WhatsApp'tan davetiye resmi atılan düğüne gitmeli miyim?

+1 oy
507 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (402 puan) tarafından

Başka şehirlerde yaşıyoruz. Yeğenim nişanına da 3 gün kala mesaj atıp davet etmişti. Ablam aramadı. Gitmedim. Düğünü içinde davetiye resmi atmış sadece.siz Olsanız napardınız 

16 Cevaplar

+4 oy
önce (6,748 puan) tarafından

Düğüne gitmek için davetiye mi bekledin 👀

Yeğenin sonuçta, el değil ki. Aranızda nasıl bir iletişim var ki böyle yapıyorsunuz. 

önce (66,377 puan) tarafından

iste seninde arayıp sorman lazim şimdi teyzesin hani emeğin hakkın cok olur zaten cananinda  dediği gibi konusulur bilirsin ama hic konuşmadığı teyzesinide aramak icinden gelmemistir

önce (402 puan) tarafından

Bilmiyorum öyle yapınca onlar benim de içimden gitmek gelmiyor 

önce (6,748 puan) tarafından

Whatsapptan öğrendim diyorsun ama bunun öncesinde hiç mi araşıp konuşmadınız. 

Konuşmadık 

Çünkü benim hiçbir şeyimde yanımda olmadı olmayı bırakın aramadı bile ona rağmen hep büyüğümdür dedim yeğenlerim için dedim saydım aradım ziyaretini yaptım. O yüzden de böyle önemli bir gün için bari arar dedim bekledim. 

-Reklam-
0 oy
önce (398 puan) tarafından

Şehir uzaksa normal ama sen hiç ablanla konusmuyormusunda

Bayramlarda telefonlaşırız ben ararım. Memlekete gittiğimde evine ziyarete giderim ama o hiç benim evime gelmedi 12 senelik evliyim. En son yazın yeğenimin nişanından sonra aramıştı Bi öyle. 

0 oy
önce (3,381 puan) tarafından

iyide artik kapi kapi dolasip

davetiye vermek kalmadimi herkes oyle atio. zaten ablan ablanin cocugu yapanci degilki davete davetiyeye gerek yokki disanda dugunde kina geceside tarih belli olan seyler . laf arasinda illaki konusulur . i tarihe bisey ayarlamaz gidersin. davetiye atilmasina bile gerek yokki vhatsapdan falan gerek bile yok yani

Tarihleri bilmiyordum WhatsApptan gelen davetiye ile öğrenmiş oldum. O yüzden zaten Bi garip geldi 

0 oy
önce (1,788 puan) tarafından

Başka şehirlerdeyseniz İnternet üzeri davet atması garip değil aradımı peki 

Hiç aramadı düğünde haftaya cumartesi.Yani kardeşim deyip araması gerekmiyor mu bilemedim 

0 oy
önce (11,684 puan) tarafından

Davet edilmek için illa davetiye elden verilmesi gerekmez

Yani sizi nezaket gereği davet etmişler 1.derece yakın olmanız davet etmeselerde gidersiniz fikrini cikarmaz bence bu konuda herhangi bir şey düşünemedim davet etmesi gayet normal yani yakın veya uzak olsanız dahi

0 oy
önce (1,357 puan) tarafından

Herkesin kültürü farkli bizde davetiye gonderilse bile yakin akrabalar telefonla da arayip davet ediliyor sizde de oyleyse eger beklenti yapman normal bana gore ablanin nezaketen arayip davet etmesi haber vermesi bi seyleri paylaşmasi gerekirdi.

