Vajinal mantar için sarımsak tamponu kullanan var mı?

+1 oy
309 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (209 puan) tarafından

Kızlar tülbente sarımsak sarıp tampon yapiyorlarmis mantar için yapan varmi

11 Cevaplar

+1 oy
önce (33,879 puan) tarafından

Hiç duymadım ama ise yatıyorsa deneyelim 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,424 puan) tarafından

ya ne gerek varki . fitili var kremi var ilaci var. ne gerek var biseyler sokusturup hepten milrop

kapmaya

önce (209 puan) tarafından

Emin olunki ilaçlar bir yerden iyilestirip diğer tarafdan hasar birakiyor onlarda aynı yere varıyor 

önce (3,424 puan) tarafından

her ilac ayni. agri kesicisi grip ilaci bele oyle dedigin gibi. ama derdine deva olacak sey fayda zarar hesabi hangisi agir basiyosa onu verio doktorlar. baska yeri bozuo diye tedavi olmayin bu ilactan kacin demiolar .   

önce (10,514 puan) tarafından

Bende basim dertte Canan mantar la ya özellikle spiral taktıktan sonra her regl olmadan önce yaşıyorum bu durumu ilaç ve fitil de işe yaramıyor 🥴

+1 oy
önce (17,182 puan) tarafından

yakar bee

mantar için eşli tedavi gerekir

Yani eşin korunmasından mı bahsediyorsun canım benimkisi spiralden dolayı galiba sürekli yaşıyorum bu durumu ve çok rahatsızım 

hayır sadece korunma değil. 

zaten mantar geçmeden korunmalı ya da korunmasız ilişki olmamalı, mantarlı kısmı büyütebiliyor. 

vajinal fitilin yanı sıra bunun bir de hapı var 2 tane, haftada1 içiliyor. bu hapı erkek de kullanmalı. bizdeki vajinal mantar, erkeklere bulaşsa bile belirti göstermiyor, pasif taşıyıcı oluyorlar. sen tam bendeki mantar geçti diyorsun ilişkiye giriyorsun, erkekteki mantar gelip sana bir daha bulaşıyor 

Devlete gittim hiç böyle şeylerden bahsetmedi özele gitmem lazjm galiba 

Bana devletteki doktor söylemişti 🤷🏼 

+1 oy
önce (39 puan) tarafından

Fena yanarsiniz. Vajinal flora zaten bozulmuş vajina zaten hassas sarımsak sokup iyilesmesi güç başka bir duruma sokmayın kendinizi

+1 oy
önce (4,288 puan) tarafından

Niyeyse senin soruların hep bı değişik ve ben senin bayan oldugunu düşünmüyorum 🤔

Bacı numaramı vereyim ara
önce (4,288 puan) tarafından

At arayam

0 oy
önce (2,004 puan) tarafından

Nioli yağı araştır etrafimda kullanan kisilerde var memnun olduklarını söylüyorlar 

Var aslında deneyeyim inşallah
önce (4,880 puan) tarafından
Evt çok faydasını görürsünüz
0 oy
önce (2,195 puan) tarafından

Böyle şeyler denemeyin bence daha öncede duymuştum sarımsak sülük vb. Şeyler ama bence bunlar çözüm değil daha da kötü yaparsınız. Geçmeyen vajinal mantarınız varsa eşinizin de bir gözükmesi lazım doktora. 

0 oy
önce (80 puan) tarafından

Hiç denemeyin vajinal bölgeye hiç gıda kullanılır mı tam tersi daha çok mantar olur sunuz 

0 oy
önce (265 puan) tarafından

Saçma tabi ama bn hamileymisim yaptm koydum sarımsak ama guvenemedim korktum geri çıkardım ondan sonra ztn hamileymisim meğerse iyimi devam etmemişim dedim bidaha yapmadm asla 

0 oy
önce (188,949 puan) tarafından

tovbe yarabbi normal tamponu koyuyolar plastik adet kabida kouuyolar bide sarimsakmi cikti yok valla doktor var ilac var hap var fitil varken kukunuza oyle seyler koymayin 

