Devlet memuru öğretmen psikoloğa gitsem sicilime işler mi?

0 oy
406 göst.
önce Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından

Kizlar ben atanmış sınıf öğretmeniyim. MHRS den sağlıklı yaşam merkezleri var psikologa randevu alıp gidiyorsun . Psikolog için biliyorsunuz ki konuşma terapisti olduğu için her hafta gitmek gerekiyor . Biraz korktum devlet memuru olunca acaba sıkınti olur mu. Psikologa sordum o da dedi sizin gibi devletteki öğretmenler korkuyor MHRS de görünüyor burası Türkiye bişey diyemeyiz dedi. Kararsiz kaldim 

12 Cevaplar

+5 oy
önce (20,969 puan) tarafından

Hayır,saçmalamayın bu bir tedavi. 

önce (188,931 puan) tarafından
+1

ve psikologlar ilac yazmiyo zaten

önce (3,387 puan) tarafından

ya ilac yazsa bile pskljoga gitmek delilik manyaklik piskopatlimiki sicile islensin ne alaka yani. memerurunda sorunu olabilir . sorunu olmaz dertlesecek birini arar dertsecekcek birini istemesede cani sikilir birine biseler aksam yedigi yemegin tuzunun eksik

oldugunu anlatir. kime ne yani 😂😂

önce (20,969 puan) tarafından

Psikiyatri de olabilir tanı da alabilir ileri boyutta olan bile en çok geri hizmete alınıyor o da son raddeye gelince 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,796 puan) tarafından

Millieğitimde öğretmenim, psikiyatriye gidip ilaç kullanıyorum. Bunun nesinde sıkıntı olacak hastayım tedavi oluyorum. O zaman grip için de ilaç kullanmayayım öyle şey mi olur. Sen sağlığına bak gerisini dert etme. 

+1 oy
önce (4,263 puan) tarafından

Böyle düşünmen ne kadar üzücü yani ogretmen olarak istediğin bir bölümden tedavi görmek neden hakkın olmasinki kaldiki artisi illa olur her insana

0 oy
önce (5,781 puan) tarafından

Eğer sistem değişmediyse şöyle işliyor ağır psikolojik ilaç kullananların siciline işliyor ama normal randevu hafif ilaç şu bu sicile işlenmiyor fakat bazı pislik aşağılık üst kademe mobbingçileri illegal şekilde sağlık bilgilerine erişim sağlayıp bunu kişiye koz olarak kullanıyor

önce (14 puan) tarafından

Benim ki psikiyatri değil ilaç yazmıyor psikolog konuşuyoruz sadece

önce (5,781 puan) tarafından

Sicile işlenmez bu tarz birşey sadece üst kademe pislikler size takarsa sağlık bilgilerinize erişip bunu size mobing yapmak için kullanır

0 oy
önce (156 puan) tarafından

Eşimde öğretmen sıkıntı olmuyor tabi işleme göre ağır bir durumda olabilir

önce (14 puan) tarafından

Psikiyatri değil ilaç yazmıyor benim gittiğim sadece konuşuyor terapi 

önce (156 puan) tarafından

Sıkıntı olmaz 

0 oy
önce (413 puan) tarafından

Sıkıntım izin ne olduğu ne derece olduğuna bağlı 

Yani psikolojim yazacagi teşhise bilgisayara girecek koda

Yani bu kişi egitimmverdiginde çocuklara sağlıklı bilgi aktarımı yapabilir mi yansıtma olasılığı varmı vs 

Sorununuz ne bilmiyorum ama panik atak gibi biseyse bence işlemez diye düşünüyorum 

Ama hani kişilik bozluklugu vs ne bilim ya bildiğim konular değil öyle varsayım üzerinden konuşuyorum hani sikintiniz davranışlarınıza yansiyorsa bence etkileyebilir

0 oy
önce (33,781 puan) tarafından

Ağır bir rahatsızlığın olsa psikolog konuşması çözemez onu. Zaten psikologluk durumda sicile işlese ne olur. Şizofreni kişilik bozukluğu bipolar vs değilsin sonuçta. Herkesin zaman zaman çıkmazda hissettiği durumlar olabilir kaldı ki atanmaya çalışıyor değilsin atanmış öğretmene hiç bir şey olmaz hakkında soruşturma açılıp meslekten atılması gerekenler bile görev yeri değişikliği ya da müdürlükten öğretmenliğe geçirme gibi cezalarla çalışmaya devam ediyorlar sana ne olacak boşuna kuruntu yapıyorsun 

0 oy
önce (8,264 puan) tarafından

Psikyatriye dahi gitseniz hiçbir şey olmaz. Birçok memur Psikyatrik tanı alıyor ve memuriyetten uzaklaştırılmıyor. 

