Aç karnına kahve içince çarpıntım oluyor, ne yapmalıyım?

+2 oy
265 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,385 puan) tarafından

Sabah çay ile mi yoksa kahveyle mi güne başlıyorsunuz

Ben profildende anlaşılacağa üzere çayla başlarım yani aç karnına değilde kahvaltı yanında

Geçenlerde kahve içeyim dedim filtre kahve yaptım aç karnına dinç olurum belki dedim . Sanırsam şekerim düştü yada tansiyon çıktı bilmiyorum tam😄 çarpıntım arttı ter basmaya başladı aşırı dokundu 

20 Cevaplar

+3 oy
önce (188,935 puan) tarafından

kahve tabiki bide sigara uuufff

önce (613 puan) tarafından

Üff tabi ben de kahveciyim çayla aram yok 😄

önce (17,737 puan) tarafından

Bende bunu yazacaktım 🤭

önce (613 puan) tarafından

Ahahaha kahveciler belli etti kendini 😂

önce (188,935 puan) tarafından

toplasin kizlar 😅 kahve sigara sohbet partisi yapalim

-Reklam-
+2 oy
önce (14,964 puan) tarafından

Söylememe gerek yok bence herkes biliyor burda buna vereceğim cevabı

+1 oy
önce (1,369 puan) tarafından

Çayla başlarım kahve son yıllarda yaygınlaştı onceden kimse bu kadar tuketmiyordu sunum aşkına bagimli oldular 😂

+1 oy
önce (4,261 puan) tarafından

Çay tabikide işlerim bittikten sonra da keyif kahvesi içerim bazen akşam da eşimle içeriz günde 2 ya da 3 keyif kahvesi yaparım ama 😇 

+1 oy
önce (2,135 puan) tarafından

Kahvaltıyla başlanır ya 😀 ama kahvaltıyla birlikte çay tabiiki kahve de kimmiş ayol çayın yanında 

+1 oy
önce (33,798 puan) tarafından

Karaca'nın çaysever diye bir çay Makinesi vardı. Onun ismiyle kendini özdeşleştirmiş bir insanim. Evet kahveye de alıştım şimdi hamilelik nedeniyle çok tat alamıyorum ve bu durumdan şikayetçiyim ama çay içmeyi çok severim kesinlikle çay insaniyım hatta sonradan eski tadı alamazsam diye çok korkuyorum 

+1 oy
önce (4,955 puan) tarafından

sabah uyandigim gibi kahveyi icmem lazim . çayla aram yok ama gun icinde cok kahve tuketirim

+1 oy
önce (533 puan) tarafından

2 bardak suyla başlıyorum güne ne kahve ne çay hayatta içmem ağzıma sürmem 😂

+1 oy
önce (2,568 puan) tarafından

Her Sabah sade Turk kahvesi ile baslar Gunu de sade Turk kahvesi ile kapatirim

+1 oy
önce (3,739 puan) tarafından

Kahve zaten aç karnına içilmez. Kahvaltı bile burdan gelme. Kahve+altı yani kahveden önce yenilen yemek. 

Kahvaltıda da çay olmazsa olmaz. Keyif olarak ise benim için ıkısi de aynı ama kahvenin yanına bir şey yiyemem. Kahve ağır bir içecek yanında sadece bu su (saaadee su 😃) bir çikolata alırım. O da acısını damaktan alsın diye

+1 oy
önce (5,781 puan) tarafından

Kola ile başlar meyve suyu ile güne devam eder su ile kapanışı yaparım 🤭🤭

+1 oy
önce (1,987 puan) tarafından

Normalde kahve derdim kahvesiz başlamazdim ama hamilelik en sevdigim sey suan kokusu bile kotu geliyor 

0 oy
önce (4,116 puan) tarafından

Çayla başlarım. İşler bittikten sonra keyif kahvesi yapmayı çok severim 🌸 

0 oy
önce (17,152 puan) tarafından

çay içmesem gün içinde hiç eksikliğini aramam. kahveciyim ama aç karnına içemem, midemi yakar

0 oy
önce (2,228 puan) tarafından

Aç karınla kahve içersem midem mahvoluyor o yüzden çay 

0 oy
önce (871 puan) tarafından

Tabiki de çay onu da dediğin gibi kahvaltı ile birde kahvaltı bitince iki bardak içerim 😀

0 oy
önce (8,754 puan) tarafından

Soğuk su içmeden hicbir iş yapmam

0 oy
önce (9,349 puan) tarafından

Çayla başlıyorum koca demlik çay bitesiye kadar içiyorum ara öğün kahve içiyorum 

0 oy
önce (6,717 puan) tarafından

Ben kahveciyim bacım 

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Eşimle kahve içer sonra kahvaltıda çay içeriz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Aç karnına filtre kahve içmek neden çarpıntı ve terleme yapar?
Aç karnına içilen filtre kahve, yüksek kafein içeriği nedeniyle mide asidini hızla artırırken kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açabilir. Bu durum sempatik sinir sistemini tetikleyerek kalp çarpıntısı, titreme ve soğuk terleme gibi fiziksel belirtilere neden olur. Hassas bünyelerde kafein, adrenalin salgılanmasını uyararak tansiyonun kısa süreli yükselmesine ve vücutta stres yanıtı oluşmasına zemin hazırlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Sabahları kahve mi yoksa çay mı içmek daha sağlıklıdır?
Sabahları kahve veya çay seçimi tamamen bireysel toleransa ve açlık durumuna bağlıdır. Kahve, çaya göre daha yüksek kafein içerdiği için aç karnına tüketildiğinde sindirim sistemini daha fazla yorar. Çay ise daha düşük kafein oranı ve içerdiği L-theanine amino asidi sayesinde daha dengeli ve kademeli bir enerji artışı sağlar. Eğer kafeine karşı hassasiyetiniz varsa, güne daha hafif bir içecek veya mutlaka kahvaltı sonrası bir kahve ile başlamak mide sağlığı açısından daha uygundur.
▶ Sabah aç karnına kafein tüketmenin vücuda etkileri nelerdir?
Sabah aç karnına tüketilen kafein, kortizol hormonunun doğal salgılanma düzenini bozabilir ve mide mukozasını irite edebilir. Kafein, mide asidi üretimini artırarak uzun vadede gastrit veya reflü gibi şikayetlere davetiye çıkarabilir. Ayrıca, kan şekerinin hızlı düşüşü veya yükselişi ile karakterize olan hipoglisemik reaksiyonlar, çarpıntı ve halsizlik gibi semptomları beraberinde getirebilir.
▶ Kahve içtikten sonra çarpıntı ve terleme olmaması için ne yapmalı?
Kahve sonrası yaşanan çarpıntı ve terleme gibi yan etkileri önlemek için kahveyi asla aç karnına tüketmemeli, mutlaka bir öğünle veya yanında küçük bir atıştırmalıkla desteklemelisiniz. Kafeinin emilimini yavaşlatmak için kahveye bir miktar süt eklemek veya daha az kafein içeren demleme yöntemlerini tercih etmek etkili olabilir. Ayrıca, günün ilk kahvesini uyandıktan en az bir saat sonra içmek vücudun doğal biyolojik saatine daha uygundur.
▶ Kahvaltıda kahve yerine çay içmek mideyi nasıl etkiler?
Kahvaltıda çay tüketmek, kahveye kıyasla mide üzerinde daha az asidik baskı oluşturur ve daha yavaş bir enerji salınımı sağlar. Çay içerisindeki antioksidanlar ve kateşinler sindirimi destekleyebilir, ancak çok demli çaylar demir emilimini azaltabileceği için kahvaltıda veya hemen sonrasında aşırı miktarda tüketilmemelidir. Orta derecede demlenmiş bir çay, sabahları mideyi yormadan güne başlamak için daha güvenli bir alternatiftir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 621 göst.
25 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 235 göst.
30 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annemnerdeeee (1,856 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 1,600 göst.
30 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 224 göst.

Kategoriler

1,521,898 soru

24,797,050 cevap

374,419 kullanıcı

...