Serklaj sonrası baş ve boyun ağrım normal mi?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından

Kızlar serklj olalı 5 gun oldu  taburcu olunca aksm baş boyun agrım başladı   2 gun zor dayandım hastne gıtm serum yapıldı ve anestesı doktoru gelıp konuştu bnmle ıgne yapılırken sıvının kacmsı sonucu boyın ve baş agrısı olabiliyor muş  bu durum norml miş   gunde 4 parol kulan dedı haftaya gecmezse yama yaparız dedı başına boyle birsey gelen varmı p boyun baş agrısı tutunca  ferc geçirmiş gıbı hareket bıle edemıyorm konuşunca bıle agrı yapıyor

4 Cevaplar

0 oy
önce (6,400 puan) tarafından

2 kez serklaj oldum ama benimkinde birinde entübe edildim diğerinde genel anestezi aldım. Başıma gelmedi.son sezeryanımda ise belden iğne vurup uyuşturdular hiçbir sıkıntı olmadı. Sizde neden belden yapıldı ki

önce (39 puan) tarafından

Bende ılkınde  genel oldum ıkıncıyle suankı doktorum aynı genel yapmk ıstedım kabul etmıyor  bebege gecıyo dıyor entube hıc duymadm o nasl oluyır

önce (6,400 puan) tarafından

Benimde ilk serklajıma giren doktor profesör dü. Onlar el çabukluğundan dolayı anesteziyi az verip el çabukluğuyla daha hızlı yapılıyorlar işlemi bu sayede bebekte etkilenmiyor.entübede aynı genel anestezide olduğu gibi önce bayıltıyorlar. Sonrasında ise makineye bağlı nefes alıp veriyorsun.o da zordu.benim işlem sırasında zihnim açıldı fakat vücudum hala felçliydi. 1 dakika ya yakın nefes alamadım. Kendime geldiğimde kalbimde sancı vardı. Ben yaşadığımı anestezi uzmanına anlattım

Kendi hatasını kabul etmedi.içerdeki hasta bakıcı ise böyle yaparak hastaların hayatıyla oynuyorsunuz demişti. Berbat bi işlem 

Evet genel oldugm kızımda  hemn uyutup uyandrıldım ama cpk kötü 2 gun kustum bı lokma yemk yıyemedm ama razıyım bu duruma ıgne daha berbat belıme bel fıtkı bıle yaptı fıtıgım var şuan    bu seferde spınal yapıldı  ilaç mı az verıldı yoksa etkısımı yoktu bilmiyorm ama  karnm hiç uyusmadı sadece backlar giti   hata  serklj bıter bıtmez kolarımı actıklarında dırek karnımı sıktım acaba bana mı öyle gelıyor dıye ama hıc uyuşmamıştı bu durum beni korkutu ya sezrynda da karnm uyuşmazsa

-Reklam-
0 oy
önce (4,302 puan) tarafından

Ay o iğneyi ameliyatta bana vurdular 5 gün hep yatar pozisyondaydim azıcık kalkmaya çalışınca baş boyun deli gibi ağrı giriyordu Allah razı olsun annem bebebime baktı yoksa ne yapardım bilmiyorum geçiyor ama zor süreç bide kahve iç demişlerdi bana geçmiş olsun sizede

Hem gebelıkten heöde carpıntımdan dolayı cok fazla kahve içemiyorum 4 defa spınal amlyt oldum hıc böyle bırsey yaşamadım

0 oy
önce (1,048 puan) tarafından

İkinci doğumumdan sonra ameliyat oldum bu aneztezi yöntemiyle çok kötü ölecek gibi okuyorsun sadece acı kahve çikolata iyi geliyordu suda çözünen neskafe birde sağlık ocağı parol dışında ağrı kesici verdi parola eş değer dedi o hafifletti 10 gün sonra geçti 

Bılmıyorm benm durum dahamı farklıydı doktormu abartı ama bnmkı parola kahveyle  geçmiyordu 2 tane serum yapılınca duzldı bırz  ama gecmese yama yapılmasından korkuyorum

önce (1,048 puan) tarafından

Dinlenmeye çalışın sadece 

0 oy
önce (1,525 puan) tarafından

Cnm ben epidural oldum. Ayağa kalkmayı bırak oturamiyordjm.o boynum hep yan duracakti. İlk dogumum zehir oldu resmen. Birde Özelde oldum. Kafein vermeleri lazimdi vermediler. 1 ay boyunca kalkamadım yastıksiz yattım annem vardı yanımda. Sürekli su içeceksin, 1 ay böyle çekiyorsun, tuvalete bile zor gidiyordum gidip gelene kadar ağlıyordum o derece bir agriydi. 

