Eşim bana harçlık vermiyor, evlilikte bu durum normal mi?

+2 oy
545 göst.
önce Diğer kategorisinde (783 puan) tarafından

Merak ettim eşiniz harçlık verir mi ya da haftalık olarak mı verir ? Yani bizde harçlık alma olayı hiç olmuyor ama ne zaman istesem geri çevirmez sizlerde nasıl ya da ne kadar para veriyor

33 Cevaplar

+1 oy
önce (4,116 puan) tarafından

En İyi Cevap

Maaşıni alınca hesabıma atar. Rabbim kesesine bereket versin bende dua ederim 

-Reklam-
+3 oy
önce (14,964 puan) tarafından

Maaşını alınca hesabıma atar kartın biride bende sürekli para ver olayını sevmiyorum isteyememde zaten 

+2 oy
önce (3,739 puan) tarafından

Bizde kredi kartı var 😅 onu verir

+2 oy
önce (33,819 puan) tarafından

6 senedir ben eşime harçlık veriyorum 😂

önce (149 puan) tarafından

🤣🤣🤣bu cok güldüm ya 🤣🤣

önce (1,994 puan) tarafından

😢😢😢verme 

+2 oy
önce (154 puan) tarafından

Kendi kartı var eve bsy lazım olursa alıyorum ama öyle sadece kişisel bsy almak için harçlık felan vermiyor 

+2 oy
önce (8,755 puan) tarafından

Maaşını alınca hesabıma atar . Evin muhasebecisi benim. Tüm hesap kitap işleri bende 

+1 oy
önce (1,260 puan) tarafından

Ben ona harçlık veriyorum 🤣 parasıyla birlikte tüm yük bende 

+1 oy
önce (1,200 puan) tarafından

Kredi kartım var eşimin verdiği içinde her ay 4.000 TL olur o bana ait ne harcarik eşim öder  diger herşeyi eşim alıyor hallediyor zaten 

+1 oy
önce (8,025 puan) tarafından

Kocam yok doğal olarak harçlıkta yok😂😂

+1 oy
önce (4,261 puan) tarafından

Harçlık vermez kendi kartı da benim kartimda bende istediğimi de ayriyetten alır kendim de istersem alıyorum 

+1 oy
önce (6,275 puan) tarafından

Valla zaten evden çıkıp para harcama imkanım yok öyle çok fazla 😄 ama kredi kartı verdi bir tane evdede küçük bir takı sandığım var maaşı çekince oraya para koyar ihtiyacı olan oradan alır. Kendisi de çok nakit taşımaz yanında.

+1 oy
önce (1,810 puan) tarafından

Kendisine ait kredi kartı var 2 kredi kartı bende nakitleri de bana verir genelde o benden alır harçlığını 

+1 oy
önce (105 puan) tarafından

Evet veriyor illaki ev ihtiyaç eksik oluyor alıyorum yada oğlumun beslenmesi için alıyoz böyle maaş da fazla verir çünkü ev temizlik set alıyorum ancak 1 ay yetiyor bana 

+1 oy
önce (39,901 puan) tarafından

İstediğim zaman verir. Harçlıkla pek işim olmaz. Param bitince maksat cüzdan boş kalmasın diye isterim.

+1 oy
önce (1,161 puan) tarafından

Yani kartı bende sürekli ordan alırım 

+1 oy
önce (66,469 puan) tarafından

hesabima atiyo nakit bitince de söylüyorum bekarken esimden para isteyemem diyordum ama eşim hic lafını yapmadığı icin rahat söyleyebiliyorum

+1 oy
önce (4,430 puan) tarafından

Cocukların ıvır zıvır ona ait evde mutfak giderleri faturalar pazar parasını ayrı bana ait  olan 5 bin lira yı ayrı verir(zarfa koyar )her ay bendekuafore esarpa harcar bitirirdim her  ay böyle.

