Hamilelikte kaçıncı aya kadar araba kullanabilirim?

+1 oy
253 göst.
önce Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından

11. Haftamdayim su anda. 1. Sınıfa giden kızım var okula arabayla ben bırakıyorum ama bir yerden sonra tehlikeli olacak gibi araba kullanmam. Bu konuda deneyimi olan anneler hamileleiginizin kaçıncı ayına kadar araba kullanabildiniz. Kızımı servise yazmdirmam gerekecek çünkü  doğumum nisan'da bir aksilik olmazsa. Duruma göre de değişir tabii ki hamilelikten hamileliğe fark eder ama son aylara kadar araba kullanabilen var mı merak ettim?

11 Cevaplar

+3 oy
önce (5,809 puan) tarafından

Son ayıma kadar kullandım bulundugum yer hamile bir insan için trafiğe uygun yollardı

-Reklam-
+2 oy
önce (10,336 puan) tarafından

Ben 9 aya kadar kullandim  doktor onermiyor ama isim varsa gittim hep

+2 oy
önce (188,959 puan) tarafından

ben doguma bile kendim gitmistim 🤦‍♀️

önce (39 puan) tarafından

Ben de aslında tam olarak böyle olabilmesini istiyorum işte çünkü eşim araba kullanmayı bilmiyor. Sancılarımi evde karşılayıp arabamla kendim doğumuna kendim gidebilmek istiyorum. 

+1 oy
önce (16 puan) tarafından

Ben 17 deyim kullanmakta sıkıntı yok ama ani fren yapmam gerektiğinde karnım acıyor o yüzden mecbur kalmadıkça sürmek istemiyorum

0 oy
önce (420 puan) tarafından

Sıkıntılı hamilelik geçirmeden bence 32 33 e kadar rahat kullanırsın ama tabiki 

Bulunduğun şehir trafigi önemli riske de atmamak lazım çok 

İmkanın varsa biraz alışsın okula iyice ondan sonra ver bakalım servise adapte olabilecek mi 

Bilmiyorum servise gidip gelme konusunda sıkıntı yaşayan çocuk varmı da 

Kendim goturebiliyorken ben götürmek istiyorum. Dönem ortasında acaba servise vermek zor mu olur diye düşünüyorum. Okulla ev arası 2 km yok ama fiyatlar uçuk ayrıca herkesin araba sürüsüne de guvenemiyorum ama mecbur kalacağım bir zaman sonra evet.

önce (420 puan) tarafından

Bence Allah'ın izniyle rahat hamilelik geçirirsin sen 1 . Dönemi rahat atlatırsın zaten 2. Dönemi de bence yarilarsin gibi geliyi 

0 oy
önce (2,153 puan) tarafından

24. Haftadayim kullanıyorum hala 

24 haftada daha zorlamaz gibi geliyor. Nasıl peki zorluyor mu?

önce (2,153 puan) tarafından
+1

Yok henüz bir zorlama yaşamadım çok şükür 

0 oy
önce (15,043 puan) tarafından

İkinci dönem başı yazdırırdım ben zamanlama açısından dönem içi servisler almayabiliyor 

İkinci dönem hangi aydan sonra oluyor 

önce (15,043 puan) tarafından

Şubat diye biliyorum ama emin değilim 

Teşekkür ederim

0 oy
önce (10,741 puan) tarafından

Ben son aya kadar kullandım ama büyük karınla biraz zorlandım uzun yol yapamazdım 1-2 saatlik yollar kullandım ama.

Boyun kısa o dezavantajım var. Zaten koltuk direksiyona en yakın pozisyonda ama çok uzun mesafeler surmeyecegim. Bir de Eylül gibi doğuracak olsaydım Süper olacakmis. Tek sorun Nisan'da doğum yapacağım işte. 

0 oy
önce (764 puan) tarafından

Doğuma kendim gittim kullanıyordum valla eşim gelemiyor diye vermişti arabayı haftanın 3 4 günü hastene işim oluyordu hele son aylar gebelik şekeri vardı sancılarım 28 haftada başlamıştı sürekli kontrole gidiyodum erken doğum yaptım zaten 35 haftada muayene diye gittim Doğuma alındım 

Gebelik şekeri tahlilde mi çıktı yoksa belirti var mıydı. Ben de doğumuma kadar kullanabilmek istiyorum umarım öyle olur. Ama her şekilde kızımı servise yazdırmak durumunda kalacağım. 