Hastanenin başhekimi bana binde bir olan gelip seni bulmuş dedi, felç bile kalınabilir bilemeyiz demişlerdi çok şükür  geçti zor günler imdi lohusa zamanı. İkinci doğumda istemedim hiçbir sey

Evet banada bınde bir şans eserıdır buda dedı yasamıyan bışmz gercktn tuvalete gıdınce bıle iki elımle boynumu tutuyorum ama anlamadıgm nıye hemn  gecmese yama yaparz dedı bu arada bende kahveye atıyorum sucu 4 tane spınal oldum hepsınde ilk sıvım kahve oldu bunda vermedıler ve başım fık vazıyetı yatagımı kaldrdılar  bende buna baglıyorum boyun ağrımı

önce (1,525 puan) tarafından

Doğumda o akşam hastaneydim. Neyse sabah taburcu olcam bir boynuma ağrılar girdi bildiğin kirik vaziyette elimle tutuyordum.. Bizimkiler cereyan da kalmissindir dediler ona yorduk. Eve öyle gittik yarabbim dinmiyor, uzaninca sıkıntı yok ama ayağa bir kalktım mi ağrılarım başlıyor. Yastıksiz yat, bol bol su iç, şişe bulundur iç hem süt yapar hemde siviyla atarsın onu, bir ay yataktan kalkamamiştim çok kötü günlerdi Allah yardımcın olsun canım geçer inşallah stres yapma, 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Spinal iğne sonrası şiddetli baş ve boyun ağrısı neden olur?
Spinal iğne sonrası oluşan şiddetli baş ve boyun ağrısı, genellikle işlem sırasında spinal bölgeden az miktarda beyin omurilik sıvısının sızması sonucu basınç değişikliğinden kaynaklanır. Bu durum post-dural ponksiyon baş ağrısı olarak adlandırılır ve genellikle oturur veya ayakta dururken artan, yatınca hafifleyen bir ağrı karakterine sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Serklaj sonrası spinal anestezi baş ağrısı kaç gün sürer?
Spinal anestezi sonrası gelişen baş ağrısı genellikle işlemden sonraki 24 ile 48 saat içinde başlar ve tedavi edilmediği durumlarda birkaç gün ile bir hafta arasında sürebilir. Eğer ağrı şiddeti günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeydeyse veya 5-7 günü geçmesine rağmen azalmıyorsa mutlaka uzman doktor kontrolüne başvurulmalıdır.
▶ Spinal iğne sonrası baş ağrısı için kan yaması nedir ve nasıl yapılır?
Kan yaması, spinal iğne sonrası oluşan sıvı sızıntısını kapatmak için uygulanan etkili bir tedavi yöntemidir. İşlem sırasında hastanın kendi kanından alınan küçük bir miktar, iğnenin girdiği bölgeye enjekte edilerek sızıntının olduğu açıklığın pıhtılaşma yoluyla kapatılması sağlanır ve genellikle şiddetli baş ağrısını hızla dindirir.
▶ Spinal anestezi sonrası baş ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir?
Spinal anestezi sonrası baş ağrısı için öncelikle bol sıvı tüketimi ve kafein alımı önerilir, ancak bu önlemler yetersiz kaldığında mutlaka bir anestezi uzmanı ile görüşülmelidir. Doktorunuz ağrı kesici ilaçlar reçete edebilir veya sıvı kaybının yarattığı basınç farkını gidermek için kan yaması gibi ileri tedavi yöntemlerini değerlendirebilir.
▶ Spinal iğne ağrısı ne zaman tehlikeli kabul edilir?
Spinal iğne sonrası baş ağrısına ek olarak ensede sertlik, yüksek ateş, görme bozuklukları, konuşma güçlüğü veya bilinç bulanıklığı gibi belirtiler görülmesi acil bir durumu işaret eder. Bu tür nörolojik bulgular eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 973 göst.
24 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,205 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 848 göst.
26 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (4,208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 414 göst.