Babam anneme şiddet uygularken araya girdiğim için suçlu muyum?

+1 oy
203 göst.
önce Diğer kategorisinde (11,999 puan) tarafından

2 gündür düşün beynim yandı çok üzülüyom konuyu anlatmıyacam insan tartışir eder ama babam öyle yapmadı anneme tokat atmaya çalişti ben annemi korumak istedim ben tokat yedim çok üzülüyom annemi korumak istedim saygısız evlat oldum 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (34,945 puan) tarafından

Kafa yapısı meselesi üzülme lütfen bazı eski kafalar bunu erkeklik olarak görüyo sanırım.

önce (11,999 puan) tarafından

Babam yapmaz derdim yapti ağlama geliyo ıcimde tutuyom icimden ben neyse anneme yapmasi koydu 

Düşünemiyorum böyle bi olay yaşamayı nasip etmesin Rabbim ama silerim babamı cidden anneme el kaldırmadı hiç bilmiyorum çok kötü olurum ya 

Bu güne kaldirmadi ama ğördüm ya icimde biseyler giti yengem kardeşim  yeğenim hepsi normal bir şey miş gibi davrandılar ozaman iğce bende ipler koptu  kadin hastanelik oldu bugun babam saygısizlik yapma diyo yani bir grm dahi icinde adamin üzüntü yok 

Bi süre uzak dur iletişim kurma  canım en azından içindeki sinir geçene kadar babanın yaptığı yanlış annene üzüldüm inşallah bidaha yaşanmaz

Işallah  sinirim gecmez de gidersem daha çok diklenirim 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,725 puan) tarafından

Evlatların baba sevgisi annesine olan tutumuna bağlıdır bence. Babam bize kötü değildi ama anneme çok kötüydü. Aslında bizi de çok düşünmezdi ama bize şiddeti yoktu. Anneme çok çektirdi o yüzden ben babamı sevmiyorum.

Kavga ederlerdi di  ama hic vurduğunu görmemistim görmuş oldum 

önce (3,725 puan) tarafından

Bazı birikmiş şeyler vardır. Sen çok da kin tutmamaya çalış babandır. Keşke olmasaydı ama oldu. Bir süre babanla yüz yüze gelmemek iyi olabilir 

Boyun fıtiğı var babamın gün gectikce de sanki daha çok kötülüyo   gibi ameliyat oldu işe yaramdi ama hep sinirli ama bu denli vurcak şekilde hic yapmamişti 

+1 oy
önce (33,729 puan) tarafından

Bazı babalar sevilmeyi hak etmiyor zaten 

Aynen severdim babami yapmaz derdim yapti ben kendimden gectim anneme yapmasaydi 

+1 oy
önce (4,255 puan) tarafından

Babam...🥺bugün kardeşim onu öperkenki resmini paylaşmış sana rahmetli demeleri öğle ağır ki yazmış 

Sana ne diyim🥺

Çok kötü bişey ama babam gözümden düstu düşun düsün her dk o an geliyo aklıma  Allaha verir hesabıni inaniyom kadin hasta oldu onun yüzunden stresten 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Babam anneme şiddet uyguladığında ona karşı sevgimin azalması normal mi?
Ebeveynlerin arasında yaşanan şiddet olaylarına tanık olmak, çocuklarda büyük bir hayal kırıklığı ve sevgi azalması yaratabilir. Bu durum oldukça insani ve yaygın bir tepkidir; güvenlik duygusunun zedelenmesi, kurulan güven bağının doğrudan zarar görmesine neden olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Annemi korurken babamdan şiddet gördüm, bu travmayla nasıl başa çıkabilirim?
Fiziksel şiddete maruz kalmak hem fiziksel hem de duygusal bir travmadır. İlk adım olarak güvende olduğunuzdan emin olun ve gerekirse profesyonel bir psikolojik destek alarak yaşadığınız öfke ve çaresizlik duygularını uzman eşliğinde anlamlandırın.
▶ Annemi korumaya çalışırken babama saygısızlık yapmış gibi hissediyorum, ne yapmalıyım?
Bir ebeveyni korumak saygısızlık değil, temel bir koruma içgüdüsüdür. Şiddete karşı durmak, şiddetin uygulayıcısının eylemlerini sorgulamanızı sağlar; bu durum sizin karakterinizle değil, babanızın davranışlarının yarattığı sınır ihlalleriyle ilgilidir.
▶ Babamla yaşadığım bu olaydan sonra ona karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Kendi sınırlarınızı belirlemek ve gerekirse bir süre mesafe koymak en sağlıklı yaklaşımdır. Babanızla doğrudan yüzleşmek yerine, öncelikle kendi ruh sağlığınızı korumaya odaklanmalı ve ev içerisindeki güvenlik ortamının sağlanması için gerekirse destek almalısınız.
▶ Aile içi şiddet durumunda hukuki veya sosyal destek nereden alınabilir?
Aile içi şiddet durumunda ALO 183 Sosyal Destek Hattını arayarak 7/24 rehberlik alabilir veya KADES uygulaması üzerinden hızlı destek talebi oluşturabilirsiniz. Şiddet, asla kabul edilemez bir durumdur ve sessiz kalmamanız sizin en temel hakkınızdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,521,694 soru

24,794,499 cevap

374,308 kullanıcı

...