0 oy
önce (1,287 puan) tarafından

Doğuma bile arabayla gittim ben 🤣🤣 uzun yolculukta yaptım son aylarıma kadar

Göbek değmedi dimi sikismadiniz. Boyunuz kaç ben bu de 1. 57 yim göbek direksiyona değerse nasıl surebilirim ki ya. Şimdiden ayağım debriyaja zor değiyor, arabam manuel

önce (1,287 puan) tarafından

Benim boy daha içler acısı 1.50 🤣🤣 benim araba da manuel zorlanmadım direksiyonu son aylar yukarı çıkardım sorun olmadı 

Mantıklı direksiyonu yukarı çıkarmak 🤟

0 oy
önce (10,578 puan) tarafından

Niye tehlikeli olsun ki ben ehliyet sınavına  doğumdan iki once girdim 😂 şimdi de gebeyim doğuma bile kendim sürerim gibi hissediyorum 

Tehliekeden ziyade göbek direksiyona ne zaman yaslaniyo onu merak ettim yoksa zaten doğumuma kendim gitmem lazim eşim araba kullanmıyor 

Eşin niye kullanmıyor çok şaşırtıcı özel degilse tabi sorumun cevabı 

Tercih etmemis. İstanbul'da doğmuş büyümüş metro kullanmış hep trafik yüzünden. Pratigi yok ehliyeti de yok.

peki siz teşvik edince istemiyor mu ? Dünyanın bin bir türlü hâli var. Ben ehliyet aldıktan sonra bir müddet kullandım sonra kızım çok ağladığı için bırakmak zorunda kaldım sonra da cesaretim gitti. Annem kızdı 5 yılın sonunda onun gazi ile tekrar sürmeyi denedim eşime de hep birsn önce öğrenmem lazım sen hasta olsan seni kim getirip goturcek ya da bir şey olsa napcam diye diye öğrendim çok şükür. Rabbim esine de nasıp etsin. Lüks bir şey değil sonuçta ihtiyaç 

Evet haklısın o pratik zekali biridir, taksi cagiririz sağlık sorunu olursa da ambulans cagiririz diyor bana da mantıklı geliyor açıkcasi, çok şart değil yani. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Hamilelikte araba kullanmak kaçıncı aya kadar güvenlidir?
Hamilelikte araba kullanmak için yasal veya tıbbi olarak belirlenmiş net bir yasak yoktur; ancak genellikle hareket kabiliyetinin kısıtlandığı, karın bölgesinin direksiyona yaklaştığı 32-34. haftalardan sonra dikkatli olunması önerilir. Uzmanlar, karın büyüklüğü sürüş güvenliğini ve pedallara erişimi etkilemeye başladığında sürüşe ara verilmesini tavsiye eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Hamileliğin son aylarında araba kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Hamileliğin son aylarında araba kullanırken emniyet kemerini mutlaka karın bölgesi yerine kalça kemiklerinin üzerinden geçecek şekilde ayarlamalısınız. Direksiyon ile karın arasında en az 20-25 santimetrelik bir mesafe bırakmak, ani frenlerde darbe almamak adına kritiktir ve uzun yollarda mutlaka sık sık mola vererek kan dolaşımınızı desteklemelisiniz.
▶ Hamilelikte direksiyon başında hangi durumlar risk oluşturur?
Hamilelikte özellikle ilk aylarda görülen mide bulantısı ve baş dönmesi, son aylarda ise artan yorgunluk ile odaklanma sorunları direksiyon başında risk oluşturabilir. Eğer araç kullanırken ani baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü veya yoğun odak kaybı yaşıyorsanız, güvenliğiniz için sürüşü bırakıp alternatif ulaşım yollarını değerlendirmelisiniz.
▶ Hamilelikte emniyet kemeri nasıl takılmalıdır?
Hamilelikte emniyet kemerinin alt kısmı karnın üzerinden değil, kalçaların ve pelvis kemiğinin altından geçirilmelidir. Kemerin çapraz kısmı ise göğüslerin arasından geçerek omzunuzun üzerinden inmelidir; kemeri asla karnınızın tam üzerine yerleştirmemeli, karın bölgesi ile kemer arasında baskı oluşturmamaya özen göstermelisiniz.
▶ Hamileliğin 11. haftasında araba kullanmak tehlikeli mi?
Hamileliğin 11. haftasında araba kullanmak, herhangi bir tıbbi engel veya riskli gebelik durumu yoksa genellikle güvenlidir. Bu dönemde henüz karın büyümesi hareketlerinizi kısıtlamadığı için sürüş yapabilirsiniz, ancak mide bulantılarınızın yoğun olduğu sabah saatlerinde veya ani baş dönmesi yaşadığınız günlerde araç kullanmaktan kaçınmanız daha doğru olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 460 göst.
1 Eylül 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Aysecelik (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 862 göst.
0 oy
1 cevap 183 göst.
12 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pembe_li (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 194 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,273 soru

24,802,107 cevap

374,581 kullanıcı