İki çocukla ev işlerine ve yorgunluğa nasıl yetişebilirim?

+1 oy
349 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,198 puan) tarafından

Gececi tayfalar nasılsınız çok çocuklu olmak ne zor ismis öyle tek çocukla sultanlar gibiymisim onu farkttim bu saat olmuş ütü yaptım 6 tane kot pantolon bir sürüde tshtirt vardı camasr katladik bulask vs derken bu saat oldu gundz desen evde hep bir koşturmaca  yetisilmiyor anamm iki çocuk :)))   hastalık desen ikisinayni anda hasta olur  son 1 haftdir ateşli hastalık gecrdiler hele doktor lbir ilaç vermsti ondan sonra bebek bişey yemz oldu beni ilaç vercek sanıyor heralde diline bişey sürmüyor Allahtan mama yiyor arada    birinin ödevi birinin ağlayıp kucağa yapsmasi ev işleri banyo yemek iş güç uğraş dur  bence kzlar 2. Çocuğu iyi dusunun   çok çok yorucu çünkü geleli yaramazsalar ne evi topladigimdan bişey anlyorum nede yaptığım işten tek bildiğim gece olunca heryerimin agridigi başımda dahil :))))  benim ikinci sandalyeye çıkıyor ordan hop yemek masasına her dakika sandalyeden indrmekte uyarmakta buluyorum kendimi evde mutfak salon bir arada bardak tencere vs bir dakika yerinde durmuyor büyük olan küçüğü hala kskaniyor  giydiği saçı başı her yerini  bide tutturmuş onun rengi benim rengimden daha açık o çok güzel diye :))) ağlanacak haldeyim ama yinede çok sukur bu arada rahat rahat yazıyorum  kocam evde yok :)))) görevde bu gece 

8 Cevaplar

+2 oy
önce (4,261 puan) tarafından

Hahahahahahaa kizzz Allah iyiliğini versin rahat rahat yazıyorum demiş 😂😂😂 sıkma canını hepsi geçici canım yeterki sağlık olsun gerisi geçer bir bakmışsın büyümüşler sana yardım ediyorlar bugünlerin özlersin 😇 dün biri post açmıştı 3. Çocuk için nicki de sana benziyordu dedim bu kıza ne oluyor neyseki sem değilmişsin😂😂😂

önce (8,025 puan) tarafından

Amin inşallah 😂

Derin kuşumu öp benim yerime 😘

İnşallah uyanırsa öpücem işe zamanında gene gidemiyorım 😂 kukuli gbi oldu akşam yatmaz sabah kalkmaz oldu 

Öğlenci mi ? Oyyy git gir yanına öpe öpe uyandır ben oyle yapıyorum 😂😂😂

önce (1,198 puan) tarafından

Yok canm 3. Rüyama bile girmesin :)))))))

-Reklam-
+1 oy

Benm bir kızım var 6 yaşına giricek ben bile yoruluyorum canm . İşe git öğlwn olınva gel okula götür akşam 5 te okuldan al ev işi yemek vs derken pertim çıkıyo allah yardımcımız olsun

+1 oy
önce (3,331 puan) tarafından

postun altında 4, 5 çocukluları okumaya gelmiştim ama kimse yokmuş :))

önce (59 puan) tarafından

Maşallah sizin bir de ikiz benim iki tane 21 aylık oğlumdan olsaydı sonum manisa sarı binaydı galiba şimdi bile psikolojim hiç iyi değil yürürken rüya görmeye başladım 😂😂

önce (4,274 puan) tarafından

Bende unutkanlık başladı 4cu çocuktan sonra ciddi seviyeye gelmeden gitmem lazım gecen birisi oğlum kaça gidiyor dedi 7ye geçti dedim anne ben 6 ay geçtim dedi bazen küçük ağlıyor aaa sen vardin diyorum benim sonunda Bakırköy ruh sinir galiba😊

önce (59 puan) tarafından

Allah hepimizin sonunu hayır etsin valla işimiz zor :)) kocayı sayarsak evde beş çocuk bakmakla uğraşmak gerçekten çok zor

önce (3,331 puan) tarafından

ahaahah gelmiş benimkiler :)) bende bazen biri kucağımdayken yerdekini görmeyip çarpıyorum falan aaa burda da bebiş varmış diyip yerdekini de alıyorum

önce (4,873 puan) tarafından

Bizi yıkamayan şey bizi güçlendirir diyip hayata devam ediyoruz ,n yapalım 🫣

+1 oy
önce (10,733 puan) tarafından

Evet iki çocuk cidden zormuş 

+1 oy
önce (33,833 puan) tarafından

Allah'ım bu postlardan açmaktan sana sığınırım 

önce (1,994 puan) tarafından

🤣🤣🤣üç tane olan ben ne yapsam 😢😢😢

Zor iş ben 5 yaş ara ile ikinciyi doğurmuş olacağım gerçi geçen yıl bir cesaret etmiştim ama olmadı. Ama zaman azaldıkça gözüm korkmuyor değil 

önce (1,994 puan) tarafından

oğlun büyümüş canm zorlamaz inşallah. 