0 oy
önce (19,458 puan) tarafından

Hiç sorun olacağini zannetmiyorum. Kızımın okulundaki rehber öğretmenle konuşurken psikiyatriste gitmek çok doğal , bakın bende gidip ilaç alıyorum diye ilaçlarini gösterdi. Bak sorun olsa rehber öğretmen kullanıyor diye olmalı demi ama sorun falan olmuyor. 

0 oy
önce (10,383 puan) tarafından

Siciline işlemez tabikidide 

Farzetki işlendi ne olabilir ki 

Psikoloğa gidip konuşmanın neresi kötü işlerse işlesin neyinden utanacaksın.  Sende bir insansın öğretmen olunca değişmiyor

0 oy
önce (595 puan) tarafından

Memur değilim bilemem saçmalama derim git derim yarin oburgun sorun olur bu vebali alamam ama ozel muayenehaneye gidebilirsiniz destek icin ya da online destek alabilirsiniz.

0 oy
önce (11,717 puan) tarafından

Sorun olacağını zannetmem ama ciddi durumlar ile karşı karşıya kalınca devlet insanın siciline bakabiliyir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Devlet memuru öğretmenin psikoloğa gitmesi siciline işler mi?
Devlet memurlarının psikolojik destek veya terapi alması siciline işlemez ve memuriyet hayatını etkilemez. Sağlık verileri kişisel veri kapsamında korunur ve kişinin özel hayatının gizliliği esastır; bu nedenle sadece terapiye gitmiş olmak disiplin soruşturması veya mesleki kariyer üzerinde herhangi bir olumsuz sonuç doğurmaz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Öğretmenlerin MHRS üzerinden psikolog randevusu alması kayıt altına alınır mı?
MHRS üzerinden alınan psikolog randevuları sadece sağlık sisteminde bir kayıt olarak görünür ve bu kayıtlar kurumunuzla paylaşılmaz. Sağlık hizmeti almak her vatandaşın anayasal hakkıdır ve bu süreçte tutulan tıbbi kayıtlar, gizlilik prensibi gereği işveren kurumla veya okul idaresiyle paylaşılmamaktadır.
▶ Kamuda çalışan bir memurun psikolog desteği alması sakıncalı mıdır?
Kamuda çalışan öğretmenlerin psikologdan destek alması herhangi bir sakınca barındırmaz, aksine profesyonel destek almak mesleki tükenmişlik ve stres yönetimi açısından oldukça faydalıdır. Psikolojik destek almak bir sağlık ihtiyacıdır ve memuriyet statüsüyle ilgili herhangi bir kısıtlamaya veya olumsuz bir işleme neden olmaz.
▶ Psikolog desteği almak öğretmenlerin mesleki durumunu nasıl etkiler?
Psikolog desteği almak öğretmenlerin mesleki yeterliliğini veya görevlerini etkilemez. Aksine, sağlıklı bir ruh haline sahip olmak mesleki performansı olumlu yönde destekler. Psikologlar uzmanlık gereği danışan bilgilerini gizli tutmakla yükümlüdür ve bu görüşmelerin idari bir birime bildirilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.
▶ Öğretmenler hangi durumlarda psikolojik destek almaktan çekinmemelidir?
Öğretmenler stres, kaygı, tükenmişlik veya zorlayıcı yaşam olayları gibi kendilerini iyi hissetmedikleri her durumda çekinmeden psikolojik destek almalıdır. Bu süreç tamamen gizlilik çerçevesinde yürütülür ve kişinin kariyeri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi bulunmaz; dolayısıyla mesleki kaygılarla bu haktan vazgeçilmemesi önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 455 göst.
0 oy
5 cevap 398 göst.
3 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Zebesh (668 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 829 göst.
1 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,074 göst.
23 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu