Adetime 5-6 gün kala testte silik çizgi gördüm, hamile miyim?

0 oy
203 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (32 puan) tarafından

Kizlar adetime 5-6 gun var.. normal test yaptım dün ama bisi yok gibiydi başlarda sonra birkaç saate bi çizgi belirmeye başladı.. ama kuruma çizgisi mi gebelik mi emin dehilim.. ara ara kasık ağrım var onun dışında gebelik ile ilgili belirtim yok. 2 resim bırakıyorum. İlk olan Dunku sabah ilk idrarla birkaç saat sonra görünen çizgi diğeri ise ertesi gün yani bugün dönüştüğü haliii.. sizce var mı ?? Kuruma çizgisidir diye biraz hafif suyla sildim gider diye düşündüm ama gitmedi hala görüyorum anlamadimmm ya yardımcı olur musunuzzz yaşayan var mı boyle biseyyy🥹🥹🥹

image

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (9,304 puan) tarafından

En İyi Cevap

Saatler sonra cikan cizgiye guvenmeyin ilk 5dk icinde cikmasi lazim

önce (32 puan) tarafından

Tekrar yapicam yapacak bir şey yok 🥹

önce (9,304 puan) tarafından

Ilk cocukmu:)

Yani nasipse inşallah ilk olacak bu yüzden çok istiyorumm umarım çıkar ve hamileyimdir dua edin 🥹🥹🥹🤲🏻🤲🏻 

-Reklam-
0 oy
önce (10,336 puan) tarafından

Beklenen testler yanıltıcı oluyor sen yarın erken gebelik testi alıp dene varsa hemen gölgede olsa belriyor gerçi ben gidip kan testi verirdim en doğrusu olanını yani

Korkuyorummm ya🥹

0 oy
önce (2,764 puan) tarafından

Daha adetin gecikmemiş acele etme bence  

Allah gönlüne göre versin inşallah 

önce (404 puan) tarafından

Konudan bagimsiz gün içinde gebelik testi yanlismi gosterir illaki sabakmi yapmak gerek

Yok hayır her saatte yapılabilir 

İnşallah🥹🤲🏻 

Yeni yeni erken dönemlerde sabah ilk idrarda daha fazla beta biriktiği için aslında çıkma ihtimali yüksek olabiliyor o yüzden sabah ilk idrar ile deniyor zaten bazen fazla sıvı alimi ve şeylerde idrar seyrelip hatali gösteriyor güvenli olması açısından ilk idrar daha önemli

0 oy
önce (33,931 puan) tarafından

Hemen çıkmayan çizginin geçerliliği yok geçen sene benzer bir durumda ben boş gebelik geçirdim ama devam eden günlerde yaptığım testler normal çift çizgi idi. Testin tekrarlanması veya kan verilmesi gerekiyor 

Tekrar edeceğim teşekkür ederimm deneyiminiziii paylaştığınız içinn adetime yaklaşık 5-6 gun kadar sanırım bekleyeceğim adet günüme kadar stres oluyor ve üzülüyor insan umarım bir isarettirrr hamileyimdir çok istiyorumm Rabbim hepimizinn gönlüne göre versin inşallah

önce (33,931 puan) tarafından

Adet başlangıcından tam bir ay geçmişti benim öyle çok net çıkıyor bu tarihten iki üç gün önce ise silikte olsa varsa çıkar Rabbim sevindirsin 

İnşallah 🤲🏻🥹

0 oy
önce (2,026 puan) tarafından

Bu normal testlerde adet öncesi yapınca çıkmıyor ama erken gebelik testi yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız bence

Sanırım öyle yapacağım yada bekleyeceğim bir süre adet vaktime kadar🫠

önce (2,026 puan) tarafından

Boyle seylerde insan erkenden yapmak istiyo heycanlaniyo normal bence

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Gebelik testinde kuruma çizgisi ile pozitif sonuç nasıl ayırt edilir?
Kuruma çizgisi genellikle testin kurumasıyla ortaya çıkan renksiz, gri veya şeffaf bir izdir; pozitif sonuç ise testin kontrol süresi içinde (genellikle ilk 5-10 dakika) beliren, pembe veya kırmızı renkli bir çizgidir. Testi önerilen süreden çok sonra kontrol etmek, idrarın buharlaşması sonucu oluşan yanıltıcı kuruma çizgilerine neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Adete 5-6 gün kala yapılan gebelik testi kesin sonuç verir mi?
Adete 5-6 gün kala yapılan gebelik testleri, kanda veya idrarda HCG hormonu seviyesi henüz yeterince yükselmediği için yanıltıcı sonuçlar verebilir. En kesin ve güvenilir sonuç için adet gecikmesinin yaşanmasını beklemek, testin doğruluk payını %99 oranına kadar yükseltmektedir.
▶ Erken dönem gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?
Erken dönem gebelik testleri, adet döngüsünün gecikmesinden en az bir gün sonra sabah ilk idrarla yapıldığında en yüksek doğruluğu sağlar. Adet öncesi yapılan testlerde çıkan silik çizgiler, biyokimyasal gebelik veya hatalı uygulama nedeniyle belirsiz sonuçlara yol açabilir.
▶ Gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması ne anlama gelir?
Testte ikinci çizginin silik çıkması, idrarda düşük miktarda HCG hormonunun tespit edildiği anlamına gelir ancak bu durum bazen erken gebelik, bazen de kimyasal gebelik veya testin hatalı uygulanmasıyla ilişkili olabilir. Silik çizgiyi doğrulamak için 2 gün bekleyip testi sabah ilk idrarla tekrarlamak en sağlıklı yoldur.
▶ Gebelik belirtisi olmadan test pozitif çıkar mı?
Gebeliğin ilk günlerinde kasık ağrısı, göğüs hassasiyeti veya mide bulantısı gibi belirtiler herkeste görülmeyebilir ve bu durum gebeliğin olmadığı anlamına gelmez. Gebeliğin kesin teşhisi sadece kanda yapılan Beta-HCG testi veya adet gecikmesinden sonra tekrarlanan idrar testi ile konulabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 217 göst.
10 Eylül 2026 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 282 göst.
0 oy
2 cevap 393 göst.
1 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Buse655 (52 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 1,148 göst.

Kategoriler