Evdeki davul fırını evden çıkarmalı mıyım?

0 oy
152 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,494 puan) tarafından

Kızlar şimdi benim davul fırınım var yemekleri çok lezzetli pişiriyor ama hamur işlerinin altını yakıyor çok hızlı pişirdiği için. Bende kendime simfer midi fırın aldım hamur işlerini simferde yapıyorum fırın yemeklerini davul fırında yapıyorum. Farkettim ki aşırı fırın kullanan biri değilmişim davul fırınlı evden çıkarsam mı bilmiyorum kalabalık yapıyor sanki ve iki fırının temizliğini yapmak zorunda kalıyorum sözce ne yapsam çıkarsam mı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (33,705 puan) tarafından

Simfer bence o işi de görür ben o markadan çok memnundum bence ikinci fırın gereksiz 

-Reklam-
0 oy
önce (2,718 puan) tarafından

Ben ne zaman ikinci esyami atsam veya birine versem mutlaka lazım oluyor 🤣🤣

önce (5,305 puan) tarafından

Vallahi bu ben 😂

önce (2,718 puan) tarafından

Ya kenarda yıllarca dursa lazım olmuyor nezaman evden çıkıyor Allah'ım keşke atmasaydim diyorum

önce (5,305 puan) tarafından

Tam da attıktan bir kaç gün sonra lazım olur niyeyse

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Davul fırın mı midi fırın mı daha iyi sonuç verir?
Davul fırınlar ısıyı doğrudan ve hızlı ilettiği için sulu yemeklerde lezzetli sonuçlar verirken, midi fırınlar ısı ayarı ve fan özellikleri sayesinde hamur işlerinde daha dengeli pişirme sağlar. Eğer mutfağınızda yer sorunu yaşıyorsanız, hamur işlerini başarıyla pişiren midi fırınınız ana pişirme aracı olarak yeterli olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Davul fırında hamur işlerinin altının yanması nasıl önlenir?
Davul fırınlarda alt tarafın yanmasını engellemek için tepsinin altına fırın tepsisi boyutunda bir alüminyum folyo katmanı sermek veya ısıyı dağıtacak bir metal yükseltici kullanmak ısı transferini yavaşlatabilir. Ancak yine de hızlı pişirme özelliği nedeniyle hamur işlerinde midi fırın tercih etmek çok daha kontrollü bir pişirme süreci sunar.
▶ Evde iki farklı fırın kullanmak verimli mi?
Eğer fırın kullanım sıklığınız düşükse, iki farklı fırını saklamak ve temizliğini yapmak ciddi bir zaman ve alan kaybına neden olur. Mutfağınızda kalabalık oluşturmamak adına, her iki işlevi de görebilen, ısı ayarlı bir midi fırın kullanmanız hem temizlik süresini azaltır hem de mutfağınızda daha fazla kullanım alanı açar.
▶ Midi fırınla davul fırın arasındaki temel farklar nelerdir?
Midi fırınlar ayarlanabilir termostat ve genellikle fanlı pişirme özellikleri sayesinde sıcaklığı sabit tutarken, davul fırınlar yüksek ısıyı doğrudan tabana odaklayarak çok hızlı pişirme yapar. Bu yapısal fark, midi fırınların hamur işlerinde, davul fırınların ise ağır yemeklerde veya bazı geleneksel tariflerde daha etkili olmasını sağlar.
▶ Mutfakta yer açmak için gereksiz küçük ev aletleri nasıl elenir?
Mutfakta yer açmak için en etkili yöntem, son 6 ay içerisinde kullanmadığınız veya işlevselliği başka bir cihaz tarafından karşılanan aletleri elden çıkarmaktır. İki farklı fırın gibi benzer amaçlara hizmet eden cihazlardan daha fonksiyonel olanı tutup diğerini evden çıkarmak, tezgah üstü karmaşayı azaltarak çalışma alanınızı ferahlatır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 553 göst.
12 Eylül 2025 Diğer kategorisinde dobrabirisii23 (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 535 göst.
5 Şubat 2025 Moda kategorisinde Annelerrr (664 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 402 göst.
0 oy
5 cevap 290 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu