Kışlık domates ve biber hazırlığına ne kadar başladım?

0 oy
336 göst.
önce Diğer kategorisinde (17,071 puan) tarafından

image

domatesçi bacınız geldi hanımmm😅 yapmayacam domates yeter 25 kilo dedim, adamlar ayağıma kadar getirince hadi dedim yapayım. bi de 10 liraya düşmüş, e iyi o zaman didim😂😂

50 kilo ile kapatacağım inşallah, sizler ne kadar yaptınız? neler yaptınız? 

bir de kapya biber közleyeceğim inşallah yeter. başka kışlık hazırlığım yok😂 

20 Cevaplar

0 oy
önce (4,148 puan) tarafından

ellerine sağlık canım kolay gelsin 

Ben kocaman bir hiç 😂 3 yaş kızım ve 1 yaş oğlumla anca fasulye koyabildim bide turşu kurarım yeter, vallahi sakin yemek yemek benim için lüks bu aralar 

-Reklam-
0 oy
önce (859 puan) tarafından

Ben kışlık hazırlık yapmayangillerdenim galiba bekarken çok yapardık sos salça turşu erişte mantı neler neler ama şimdi yok sadece sos yapıyorum onu da daha yapmadım 

Bu arada orada ne kadar uygun burda 25 30 domates 

önce (859 puan) tarafından

Kolay gelsin bu arada 

0 oy
önce (395 puan) tarafından

Kolay gelsin canım 

Ben yufka yaptik annemle Çarşamba günü 100 kilo undan 

Dün 25 pezi erişte yaptım 

Tursumu kurdum kurularimi yaptım sadece pazertesi salçalık domates alıp salça sos ve menemenlik yapcam onuda 150 kilo bana 250 kilo anneme yapcax çok yoruldum kaç gundur 😌

0 oy
önce (757 puan) tarafından

Salça ve soslarımı yaptım bugünde turşumun bir kısmını kurdum süs biberi jalepone biberi ayrı ayrı birde mor lahana turşusu yaptım karışık turşuyu da gidip malzemeleri alınca yapacağım daha çocuklarla yavaş yavaş yapıyorum mecbur günlere yayıyorum buzluğa da bamya attım kuruluklarım vardı yapmadım 

0 oy
önce (630 puan) tarafından

Daha birşey yapmadım bu hafta bitsin yapıcam daha yeni ameliyat oldum 

Menemen yapıcam 

Turşu 

Salamura lahana yaprak yapıcam İnşallah 

0 oy
önce (10,334 puan) tarafından

Ben bu yıl bahce domatesinden yaptım hep geldikçe yaptım babamın bahceye etmiştik. 

Reçellerim turşularım domateslerim bitti şükür . Acı sos da kaynanam verdi . Buzluğada  vişne domates biber bamya doğradım koydum . 

Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (9,673 puan) tarafından

Kolay gelsin bende 10 kilo karışık turşu 3 kilo maraş biberi yaptım kapya biberi domates sosu daha yapmadım yarın alıp onları yapıcam turşu biraz daha yaparım halıları yıkamaya verdim p.tesi de kış temizliğine başlayacağım yaz bu sene çabuk bitti 

önce (9,673 puan) tarafından

Daha makarna kuru yufka tarhana yapıcaz annemle iş çok

0 oy
önce (6,732 puan) tarafından

Kolay gelsin 🌼 ben bu yaz dışarıya git gel yapmaktan yazlık hazırlamadım resmen ve bu bana yol su elektrik olarak geri dönecek 👀🥴 

0 oy
önce (2,216 puan) tarafından

Bu yıl hiç bişey yapasim yok 

önce (4,852 puan) tarafından

Aynı ben ☺️

0 oy
önce (14,916 puan) tarafından

Kolay gelsin bereketli olsun canım domatesi 35 kg yaptım geçen yıldan 5 tane kalmıştı yeter bize Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin öteki kışlıkları saymaya üşendim 

0 oy
önce (1,355 puan) tarafından

Kaynanam sagolsun valla bir suru sey yapti bize bu sene domateste almadim ben yenmiyor bizde tursu,kuru,bakliyat,tarhana vs yapti verdi.sana da kolay gelsin bereketli olsun ama hizli bitsin insallah ☺️

0 oy
önce (504 puan) tarafından

Kaç kavanoza denk geliyor bu kadar domates merak ettim 😅😊 

Maşallah canım ellerine sağlık Allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin inşallah 🤲🏼 🥰 🌸 

Ben bu sene anne dolabından faydalancam çocuklar çok fena yanımda kimsede yok girisemedim bu sene 😊

0 oy
önce (1,946 puan) tarafından

Kolay gelsin bi tursu yapicam 3 vidon bide yeşil fasulye gerisi marketten 😂

0 oy
önce (3,989 puan) tarafından

Kolay gelsin canim 🌸 

Benimde birtek kornişon turşu kaldı. Hafta içinde onuda halledersem inşallah. 