Bizde de öyle hatta mesaja kimse kolay kolay düğüne gitmez. Çok yakın akrabalara davetiye yanında hediyeler verilir biraz daha uzak akrabalara sadece davetiye. WhatsApp mesajı durumu da yeni neslin genel bir bilgilendirmesi olur yani ne bilim ben olsam mutlaka arardım 

0 oy

simdi normal zamanda ben yakinimdan davetiye olarak beklemem hani olmasada olur cunku benin arayıp sormam lazim biseye ihtiyaciniz var mi diyediger yandanda davetiye verilis sekline onem veririm hani üstünde adi yazmiyor diye gitmeyenler var oyle değil bariz belli eder onemsemedigini 

eltim sünnet yapti zaten gidicez davetiyeye zaten gerek yokta kaynanama bırakmışlar bizde o gun orays gittik denk geldik davetiyeniz burda demedi bana tuhaf geldi madem vereceksin insan gibi ulaştır 

+1

bak uzak akraba olsan neyse de sendr teyzesin bir hafta kalaya kadar bu kız nisanliydi hani ararsin sorarsin mesaj yazarsın gelemiyorum uzaktayim nasil gidiyor hazırlıklar dersin sizin sadece sehir uzakligi degil gonlunuzde uzak anlasilan

Evet o da var ama hep adım atan taraf ben oldum böyle önemli bir günde de onlardan bekledim düşünülmek bir WhatsApp davetiyesi ile geçiştirilince çok kırıldım 

iste onlar icin önemli gün senin araman lazimdi 

Hep düşünen taraf olmak yorucu sonra böyle düşüncesizlikle kolayca incitiyorlar işte 

ustte gördüm yorumunu bosver o zaman gider siradan insan gibi takini takar donersin

0 oy
önce (8,735 puan) tarafından

Yeğenimin düğününü davetiyeyle öğrenmem. Her şeyinde yanında olurum uzaksam da sürekli arar gene yanında olurum. Davetiye atmalarına bile gerek yok

Öğrendim ama ortada böyle bir durum var maalesef 

0 oy
önce (33,733 puan) tarafından

Yeğenimin düğününe gitmek için davet beklemem. Ablam düğünüme gelmedi bu arada :) ama evlendikleri zaman süslenip püslenip takımı alıp gideceğim 

Yeğenimin daveti de  çoklu iletilen bir davetiye resmi. Benimki geldi 7 kat yabancı gibi oturdu gitti halbuki onu ben davet ettim davetiyenin yanında hediyeler de götürdüm düğünde çekilmiş bir fotoğrafımız bile yok nişanıma da gelmemiş o da şimdi geldi aklıma 

önce (33,733 puan) tarafından

Öyle bir kardeşlik bağınız yoksa çokta umursamayın şehir değiştirip gidecek kadar yakın değilmişsiniz zaten hayırlı olsun deyip geçin. Annesinden babasından ziyade çocuklarla gönül bağım var benim teyzeyim ve evladım gibi seviyorum. Gerisi hikâye benim için 

0 oy
önce (1,464 puan) tarafından

Ben olsam gitmem. En azından telefonla arar insan

0 oy
önce (1,243 puan) tarafından

Ablam evlendi, ne arayıp söyledi , ne davetiye attı düğüne gittim 🤣🤣 bazı şeyleri çok mu abartıyorsunuz acaba ? Ablanla Aran olmayabilir yeğeninin düğününe de davet beklemezsin . Aramadı demişsin ama sen hiç arayıp birşeylere ihyaci olup olmadığını bile sormamışsin ay Allah'ım ben kardeşlerime ölemm

0 oy
önce (9,674 puan) tarafından

Yiğenimin düğünü için davetiye beklemezdim biz kardeşlerimle her gün konuşuruz yiğenlerimi ara sorarım onlarda arar ama sizin aranızda bağ kalmamış kopmuş resim atmak yerine  düğünümüz şu gün gel bekliyorum demeleri gerekir di seninde bir teyze olarak bir şeye ihtiyacınız varmı diye sorman gerekirdi ikinizde hatalısınız bana göre ben karşemine kızsam aramasam yiğenimi ararım sorarım aramızdaki kızgınlık yada soğukluğu çocuklara yansıtmayız 

0 oy
önce (516 puan) tarafından

Bize davetiye whatsaptan geldi yakın zamanda gittik 🧐🧐 uzak akraba bide. Yakınınızsa bence davete gerek yok. 

0 oy
önce (2,227 puan) tarafından

Ablani ve yegeninle arandaki samimiyeti bilemem ama ben olsam giderim hatta insan teyzesine davetiye atar mı diye de kızarım arar da söylerim bence davet edilmek davetiye yabancıya ele verilir 

0 oy
önce (2 puan) tarafından

Başka şehirde yaşıyoruz diye kuzenim ne sözlü ne de davetiye atarak  hiç bir şekilde çağırmadı. Daha sonra da davete gerek mi vardı diyip gitmediğim için gönül koydular. Ve de en önemlisi 1200 km yolu iki çocukla yanlış gelmemi beklediler.  Eşim görevdeydi yıl başında hangi tarihe izin yazdirirsa  o zaman yıllık  izne çıkabilir haricinde bulunduğu ilin diğer ilçelerine bile gidemez. Hal böyleyken çağırmayın bir de küstü. Evleneli 3 yıl olacak neredeyse üstüne boşandı hala da konuşmuyor. Diyeceklerim bu kadar özellikle yeğenim davet etmeseydi ben gönül koyar gitmezdim açıkçası. Özellikle teyze olarak bir telefon beklerdim.

0 oy
önce (2,560 puan) tarafından

Ben deliyim nasil davetiyeyi wp den attiysa takisinin resmini de ordan atardim sksksksk

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Sadece WhatsApp'tan davetiye resmi gönderilen düğüne gidilmeli mi?
Düğün davetinin sadece WhatsApp üzerinden bir resimle yapılması, aile içi ilişkilerin samimiyet derecesine göre değerlendirilmelidir. Eğer aranızda resmi bir iletişim beklentisi varsa, sadece bir görsel gönderilmesi nezaketsiz bir davranış olarak kabul edilebilir; ancak modern çağda bu durumun yaygınlaştığını da göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Yakın akraba düğünlerinde davet şekli ne kadar önemlidir?
Yakın akraba düğünlerinde telefonla arama veya basılı davetiye gönderme, kişiye verilen değerin bir göstergesi olarak kabul edilir. Davetin son dakikada veya sadece dijital bir görselle iletilmesi, karşı tarafta değersizlik hissi yaratabilir ve bu durum düğüne katılım kararını doğrudan etkileyen bir faktör haline gelebilir.
▶ Düğün davetine gitmeme kararı almadan önce neler düşünülmelidir?
Davete icabet edip etmemeye karar verirken öncelikle aile bağlarınızın mevcut durumuna odaklanmalısınız. Eğer önceki davetlerde de benzer bir tavırla karşılaştıysanız, bu durumun bir alışkanlık mı yoksa ihmalkarlık mı olduğunu analiz edin ve kendinizi iyi hissetmeyeceğiniz bir ortamda bulunma zorunluluğunuzun olmadığını hatırlayın.
▶ Düğüne çağrılma nezaketi nasıl olmalıdır?
İdeal bir düğün daveti, mümkünse bir telefon görüşmesi veya kişinin eline ulaşan fiziksel bir davetiye ile yapılmalıdır. Uzak şehirlerde yaşansa dahi, düğün sahibinin misafiri arayarak durumu haber vermesi, nezaket kuralları gereği olması gereken en samimi iletişim yöntemidir.
▶ Sadece mesajla davet edilen düğüne gitmeyince ayıp olur mu?
Düğün davetine gitmemek, davet yönteminin yetersiz olması durumunda etik açıdan bir ayıp olarak görülmez. Kişiler kendilerine gösterilen özene göre düğünlere katılım sağlama hakkına sahiptir; bu nedenle samimiyetin tek taraflı olduğu durumlarda gitmeme kararı almak oldukça doğal bir tepkidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 942 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,832 göst.
20 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (608 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 782 göst.
23 Mart 2025 Diğer kategorisinde iiiinciiii (5,153 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 3,640 göst.