10 aylık bebeğimin parmak emmesini nasıl önleyebilirim?

0 oy
178 göst.
önce Diziler & Filmler kategorisinde (32 puan) tarafından

Merhaba kızlar benim bebeğim 10 aylık ve eli sürekli ağzında gece boyu eli sürekli ağzında meme emer gibi iki tane parmağı ağzında tutup emiyor bunu çok uzun zamandır yapıyor bugün doktora gittik ve buna elinden geldiğince engel ol dedi.. aramızda tecrübeliler varsa lütfen yardım edin artık parmağını şekli değişecek yani bir çare arıyorum Allah aşkına.

Tek elini emiyor iki aylıktan beri emiyor. Hala da dış çıkmadı. Çok zorlanıyoruz. Meme reddinile başladı. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (32 puan) tarafından

En İyi Cevap

Teşekkür ederim kızlar. Limon suyu denedim fayda vermedi banamisin demedi. 

Doktordan gelir gelmez her iki parmağına yara bandı taktım. Ayrı ayrı..bugün bir iki kez yeltendi ama emmesi. Dün gecede pek emmesi parmağını. Daha sık uyandı ağladı ama. Bunada şükür. 

Bakalım biraz daha deneyecem nerdeyse on aylık olacak. Hoca 1 yaşına kadar her gün uğraş dedi. 

-Reklam-
0 oy
önce (41 puan) tarafından

Ellerine çocuk eldiveni veya Pamuklu bir çorap giydirseniz hani emerken o şekilde olsa belki vazgeçer ya da uyurken oyun arkadaşı olsa ona sarılıp uyusa mesela bu şekilde veya emzikle bırakabilir. Kendini rahatlatmaya çalışıyor muhtemelen güvende hissetmiyor kendisini ya da ağladıktan hemen sonra da yapıyor olabilir sakinleşmek için. Bunları bir deneyin belki bırakır

Eldiven falan hemen çıkarıyor. Emzik de tutacak gibi pek değil. Belki daha erken verseydim olabilirdi

Oyun arkadaşını uyurken aramak istermiki

Kendini güvende hissetmesini. Sebebi ne olabilir. Bu konuda neden böyle hissediyor anlamıyorum. Neden bukadar güvensizlik hissediyor. Meme reddi ile.basladi.huzud bulmak.icin.meme.almak.yerine.ellerini kullandı diye dusnuyorum ilk zamanlar bebekken takılan eldivenlerini emerdi

önce (41 puan) tarafından

2 yaşına kadar normal kabul ediliyor biraz takip edin dikkatini dağıtın eline oyuncak verin uyurken kucağına uyku arkadaşı verin zamanla düzelir. Diş dönemi meme reddi oluyor ek gıda az verin acıkınca tutacaktır 

0 oy
önce (1,719 puan) tarafından

Oğlum 4 aylıkken emziği bıraktı atak döneminde ve aynı  sizin gibi elini emmeye başladı. şuan 25 aylık hala aynı emzik gibi kullanıyor eline yarabandı falan taktım sokmasın diye yinede soktu. Bırakmıyor hala biraz büyüyünce bırakır diye umuyoruz. Ama şöyle bişey var hem parmağında sıkıntı olur hemde diş yapısı bozuluyor öne doğru gelme durumu oluyor benim oğlumun hafiften öne dığruu çıkıntılı elini emdiğinden. Ve bıraktıramıyoruz herkes bırakır müdahale ettikçe dahada inatlaşır devam eder diyorlar.Bizde napıcağımızı bilmiyoruz 

0 oy
önce (6,775 puan) tarafından

Kızım daha karnımdayken parmağı ağızındaydı. Doğdu, doğumhanede bile parmak emiyordu. Sonuç olarak tam 3 yaşına kadar parmak emdi... Artık baş parmağı incelmişti ve ön dişlerinin formu bozulmaya başlamıştı. Acı tırnak ojesi ile 2 haftada bıraktırdık şükür.

Her gece o uyurken gizlice tüm tırnaklarına sürerdim. 

Merhaba incelmisti dediğiniz parmağı düzeldi mi?

Tırnak yapısı diğer tırnaklara göre böyle çizgili buruşuk bir goruntu olustumu?

Birde acı oje yeniliyormu emiliyormu mideye ağza zarar veriyormu benimki 10 aylık suanda

önce (6,775 puan) tarafından

İki elin baş parmağı yukarıdan hafif incelmişti, şuan normal formunda, düzeldi. 

Ön dişleri de aynı şekilde, şuan gayet düzgünler, çıkıntılık yok. 

Acı oje, isminden anlaşıldığı gibi acı bir tada sahip. Ojeli parmağı ağzına alınca ağzını ve boğazını yakıyor. Bunu bildiği için de parmağını ağızına götüremiyor.

