32 haftalık gebelikte bebek hareketleri azaldı mı?

+1 oy
80 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (264 puan) tarafından

32+2 de Bebek hareketleri nasıl oluyor. Bende 32ye gelene kadar çok hareketliyedi dün ve bugün öyle eskisi gibi hareketli değil. Hareket ettiğini hissediyorum görüyorum ama diğer haftalar gibi değil korkutuyor bu da beni sizce normal mi ?

1 cevap

+2 oy
(188,959 puan) tarafından

post ciksin @Gastamonlummm bilir yeni dogurdu

(264 puan) tarafından

Teşekkür ederim canm ♥️ 

(4,340 puan) tarafından

Dinlen canım eğer geçmezse çikolata falan ye bir de çok endişelenirsen hastaneye gidersin normal bence çünkü bende de oluyordu ara ara

(264 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım. 3 gündür böyle az hareketli ara ara oluyor ister istemez panikliyorum korkuyorum 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 32 haftalık gebelikte bebek hareketlerinin azalması normal mi?
32. haftada bebek büyüdüğü için rahim içindeki alanı daralır ve bu durum hareketlerin hissedilme biçiminde bir değişikliğe yol açabilir. Ancak hareketlerde tamamen durma veya ciddi bir azalma hissediliyorsa, bebeğin sağlığını doğrulamak adına vakit kaybetmeden bir uzmana başvurulması hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ 32 haftalık bebek günde kaç kez hareket etmelidir?
Gebeliğin 32. haftasında bebeklerin hareket düzeni kişiden kişiye farklılık gösterse de, anne genellikle günde en az 10 hareket hissetmeyi bekler. Bebek hareketlerini takip etmek için yemeklerden sonra sol yanınıza uzanıp bir saat boyunca hareketleri saymak, bebeğin aktiflik durumunu anlamanıza yardımcı olur.
▶ Bebek hareketlerinin azaldığını fark edince ne yapmalıyım?
Bebek hareketlerinde belirgin bir azalma veya duraksama fark ettiğinizde, hızlıca soğuk bir su veya tatlı bir şeyler tüketip sol tarafınıza yatarak 1-2 saat dinlenin. Eğer bu süre zarfında bebekten hala tepki alamıyorsanız, ihmal etmeden en yakın sağlık kuruluşuna giderek NST (non-stres test) ile bebeğin kalp atışlarını kontrol ettirmeniz gerekir.
▶ Gebeliğin 32. haftasında bebek hareketleri neden değişir?
Gebeliğin 32. haftasında bebek artık iyice büyüdüğü ve amniyotik sıvı oranına göre daha az boş alanı kaldığı için hareketleri eskisi gibi geniş savrulmalar yerine daha çok itme ve dönme şeklinde hissedilebilir. Ayrıca bebeğin uyku-uyanıklık döngülerinin netleşmesi de hareketlerin gün içindeki dağılımını değiştiren doğal bir faktördür.
▶ 32 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl takip edilir?
Bebek hareketlerini takip etmek için her gün aynı saatlerde, özellikle ana öğünlerden sonra sakin bir ortamda sol yanınıza uzanın. Bebeğin tekme, dönme veya vurma gibi hareketlerini 2 saat içinde sayarak bir tablo oluşturun; eğer 10 hareketin altına düşen bir azalma gözlemlerseniz mutlaka doktorunuza danışın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 276 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 312 göst.
13 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Nursenaaaaaa (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 294 göst.
0 oy
7 cevap 405 göst.

Kategoriler