Az önce hissettiğim deprem nerede oldu?

+1 oy
334 göst.
Diğer kategorisinde (39,903 puan) tarafından

Nerede deprem oldu. Ben Mardin'den hissettim. Çevre illerde olmuştur kesin. Kahvaltı yapıyordum hissettim. Umarım kötü bişey yoktur 

9 Cevaplar

+1 oy
(537 puan) tarafından

Şanlıurfada meydan gelmiş ama bircok ilden hissedilmis 5.8 gördüm haberlerde şimdi rabbim bir daha yaşatmasın çok geçmiş olsun 🤲🏼

-Reklam-
+1 oy
(8,163 puan) tarafından

Diyarbakır'dan sallandik baya çok çok kötüydü bildirim geldi kafamı kaldırdım sallandik ellerim buz bedenim titryr 

+1 oy
(10 puan) tarafından

Bende Şanlıurfa merkezdeydik 5.4 oldu burası yerden ses geldi resmen 

+1 oy
(14,971 puan) tarafından

Merkez üstü urfa'yı gösteriyor ama civar illerin tamamı hissetmiş ben de hatay'dayım mesela koltuk gitti geldi baya hissettim

önce (39,903 puan) tarafından

Bende marrdinden hissettim. Hafif sallandı hatta ben ilk telefon çalıyor titriyor sandım. Sonra baktım dolapların sesi geliyor kafamı bir kaldırdım avize sallanıyor.

+1 oy
(1,479 puan) tarafından

Urfada 5,5 oldu

+1 oy
(51,940 puan) tarafından

Hissedildi bizde de baya 

+1 oy
(64 puan) tarafından

Şanlıurfa'da canım bayağı hissettik

Sen nerede oturuyorsun. Ben Mardin'den hissettim

önce (64 puan) tarafından

Şanlıurfa'da 

0 oy
(188,942 puan) tarafından

emosum iyimisiniz melto hissetmis 

Çok şükür canım iyiyiz biz Mardin'den hissettik. Deprem Urfa da olmuş zaten

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Urfa'da çok şiddetli oldu kendimizi nasıl dışarı attık bilmiyom

Geçmiş olsun canım. Burda hafif sallandı ama ona rağmen korktum 

önce (73 puan) tarafından

Sağolun sizede geçmiş olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Az önce meydana gelen depremin büyüklüğü kaç oldu?
Depremin büyüklüğü, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan sismik ölçümler sonucunda belirlenmektedir. En güncel veriler için bu kurumların resmi web sitelerini veya mobil uygulamalarını anlık olarak takip edebilirsiniz; büyüklük bilgisi genellikle deprem gerçekleştikten kısa bir süre sonra paylaşılmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Deprem olduğunu nasıl teyit edebilirim?
Bir sarsıntı hissettiğinizde depremin merkez üssünü ve şiddetini teyit etmek için AFAD Deprem Dairesi'nin web sayfasını veya Kandilli Rasathanesi'nin anlık deprem listesini kontrol etmeniz yeterlidir. Bu platformlar üzerinden en son gerçekleşen depremlerin konumu, saati ve derinliği gibi tüm teknik detaylara resmi kaynaklardan ulaşabilirsiniz.
▶ Depremi hissettiğimde ilk yapmam gereken nedir?
Depremi hissettiğiniz anda öncelikle panik yapmadan güvenli bir alana geçmeli ve çök-kapan-tutun hareketini uygulamalısınız. Sarsıntı geçtikten sonra ise binadan kontrollü bir şekilde çıkmalı, doğal gaz ve elektrik vanalarını kapatarak açık alanlara yönelmelisiniz; ancak artçı sarsıntılar devam edebileceği için binaya hemen geri dönmemeniz hayati önem taşır.
▶ Deprem merkez üssü bilgisine nereden ulaşılır?
Depremin merkez üssü bilgisine ulaşmanın en güvenilir yolu AFAD'ın resmi sosyal medya hesapları veya web sitesidir. Ayrıca Kandilli Rasathanesi'nin deprem izleme sistemleri, meydana gelen sarsıntının tam koordinatlarını ve çevre iller üzerindeki etkisini anlık olarak yayınlamaktadır.
▶ Depremden sonra artçı sarsıntılar ne kadar sürer?
Ana depremden sonra meydana gelen artçı sarsıntılar, bölgenin fay hattı yapısına bağlı olarak günler, haftalar hatta aylar boyu devam edebilir. Artçıların büyüklüğü genellikle ana depremden daha düşüktür ancak yine de hasarlı yapılardan uzak durulması ve yetkililerin yaptığı resmi açıklamaların dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 2,158 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Asyahag123 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 672 göst.
11 Nisan 2022 Diğer kategorisinde 0234_sevim. (86 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 1,181 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Emine S (39,903 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 749 göst.