Devlette deri altı implant taktıran var mı?

+1 oy
207 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (29 puan) tarafından

Kizlar korunmak için deri altına implant yaptıran var mı 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (64 puan) tarafından

Bence onu devlet hastanesinde yaptırmıyorlar gene de bir sor bilmiyorum pek fazla bilgim yok

-Reklam-
+1 oy
önce (1,260 puan) tarafından

Devlet yapmıyor , çok çocuk varsa ücretsiz hormonlu spiral takılıyor 

+1 oy
önce (6,192 puan) tarafından

Devlet yapıyor ama ben yaptırmadım. Spiral taktiracagim zaman doktorum deri altı implant düşünür müsün diye sormuştu sanırım eczaneden alıyorsun onlar takıyorlar

+1 oy
önce (9,513 puan) tarafından

Evet ben aldım devlet doktoru taktı. 

Evet canım. 

önce (29 puan) tarafından

İşleyiş hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz bana ? Nasıl oluyor nasıl yapılıyor kurallar ne 

Bie gün öncesinde gebelik için kan veriliyor negatif sonuçtan sonra doğumhanede kol altına lokal anestezi yapıldı. Korktuğum için 2 tane yaptı dr 😄 uyuştuktan sonra implantı içindeki zımbırtıyla içeri doğru itti. Toplasan 3 dk sürdü sürmedi belki. Biraz ağrı hissettim bi kaç saat sonra geçti. Morluk oluştu bi kaç ay hassasiyet oldu sonrasında varlığını unuttum zaten. 

önce (29 puan) tarafından

Dikkat etmemiz gereken şeyler var mı yoksa normal hiçbir şey yokmuş gibi devam edebiliyor muyuz

Normal devam ettim.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Devlet hastanesinde deri altı implant taktırabilir miyim?
Evet, deri altı implant uygulaması aile sağlığı merkezlerinde veya devlet hastanelerinin kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde yapılabilmektedir. İşlem için öncelikle bir kadın doğum uzmanından randevu almalı ve uygunluk durumunuzu doktorunuzla değerlendirmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Deri altı implant taktırmak için hangi bölüme gitmeliyim?
Deri altı implant uygulaması için hastanelerin Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniklerinden randevu almanız gerekmektedir. Uzman doktorunuz, genel sağlık durumunuzu ve doğum geçmişinizi inceleyerek yöntemin sizin için uygun olup olmadığına karar verecektir.
▶ Deri altı doğum kontrol implantı nasıl uygulanır?
Deri altı implant uygulaması, lokal anestezi altında kolun iç kısmına küçük bir kesi ile yerleştirilen yaklaşık 4 santimetre uzunluğunda ince, esnek bir çubuktur. İşlem genellikle 5-10 dakika sürer ve yerleştirildikten sonra hemen koruma etkisini göstermeye başlar.
▶ Deri altı implantın koruma süresi ne kadardır?
Deri altı implantların koruma süresi kullanılan çeşide bağlı olarak genellikle 3 yıl sürmektedir. Bu süre zarfında %99 üzerinde bir etkinlik gösterir, ancak süre dolduğunda doktor kontrolünde çıkarılması veya yenilenmesi gerekmektedir.
▶ Devlette deri altı implant takılması ücretli mi?
Devlet hastanelerinde doğum kontrol yöntemleri genellikle SGK kapsamında karşılanmaktadır. Ancak kullanılan yöntemin o anki hastane stoklarında bulunup bulunmadığına veya uygulamanın kapsamına göre farklılıklar olabilir, bu nedenle randevunuzda detaylı bilgi almanız en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 655 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glsm.c (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 410 göst.
23 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Posedion (2,654 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 266 göst.
0 oy
2 cevap 215 göst.
23 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Rabiaadarrrr (195 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,521,952 soru

24,797,715 cevap

374,466 kullanıcı

...