Ev sahibi her şeye karışıyorsa nasıl sorunsuz taşınabilirim?

0 oy
341 göst.
önce Diğer kategorisinde (713 puan) tarafından

Bilen bilir şu ev sahibinin herşeye karışması canımı sıkıyordu. Bugün balkon kapsına alacaklı gibi vuruyor çıktım buyur abla dedim. Yine başladı 35 yıllık bina.bu balkon hiç böyle bişey görmemişmiş. Hasb ü n ellahın ve ni'mel vekil dedim.kendi  Balkonumda kiler dolabı birde birkaç bodruma koyacak çocuk oto koltuğu bişeyler vardı. Evin bodrumu yok koyacak.iki aydır bunlar niye burda içeride yer yok mu onun gözü kalabalığı sevmezmiş. Bilseymiş kiraya vermezmiş nasıl tepem attı ya. Bizde herşeye karışacağınızı bilseydik tutmazdık merak etmeyin gebelik riskin olduğu için ben ilgilenemedim elimde şu ara yoğun çalışıyor bakamadı dedim balkon kapısını çarptım girdim içeriye. Eşime  söyledim dedim böyle böyle dedi oda sinirlenmiş aramış adamı abi ben bir hafta ön güne taşınıyorum bilgin olsun. Demiş inşallah dua edin. Hayırlısıyla kolaylıkla iyi niyetli komşulara denk düşelim. Rabbim herkesin kendisine afiyetle huzurla mutlulukla oturacağı ev nasip etsin doğums da az kaldı ama yinede mutlu oldum rutubet kokusundan duramıyordum zaten şimdi kolaylıkla hayırlısıyla taşınmayı nasip etsin Rabbim inşallah  şimdi kiralık ev bakıyoruz 

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,374 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun.Allah gönlüne göre verir inşallah

-Reklam-
0 oy
önce (33,733 puan) tarafından

Kadın kafayı yemiş ya valla başka açıklaması yok 

önce (713 puan) tarafından

Ay sorma ya Allah'tan bina eski birde yeni olsa ne yapacak bilmiyorum

0 oy
önce (1,198 puan) tarafından

Gerçekten çok  mutlu oldum adına inşallah daha iyi bir ev ve komşular edinirsin  

İnşallah Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Bizede tecrübe oldu. Valla ha ne ev sahipleri var

0 oy
önce (6,251 puan) tarafından

Rabbim hayırlı ev sahibi hayırlı komşu hayırlı ev nasip etsin. Riskli gebelikle birde bu manyak ev sahibi ile uğraştın. Allah hidayet versin. Bizimde kiracılarımız var bir günde birşey demedik kimseye. 

Ne olursa olsun sana kiraya verdikten sonra evinin herşeyine karışamaz utanmasa gelip evde eşyaların yerini değiştirecek 

ÇÇok sinirlendim dedim boşver Allahından bulsun balkon benim sana ne oluyor parasını alıyorsun tıkır tıkır sanane yani daha çok şey söyleyecektim de hamilesin boşver dedim içimden 

Hep boş verdiğimiz için tepemize çıkıyorlar zaten Allah bildiği gibi yapsın.

Allahın adaleti şaşmaz hiçbir zaman Allah'a havale ettim 

En iyisini yapmışsın 

0 oy
önce (188,721 puan) tarafından

10 gune nasi ev bulcaniz gii

Bıuluruz inşallah

0 oy
önce (51,678 puan) tarafından

Bekarken bizim ev sahibi de böyleydi missafir gelse kapıda bekler laf ederdi ayakkabı fazla olsa kapıya vurar soylenirdi taşındık kurtulmustuk sende inşallah kurtulursun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Ev sahibi sürekli her şeye karışıyorsa nasıl sorunsuz taşınabilirim?
Ev sahibi ile sorun yaşayıp taşınmaya karar verdiğinizde, ilk olarak kira sözleşmenizi inceleyerek yasal fesih süresini kontrol etmelisiniz. Genellikle yasalar gereği taşınmadan 15 gün önce yazılı bildirim yapmanız yeterlidir; ancak huzurlu bir ayrılık için durumu sözlü olarak önceden haber verip anahtar teslim tarihini netleştirmeniz en doğrusudur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Kiracı olarak ev sahibinin eve sürekli karışmasını nasıl engelleyebilirim?
Kiracı olduğunuz sürece ev sahibi, sizin izniniz olmadan mülke giriş yapamaz ve özel hayatınızı kısıtlayamaz. Borçlar Kanunu'na göre konut dokunulmazlığı sizin hakkınızdır; eğer ev sahibi balkon veya iç mekan düzeninize müdahale ediyorsa, bunu yazılı olarak ihtar edebilir veya yasal haklarınızı hatırlatarak bu tacize son vermesini talep edebilirsiniz.
▶ Kiralık ev ararken ev sahibiyle sorun yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim?
Kiralık ev ararken ev sahibinin beklentilerini en baştan açıkça konuşmanız gerekir; özellikle evde değişiklik yapma veya balkon kullanımı gibi konularda ortak bir noktada buluşup buluşamayacağınızı sorgulayın. Ayrıca, taşınmadan önce mevcut komşularla kısa bir sohbet ederek ev sahibinin tutumu hakkında fikir almanız ileride yaşanabilecek çatışmaları önleyebilir.
▶ Ev sahibine kira sözleşmesini feshedeceğimi nasıl bildirmeliyim?
Kira sözleşmesini feshedeceğinizi, yasal süreçleri riske atmamak adına noter kanalıyla ihtarname göndererek veya yazılı bir belgeyle bildirmeniz en garanti yoldur. Eğer aranızdaki diyalog henüz kopmadıysa, taşınma tarihinizden en az 15-30 gün önce ev sahibine sözlü olarak kesin bilginizi verip, taşınma gününüzü netleştirerek süreci hukuki bir sorun çıkmadan yönetebilirsiniz.
▶ Ev sahibinin eve müdahale etmesi durumunda haklarım nelerdir?
Kiracı olarak evin kullanım hakkı tamamen size aittir ve ev sahibinin özel alanınıza karışması Türk Borçlar Kanunu kapsamında 'konut dokunulmazlığının ihlali' kapsamına girebilir. Eğer ev sahibi evinize izinsiz giriyor veya eşyalarınız konusunda sizi kısıtlayıcı baskılar yapıyorsa, bu durum sözleşmeyi haklı nedenle feshetmeniz için yeterli bir gerekçedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 2,757 göst.
+1 oy
6 cevap 396 göst.
0 oy
16 cevap 848 göst.
30 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kartanesi1 (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 158 göst.
31 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde persil (248 puan) tarafından soruldu

Kategoriler