Kızım oje sürdüğümü bilmediği için boğazı yanınc a hasta olduğunu düşünüyordu. 

0 oy
önce (426 puan) tarafından

Doktor önerisiyle eline limon damlat   yada aklınıza başka ekşi bişey geliyorsa ondan adamların bu bağımlılık oluyor gerçekten beli bir yaşa gelinceye kadar çocuklar aynı vazgeçmiyor bizim Bi tane komşunun kızı vardı oda serçe parmağını  emerdi  şuan 18 yaşında hala o parmağını emiyor 

0 oy
önce (1,047 puan) tarafından

Eldiven tak biraz daha büyüsün acı öne tek çare çok zor mağlesef ben çok zorlandım bir yıldır gece hala ara ara alıyor ağzına 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 10 aylık bebeğimin parmak emmesini engellemek için neler yapabilirim?
10 aylık bebeğinizin parmak emmesini önlemek için öncelikle emdiği anlarda dikkatini başka yöne çekerek ellerini meşgul edecek oyuncaklar veya aktiviteler sunun. Parmak emme genellikle bir sakinleşme yöntemi olduğu için, bebeğinize alternatif olarak güvenli diş kaşıyıcılar vererek ağız ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilirsiniz. Gece boyunca devam ediyorsa yumuşak eldivenler veya bebeği rahatsız etmeyecek özel kumaşlı kıyafetler kullanmak, parmağın ağza ulaşmasını fiziksel olarak kısıtlayarak bu alışkanlığın zamanla azalmasını destekleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Bebeklerde sürekli parmak emme alışkanlığı diş yapısını bozar mı?
Evet, 10 aylık ve daha büyük bebeklerde sürekli parmak emme alışkanlığı, çene gelişimi üzerinde baskı oluşturarak dişlerin dizilimini ve damak yapısını kalıcı olarak etkileyebilir. Özellikle ön dişlerin dışa doğru eğilmesi veya alt ve üst çene kapanış bozuklukları gibi ortodontik sorunlar görülebilir. Bu nedenle, kalıcı dişler çıkmadan önce bu alışkanlığı nazik yöntemlerle bırakmasını sağlamak ileride oluşabilecek diş teli tedavisi gibi maliyetli süreçlerin önüne geçebilir.
▶ 10 aylık bebeğim gece uyurken neden sürekli parmağını emiyor?
10 aylık bebeklerde gece parmak emme, genellikle bebeğin kendi kendine uykuya dalma çabası veya diş çıkarma dönemindeki huzursuzluğu ile ilişkilidir. Diş etlerindeki kaşıntı ve sızıyı rahatlatmak için parmaklarını bir emzik gibi kullanan bebekler, kendilerini güvende hissetmek için bu yönteme başvururlar. Bu durum bir bağlanma nesnesi haline gelmiş olabilir; bu yüzden uyku saatlerinde daha huzurlu bir ortam oluşturmak ve bebeği uykuya dalarken başka bir sakinleştirici ile desteklemek yardımcı olabilir.
▶ Parmak emen 10 aylık bebeğe emzik vermek çözüm olur mu?
Parmak emen bir bebeğe emzik vermek, parmağın şekil bozukluğuna yol açma riskini azaltmak için bir seçenek olabilir çünkü emzikler ortodontik olarak tasarlanmıştır. Ancak 10 aylık bir bebek parmağına alışmışsa emziği reddedebilir veya emziği bırakmak da ileride bir süreç gerektirebilir. Emzik kullanımı tercih edilecekse, bebeğin diş ve damak yapısına uygun, kaliteli ve BPA içermeyen ortodontik emzik modelleri seçilmeli ve kontrollü bir şekilde verilmelidir.
▶ Bebeklerde parmak emme ne zaman tehlikeli bir boyuta ulaşır?
Bebeklerde parmak emme alışkanlığı, özellikle 3 yaşından sonra devam ederse veya parmakta nasır, enfeksiyon ve tırnak etrafında doku hasarı gibi fiziksel deformasyonlara yol açıyorsa tehlikeli kabul edilir. Eğer 10 aylık bebeğinizin parmağında kızarıklık, şişlik veya şekil değişikliği gözlemliyorsanız, bu durum cildin tahriş olduğunu gösterir. Bu belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden bir çocuk doktoru veya pedodontist ile görüşerek süreci profesyonel destekle yönetmek en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 192 göst.
14 Mayıs 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Seymasy (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 556 göst.
10 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Cigdem.selam61 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
0 oy
4 cevap 653 göst.
5 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birdilektut (2,182 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,375 soru

24,803,432 cevap

374,612 kullanıcı

...