0 oy
önce (743 puan) tarafından

Şimdi beni l inleyeceklerdir ama bunun gerçeklik payı var Osmanlı döneminde yapılmış hekimler tarafından. Bendede olmuştu idrar yolu vajinal mantar antibiyotik fitil mantar ilacı hepsini kullandım en son yurt dışındaki bir arkadaşım dedi. Bir diş sarımsağı ucunu fitil gibi yap kürdanla delikler aç iğneyle ipi iki kere geçir. Yatmadan önce fitil gibi köy üç dört saat dursun ipinden adılıp çek at çöpe üç gün yada dört gün yap dedi yaptım Allah razı olsun iyi ki demiş bir aha idrar yolu ve mantar olmadım maşallah sübhanallah çok şükür 

önce (743 puan) tarafından

Burda birine daha söylemiştim baya dalga geçildi ama ben faydasını gördüm eskiden ilaç var mıydı insanlar gıdaları bitkileri kullanıyordu. Şu zamanda ne oldu bitki özleri gıdalardan ve hayvan şehirlerinden ekstra kimyasal lardan yapılıyor ilaçlar bir yeri tamir ederken bir yeri zarar veriyor en basiti bir ay ağrı kesici p a rol kullan karaciğer yağlanması yapar bunun gibi  bazen eskilerde var fayda ben bunu tecrübe ettim 

+1

Ayy çok şükür bir anlayan çıktı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Vajinal mantar için sarımsak tamponu yapmak tehlikeli mi?
Vajinal mantar enfeksiyonu için sarımsak tamponu uygulamak oldukça tehlikelidir ve kesinlikle önerilmez. Sarımsak, içerdiği kimyasallar nedeniyle hassas mukoza dokusunda şiddetli yanıklara, tahrişe ve doku zedelenmesine yol açabilir. Ayrıca bu uygulama, enfeksiyonun daha derin dokulara yayılmasına veya vajinal floranın tamamen bozulmasına neden olarak durumu daha da kötüleştirebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Vajinal mantar tedavisi evde nasıl yapılmalı?
Vajinal mantar tedavisi evde kulaktan dolma yöntemlerle değil, mutlaka bir uzman doktorun önerdiği reçeteli ilaçlar veya antifungal kremlerle yapılmalıdır. Evde yapılabilecek en sağlıklı destekleyici uygulamalar, bölgeyi kuru tutmak, dar kıyafetlerden kaçınmak, pamuklu iç çamaşırı kullanmak ve parfümlü temizlik ürünlerinden uzak durarak vajinal dengeyi korumaya çalışmaktır.
▶ Vajinal mantar doğal yöntemlerle geçer mi?
Vajinal mantar enfeksiyonu tıbbi tedavi gerektiren bir durumdur ve sadece doğal yöntemlerle geçmesi beklenmemelidir. Sarımsak, sirke veya karbonat gibi maddelerin vajina içine uygulanması fayda sağlamadığı gibi, enfeksiyonun iyileşme sürecini geciktirir ve ciddi yan etkiler doğurur. Doğal yöntemler genellikle sadece genel hijyen kurallarına dikkat edilerek destekleyici olarak uygulanmalıdır.
▶ Sarımsak tamponu vajinaya ne tür zararlar verir?
Vajinaya sarımsak yerleştirmek, vajinal epitel tabakasında ciddi kimyasal yanıklar oluşturabilir. Bu yanıklar enfeksiyon riskini artırır, şiddetli ağrıya, kaşıntıya ve akıntının artmasına neden olur. Vajinanın hassas pH dengesini bozarak mantarın yanı sıra bakteriyel enfeksiyonların da gelişmesine zemin hazırlar ve tedavi edilmesi gereken yeni bir hasar tablosu ortaya çıkarır.
▶ Vajinal mantar belirtileri geçmezse ne yapmalıyım?
Vajinal mantar belirtileri olan kaşıntı, yanma ve alışılmadık akıntı iki veya üç gün içinde azalmazsa mutlaka bir jinekoloğa başvurulmalıdır. Kendi kendine yapılan müdahaleler yerine uzman kontrolünde doğru teşhis konulması, uygun antifungal tedavi protokolünün başlatılması ve enfeksiyonun kronikleşmesinin önlenmesi adına kritik öneme sahiptir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 357 göst.
27 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acelyaalparslan (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 281 göst.
30 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 504 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde Leyli (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
28 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Eda1 (383 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,110 soru

24,799,841 cevap