O okula gidince bebisle ilgilenirsin oğlun gelince onunla ilgilen.... Rahatlıktan sonra biraz zorlanirsin sonra tekrar bı düzene giriyo hayatıniz... Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

Amin inşallah bu aralar epeyce kıskançlık var ağlak ağlak bir çocuk oldu çok zor olmaz diye düşünüyorum ama ilk zamanlar biraz bocalar 

:)))) benimkilerim arasında 4 yaş 8 ay var 

+1 oy
önce (66 puan) tarafından

Evet zor ben bide 3.ye kaza gittim yolda geliyor ne yapcam bilmiyorum üstelik 10 kişilik bi evde😂

Allah kolaylık versin

+1 oy
önce (1,989 puan) tarafından

İkinciye hamile olan ben gozum kormadi değil ama benim kayin validemgil anemgil var allahtan bakiyolar suan kizim annenesigilde aksam babasi osten gelirken getirivek dunde orda yatti simdi aradim ben gelmek istemiyorum diyo herkez etrafinda dönüyor bazen halası alip goturuyo sen dinlen diye onlar olmasa bemde çok aşırı zorlanirdim heralde

+1 oy
önce (1,262 puan) tarafından

Şu postlardan dolayı asla 2.yi yapmak istemiyorum bırakın da milletin rahatı bozulsun gıı 🤣🤣

Yok kız bozma rahatinj

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ İki çocukla ev işlerine ve günlük koşturmaya nasıl yetişebilirim?
İki çocuklu evde işleri yönetmek için öncelikle mükemmeliyetçiliği bırakıp işleri öncelik sırasına koymak en önemli adımdır. Günlük rutinler oluşturarak ütü ve temizlik gibi işleri çocukların uyku saatlerine veya bağımsız oynadıkları zaman dilimlerine bölerek yapabilirsiniz. Kendinize günlük ulaşılabilir hedefler belirleyin ve yardım istemekten çekinmeyin; evin her an derli toplu olması yerine temel ihtiyaçların karşılanmasına odaklanmak yorgunluğunuzu azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Çocuklarda ateşli hastalık sonrası iştahsızlık nasıl geçer?
Ateşli hastalık sonrası iştahsızlık genellikle geçici bir durumdur ve çocukların iyileşme sürecinde yaşanması normaldir. İştahı açmak için zorlamak yerine küçük porsiyonlarla, sevdiği ve kolay tüketebileceği gıdaları sık aralıklarla sunmayı deneyebilirsiniz. Eğer çocuk mama alabiliyorsa bu dönemde sıvı ve besin ihtiyacını karşılamak için mamayı kullanmaya devam edin ve çocuğun yemek yeme konusundaki kaygısını gidermek için baskı kurmadan sakin bir yaklaşım sergileyin.
▶ İki çocuk arasında yaşanan kıskançlık krizleri nasıl yönetilir?
Kardeş kıskançlığını yönetmek için her iki çocuğa da birebir zaman ayırarak kendilerini özel ve güvende hissetmelerini sağlamak gerekir. Büyük olanın küçük olana duyduğu kıskançlığı ifade etmesine izin verin ve duygularını yargılamadan dinleyin; ayrıca evdeki görev dağılımına büyük çocuğu da katarak sorumluluk almasını ve değerli hissetmesini destekleyin. Kıyaslamalardan kaçınarak her çocuğun kendi yetenek ve özelliklerine odaklanmak rekabeti azaltacaktır.
▶ Yaramaz çocuklarla ev düzeni ve güvenlik nasıl sağlanır?
Sandalyeye çıkma veya eşyaları dağıtma gibi davranışları önlemek için evin fiziksel güvenliğini artırmak ve çocuğun dikkatini farklı aktivitelere yönlendirmek en etkili yoldur. Sandalye gibi tırmanabilecekleri mobilyaları güvenli hale getirin veya erişimlerini engelleyin; bunun yerine enerjisini atabileceği oyun alanları yaratın. Sürekli uyarmak yerine tehlikeli olabilecek eşyaları ortadan kaldırmak hem sizin yorgunluğunuzu azaltacak hem de çocuğun keşif merakını daha güvenli alanlara taşıyacaktır.
▶ Annelerde gün sonu yorgunluğu ve kas ağrıları neden olur?
Gün boyu süren fiziksel efor ve çocuklarla sürekli hareket halinde olmak, gün sonunda vücutta yoğun yorgunluk ve kas ağrılarına neden olan temel faktörlerdir. Bu ağrıları hafifletmek için gün içerisinde kısa molalar vermek ve mümkünse akşamları kasları gevşetecek hafif esneme hareketleri uygulamak faydalı olabilir. Kendinize ayırdığınız kısa süreli dinlenme anlarının fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde uzun vadeli olumlu etkileri olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 490 göst.
1 Eylül 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Umut&Ufuk (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 597 göst.
17 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,030 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (613 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 479 göst.