önce (783 puan) tarafından

Kuaför de her ay ne yapıyorsunuz canım merak ettim. Sanırım çarşaflısın o yüzden sordum. 5000 lira biraz bana fazla geldi eşinin durumu iyi herhalde 🤭

Kaş bıyık ara sıra röfle yaptırıyorum.hepsini kuaföre vermiyorum.kıyafetde alıyorum.eşim cok iyi olmasada şükür memur.

önce (783 puan) tarafından

Çarşaflı misin canim 

Afgan takımı sufle giyiniyorum. SUFLE de pahalı acıkcası medine ipgi her renk almak istiyorum oyuzden para gidiyor.kyllanışlı gogsun  blli olmuyor

+1 oy
önce (10,385 puan) tarafından

Haftalık olarak vermez toptan verir mesela 10 bin koyar dolaba ben o bitene kadar seslenmem

+1 oy
önce (10,731 puan) tarafından

Eşimin kartı da bende benim de k.kartim var harcarım istediğim de ayrıca  bin tl aylık verir genelde dokunmam biriktirir gram yaparım 3 ayda bir birikiyor ordan burdan da geliyor 

+1 oy
önce (2,138 puan) tarafından

İkimiz de çalışıyoruz yani çok gerek duymuyorum ama kredi kartimdan harcama yaptığımda o öder 😀 yani benim param benim param onun parası bizim paramız gibi bir şey 😀

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Evlilikte eşlerin birbirine düzenli harçlık vermesi yaygın mıdır?
Evliliklerde maddi düzen, çiftlerin finansal tercihlerine ve aile içi dinamiklerine göre değişiklik gösterir. Bazı çiftler ortak bir bütçe yönetimi tercih ederken, bazıları bireysel harcamalar için eşlerine aylık veya haftalık düzenli bir harçlık miktarı belirlemeyi uygun bulmaktadır. Bu tamamen çiftlerin ortak kararına bağlı bir uygulamadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Evlilikte harçlık sistemi nasıl belirlenmelidir?
Harçlık sistemi belirlenirken öncelikle ailenin aylık toplam geliri ve giderleri şeffaf bir şekilde analiz edilmelidir. Ardından temel ihtiyaçlar ve faturalar ayrıldıktan sonra, kalan bütçeden kişisel harcamalar için makul bir miktar belirlenerek haftalık veya aylık periyotlarla ödeme yapılması sürdürülebilir bir düzen sağlar.
▶ Düzenli harçlık almayan eşler ihtiyaçlarını nasıl karşılar?
Düzenli bir harçlık sistemi olmayan ailelerde, eşler genellikle ihtiyaçlarını ortak kullanılan bütçeden veya kredi kartlarından karşılar. Bu modelde, ihtiyaç duyulduğunda harcama yapılması esasına dayalı bir güven ilişkisi kurulur. Önemli olan, eşler arasında harcamalar konusunda açık bir iletişimin olması ve finansal dengenin korunmasıdır.
▶ Haftalık harçlık mı yoksa aylık harçlık mı daha avantajlıdır?
Haftalık harçlık sistemi, özellikle küçük bütçelerin daha kolay yönetilmesine ve haftalık harcama disiplini kazanılmasına yardımcı olur. Aylık sistem ise daha büyük planlamalar ve uzun vadeli birikimler için tercih edilir. Hangi yöntemin daha avantajlı olduğu, ailenin nakit akışına ve kişisel harcama alışkanlıklarına göre belirlenmelidir.
▶ Eşler arası maddi konularda nasıl bir yol izlenmelidir?
Eşler arası maddi konularda en sağlıklı yol, ortak hedefler doğrultusunda şeffaf ve planlı hareket etmektir. Düzenli harçlık uygulaması olsun ya da olmasın, harcamaların bir disiplin içinde yapılması ve beklenmedik durumlar için mutlaka bir acil durum fonu oluşturulması, aile huzuru ve finansal güvenliği açısından oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
68 cevap 1,940 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
37 cevap 1,407 göst.
0 oy
52 cevap 2,952 göst.
24 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Hacer ahmet (1,785 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 2,006 göst.
19 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu