5 aylık hamileyim, diz ağrısı çekiyorum, bebeğimi hissetmiyorum

+2 oy
165 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (28 puan) tarafından

Bebem harekeletlri ve diz agrisi 

7 Cevaplar

+4 oy
önce (1,355 puan) tarafından

Diz agrisi olabiliyor ilk gebeligimde cok cektim magnezyum takviyesi isteyebilirsin doktorundan benim doktorum sade soda icmemi onermisti bebeginin hareketlerini hissetmiyorsan mutlaka dr git evde bekleme.

önce (28 puan) tarafından

Peki teşekkürler 

-Reklam-
+3 oy
önce (34,870 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun öncelikle ne zamandır hissetmiyorsun ?

Bugun pek hissetmedim 

önce (34,870 puan) tarafından
+1

Çikolata vs tatlı bişeyler yedinmi canım bi karnını hafif dürt bakalım olmazsa bi acile git bence bakılır heralde

+2 oy
önce (8,150 puan) tarafından

Diz ağrısı için Kızılay Erzincan olandan icebilirsin magnezyum oranı yüksek 

Tamm deneyecem

+2 oy
önce (167 puan) tarafından

Tansiyon problemin yoksa sabah akşam tok karnına bir maden suyu içersen magnezyum için iyi gelir. Bebeği de geliştiriyor. Bir hafta kadar dene. Baktın faydası yok doktor sana suda eriyen ilaç verir magnezyum için. O iyi gelir. Bende uyuşma oluyordu . Verdiler iyi gelmişti. Bebeği her zaman hissetmeye bilirsin. Ben de 23 haftalık oldum. Bazen vurunca korkutuyor beni, uykumdan uyandırıyor fındık kurdum. Bazen de nerde bu diyorum. Tatlı bir şey yiyin.  15 20 dk sırt üstü uzanınca hissedersiniz Allah'ın izniyle ❤️ 

Kan hacmi hızla yükseliyor bir tık bacakta huzursuzluk da normal. Ayaklarınızı hafif yüksekte tutun. 

Yaa yorumun rahatllati teşekkürler deneyecem sodayı 

önce (167 puan) tarafından

Rica ederim ne demek 

+2 oy
önce (1,947 puan) tarafından

Doktorun dan magnezyum iste bide biraz sekerli yersen hareketlenir bide sodyum oranı dusuk magnezyum oranı uuksek sade sodada icebilirsin bir adeto gecmemek izere

Tmm cnm teşekkürler deneyecm bugun

+2 oy
önce (407 puan) tarafından

Çikolata ye sağ tarafa yat bende bazen hissetmez çok korkardım uyuyordur yine de 1 gün boyunca hissetmezsen acile git ama 5 ay daha yeni yeni hissetme ayın aslında 

Evet yinede korktum yaa işte ins hissederi.

+1 oy
önce (592 puan) tarafından

Magnezyum eksikligi agri sebebi takviye yazar doktorunuz.

Hareket takibi de aksam yemek yedikten sonra uzqnacqkwiniz 2 saat içerisinde 3 his hareket takibi icin yeterli.

Peki çok teşekkürler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 5 aylık hamilelikte bebeğin hareket etmemesi normal mi?
Hamileliğin 20. haftası civarında bebeğin hareketlerini düzenli hissetmemek oldukça normaldir. İlk gebeliklerde bebek hareketleri genellikle 20 ile 24. haftalar arasında netleşmeye başlar, bu yüzden endişelenmeden önce birkaç gün daha gözlem yapmak sağlıklı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Gebelikte 5. ayda diz ağrısı yaşanması neden olur?
Gebelikte vücudun ağırlık merkezinin değişmesi ve artan kilo yükü, eklemlere binen baskıyı artırarak diz ağrısına yol açar. Ayrıca vücudun salgıladığı relaksin hormonu, eklemleri gevşeterek diz bölgesinde hassasiyet ve sızlamalara neden olabilmektedir.
▶ Hamilelikte bebeğin hareketlerini ne zaman daha net hissederim?
Bebek hareketleri genellikle gebeliğin 20. haftasından itibaren daha belirgin ve hissedilir hale gelir. İlerleyen haftalarda bebeğin büyümesi ve güçlenmesiyle birlikte hareketlerin sıklığı ve şiddeti artarak günlük rutin haline dönüşecektir.
▶ Hamilelikte diz ağrısı nasıl geçer ve ne yapılmalı?
Diz ağrısını hafifletmek için ağır yük kaldırmaktan kaçınmalı, gün içinde uzun süre ayakta kalmamaya özen göstermeli ve uygun tabanlı ortopedik ayakkabılar tercih etmelisiniz. Ayrıca, otururken bacakları yüksekte tutmak ve doktorunuzun onayladığı hafif gebelik egzersizlerini yapmak eklem üzerindeki yükü azaltacaktır.
▶ Gebeliğin 5. ayında doktora ne zaman başvurulmalı?
Bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma olduğundan şüpheleniyorsanız veya diz ağrınız günlük yaşamınızı ciddi şekilde kısıtlıyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle ani şişlik, şiddetli ağrı veya ateş gibi eşlik eden belirtiler varsa vakit kaybetmeden tıbbi değerlendirme alınması önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 71 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hurrem002 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 485 göst.
24 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Nazeymen (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,510 göst.
14 Ağustos 2018 Diğer kategorisinde Fatmammmm56 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,071 göst.