılımlı yaklaşıyor bana sesini yükseltmiyor ama yatak hayatımız soğuk olduğu zaman ben onun için sıradan bir kadından daha sıradan görünüyorum her söylediğim söz ona batıyor olmadık her şeyden kavga çıkarmaya başlıyor

Tek çözüm yatak mı diyosun ? Aslında bunu olgun, tecrübeli birinden daha duymuştum. Erkekler için en önemli şey yatak demişti. Ben bunu çok geç anladım demişti. İştee eşim böyle olduğu için ona karşı istek yok içimde. Haftanın 5 günü mutlu olsa 6. Gün niye değilim diye şikayet eder. 

Tek çözüm o değil çözüme giden en iyi yok yatak diyorum tabi senin eşin farklıysa bilmiyorum

Aramız bozuk şuan. Kendi hatası ve bu yüzden de ben yanaşmak istemiyorum ona. Kendi de adım stmaz

0 oy
önce (539 puan) tarafından

Aynı babam yaa, neden boşamıyorsunuz bu adamları ki annem de dahil. Hiç anlamıyorum. Senin bir suçun yok, üste çıkmasına izin verme kocanın 

Burda her şeye bosanın diyen insanları o kadar hayalî buluyorum ki kendi hayatınız olsaydı bu kadar rahat bosarmıydınıZ . Müslüman insan  kendine istemediği şeyi başkasına da istememeli

önce (539 puan) tarafından

Annem boşanmadı ve çocuklar olarak mahvolduk. 

Bosansa da gene perişan olurdunuz ya anne hasreti ya bana özlemi her türlüsü boktan

0 oy
önce (5 puan) tarafından

Benim ki de aynı canm. Sorunlular her haltı yapıyolar kırıyorlar yüzüyolar sonra da biz suçluyuz bende bıktım artık benim ki de bana resmen psikolojik şiddet uyguluyor

Çok kötü bir durum. Allah yardımcımız olsun ne diyelim 

0 oy
önce (413 puan) tarafından

Bence sana kötü davranıyor diye istemiyorsun onu 

Evet olabilir

0 oy
önce (1,450 puan) tarafından

Sende sorun yok sadece kırılmışsın

Artık ondan soğumuş gibi hissediyorum

0 oy
önce (554 puan) tarafından

Diğer yorumlarında seviyorum demişsin ama sevgi olsa istek olur gülüm bence senin ki sevgi değil alışkanlık inşallah düzelir tedaviye ihtiyacı olan da sen değilsin kendini suçlama. 

Asla kabul etmiyor, hep beni suçluyor. Soğumuş gibi hissediyorum artık.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Eşime karşı cinsel istek duymamam psikolojik bir sorun mu?
Cinsel isteksizlik, genellikle ilişkideki duygusal çatışmaların, kırgınlıkların veya stresin bir yansıması olarak ortaya çıkar. Eğer eşinizle aranızda gün boyu süren iletişim problemleri, aşağılama veya duygusal ihmal gibi sorunlar varsa, bu durum cinsel arzunuzu doğrudan baskılar. Cinsellik sadece fiziksel bir durum değil, aynı zamanda duygusal güven ve huzur gerektiren bir süreçtir; bu nedenle isteksizliğinizin altında yatan ana neden eşinizle olan iletişiminizdeki kopukluk olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Evlilikte yaşanan duygusal şiddet cinsel isteksizliğe yol açar mı?
Evet, evlilikte yaşanan duygusal şiddet, hakaretler ve değer görmeme hissi cinsel isteksizliğin en temel tetikleyicilerinden biridir. Partnerinize karşı duyduğunuz güvensizlik veya kırgınlık, vücudunuzun savunma mekanizması olarak yakınlaşmayı reddetmesine neden olur. Kendinizi güvende hissetmediğiniz bir ortamda cinsel istek duymamanız oldukça doğal bir tepkidir ve bu durum genellikle hormonlardan ziyade ilişkinin kalitesiyle ilgilidir.
▶ İlişkide duygusal bağ kopukluğu cinsel soğukluğa neden olur mu?
Duygusal bağın koptuğu ilişkilerde fiziksel yakınlık kurmak kadınlar için genellikle imkansız hale gelir. Ağlama veya üzüntü anlarında partnerden destek yerine baskı görmek, aradaki mesafeyi açar ve cinselliği bir görev haline getirir. Eşinize karşı hissettiğiniz bu soğukluk, aslında yaşadığınız mutsuzluğun ve karşılanmayan duygusal ihtiyaçlarınızın bir göstergesidir.
▶ Cinsel isteksizlik durumunda eşe karşı nasıl davranılmalı?
Cinsel isteksizlik yaşadığınızı eşinize net bir dille ve mümkünse bir uzmana danışarak ifade etmelisiniz. Tartışma anlarında konuyu cinsel isteksizliğe getirmek yerine, gün içerisindeki iletişim dilinin sizi ne kadar olumsuz etkilediğini vurgulayın. Eğer eşiniz durumu sadece hormonal bir problem olarak görüyor ve duygusal tarafı reddediyorsa, profesyonel bir çift terapistinden destek almak, aradaki iletişimi düzenlemek için en sağlıklı adım olacaktır.
▶ İlişkideki sorunlar cinsel soğukluğu nasıl etkiler?
İlişkideki sorunlar kronikleştiğinde, beyniniz cinsel yakınlığı bir ödül değil, duygusal baskı aracı olarak algılamaya başlar. Özellikle gün boyu kötü muamele görüp gece yakınlık beklenen bir senaryoda, isteksizlik yaşamanız tamamen normal ve beklenen bir durumdur. Cinsel arzunun geri dönmesi için öncelikle tarafların birbirine olan davranışlarını iyileştirmesi ve aradaki güveni yeniden inşa etmesi gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 262 göst.
0 oy
10 cevap 1,084 göst.
17 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,297 göst.
14 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Ozlem goksal41 (1,304 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,621 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde FazlaDertliBee (1,613 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,389 soru

24,803,641 cevap

374,613 kullanıcı

...