Rabbim ağız tadıyla yememizi nasip etsin 

0 oy
önce (2,481 puan) tarafından

Kolay gelsin bende kaynanamla birlikte hallediyoruz hepsini bitirdik sadece ezmem kalmıştı onu da dün halletim şükür son mor lahana turşusu düşünüyorum ona da bakacam düğünümüz var az zaman kaldı 

0 oy
önce (5,764 puan) tarafından

20 konserve rica edeyim ordan 😂😂😂

0 oy
önce (1,179 puan) tarafından

Hiçbir şey yapmadım. Ev taşıma telaşına düştüm sonra okullar açıldı. Birinci sınıfları okutuyorum bu yıl pertim çıkıp eve geliyorum. Zannetmiyorum yapmam bu saatten sonra herhalde 

0 oy
önce (3,703 puan) tarafından

Millete domates bırakmadın 😂 

0 oy
önce (66,372 puan) tarafından

seker ic fasulye 25 kilo ayikladik halamla az once bitti ama parmaklarimiz aciyo on kilo ya yakın da kapya biber kozledim.firinda soyulacak bekliyo bana kalsa yapmam da halam sagolsun😀

0 oy
önce (6,704 puan) tarafından

Hiçbir şey yapmadım pek anlamıyorum da bacım 🥹🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Kışlık domates konservesi yaparken domates kaç kilo olmalı?
Kışlık domates konservesi için miktar, ailenin tüketim alışkanlıklarına ve kullanım amacına göre değişmekle birlikte genellikle 25 ile 50 kilo arası ideal bir başlangıç miktarıdır. Yemeklik sos veya menemenlik hazırlamak için 50 kilo domates, orta büyüklükte bir aile için kış boyu yeterli olacak yaklaşık 30-40 kavanoz ürün elde etmenizi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Evde közlenmiş kapya biber kışlık nasıl saklanır?
Közlenmiş kapya biberleri kışlık saklamak için öncelikle biberlerin dış kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlemelisiniz. Ardından biberleri porsiyonluk olarak buzdolabı poşetlerine yerleştirip havasını alarak dondurucuya koyabilir veya cam kavanozlarda vakumlayarak serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.
▶ Kışlık hazırlıklar için domates seçerken nelere dikkat edilmeli?
Kışlık hazırlıklarda kullanılacak domateslerin etli, sulu ve olgun olması konserve kalitesini doğrudan etkiler. Özellikle armut tipi veya çeri domates yerine, salçalık ve sosluk olarak bilinen etli domates türlerini tercih etmek, konserve içerisinde daha az su kalmasını ve daha yoğun bir lezzet elde edilmesini sağlar.
▶ Kışlık hazırlıklarda domates konservesi ne kadar sürede tüketilmeli?
Doğru yöntemlerle vakumlanarak hazırlanan domates konserveleri, güneş almayan serin ve kuru bir ortamda saklandığında tazeliğini 1 ile 2 yıl arasında koruyabilir. Konservenin kapağında şişme, paslanma veya açıldığında kötü koku gibi herhangi bir bozulma belirtisi varsa, bu ürünler kesinlikle tüketilmemelidir.
▶ Kışlık menemenlik domates yapımında püf noktalar nelerdir?
Menemenlik domates yapımının en önemli püf noktası domateslerin suyunu tamamen çektirene kadar pişirilmesidir. Domatesleri soyduktan sonra doğrayıp tencerede kaynatırken bir miktar tuz eklemek lezzeti sabitler, ardından henüz sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatarak ters çevirmek, ürünün uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlayan vakum etkisini yaratır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 246 göst.
0 oy
11 cevap 542 göst.
31 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Buket masal (4,888 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 400 göst.
0 oy
19 cevap 1,590 göst.

Kategoriler

1,521,664 soru