Evde sürekli hamam böceği görüyorum ne yapmalıyım?

0 oy
140 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (7 puan) tarafından

Kızlar ya ben hamambocegi den çok korkuyorum 

Bu eve yeni taşındık normalde hiç yoktu ama bu aralar sürekli bir tane görüyorum ve sürekli banamj denk geliyor sanki aynı böcekmis gibi bana bakıp antenlerini sallıyor bı tuhaf oluyorum olduremiyorum da ilaç getirdim koydum eve ama şimdi yine gördüm sizce hangi ilacı kullansam faydalı işin tuhaf tarafı hep banamı denk gelir bu böcek eşim hiç görmüyor yardım edin bana ya bu böcek bana yada ben ona kafayı taktım  kendini bana gösterip hemen giriyor bir yerlere 🙄

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2,548 puan) tarafından

Odanizin gorunmeyen yerlerine naftalin koyun bocek naftaline gelmez 

-Reklam-
0 oy
önce (149 puan) tarafından

Kız al terliği vur bir tane neyinden korkuyorsun 

önce (7 puan) tarafından

Küçüklük travması gibi bişey diyim sana o yüzden vurup olduremiyorum olduğum yerde kalıyorum maalesef birde hamileyim günahı girmesin diyorum boynuma 

0 oy
önce (17,037 puan) tarafından

nemli yeri sever bunlar. 

hamam böceği yemi var, detanın falan

lavabo altı, dolabın kenarı gibi yerlere koy. 

0 oy
önce (2,999 puan) tarafından

Çok korkarım çokkk yazın sıcaklarda evde her akşam görmeye başladım ki hiiç olmazdı hiçç hemen eczaneden hem jelini aldım hemde spreyi ondan sonra görmedim çok şükür hemen al 

İkiside Bayer marka sprey K otrihine diğeri jel olan maxforce

önce (7 puan) tarafından

Bugün bı eczaneye gidip alayım onları yoksa artık oldukları yere adım atamam 😅

0 oy
önce (1,161 puan) tarafından

Hamam bocegı sırıngası var ezcanede 

Koselere nokta nokta koyuyoesun 

1.2 gune hepsı oluyor gıdıp dıgerlerını. Ölduruyor uzun bır sure olmuyor

önce (7 puan) tarafından

Bende ona benzer bi ilaç aldım ama bugün yine görünce ise yaramamış dedim

0 oy
önce (1,743 puan) tarafından

Eczaneden borik asit al sonra 2 tane patates haşla patatesi ez sonra eldiven ile borik asiti ekle yoğur top yap küçük küçük dolap arkalarına yani köşe bucağa at. Annem söylemişti bana önceki evime yapmıştım faydasını gördüm. Ama küçük çocuğun varsa ulaşamıycakları yere at 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Evde sürekli tek bir hamam böceği görmem ne anlama gelir?
Evde sürekli tek bir hamam böceği görmeniz, bulunduğunuz bölgede veya binanın tesisat boşluklarında bir koloni olabileceğine işarettir. Hamam böcekleri genellikle gece aktiftir ve karanlık, nemli alanlara yuva yaparlar; gündüz veya sık aralıklarla görülmeleri, popülasyonun arttığını ve besin arayışında olduklarını gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Hamam böceği istilası için hangi tür ilaçlar daha etkili olur?
Hamam böceği istilası için en etkili yöntem jel yemlerdir, çünkü bu ilaçlar böceklerin yuvaya taşıyarak tüm koloninin yok olmasını sağlar. Sprey tipi ilaçlar sadece temas eden böceği öldürür ancak yuva içindeki gizli popülasyona ulaşamaz. Etkili bir çözüm için mutlaka hamam böceği jel yemleri tercih edilmelidir.
▶ Yeni taşındığım evde hamam böceğinden nasıl kurtulurum?
Yeni taşındığınız evde hamam böceklerinden kurtulmak için tüm lavabo altları, süpürgelik boşlukları ve mutfak tezgah arkalarını jel yemler ile destekleyerek kapatmalısınız. Ayrıca açıkta gıda bırakmamak, nemli alanları kurulamak ve çöp kutularının kapaklarını sıkı tutmak, böceklerin besin kaynağını keserek evden uzaklaşmalarını sağlar.
▶ Hamam böcekleri ev içinde neden sadece belirli bir kişiye denk gelir?
Hamam böcekleri aslında belirli bir kişiyi hedef almazlar; ancak sizin en çok vakit geçirdiğiniz alanlar, böceklerin saklandığı yuvalara yakınsa onları daha sık görmeniz çok doğaldır. Özellikle mutfak veya yatak odası gibi yoğun kullanılan alanlardaki nem ve gıda artıkları, bu böceklerin o bölgedeki hareketliliğini artırarak sizinle daha sık karşılaşmalarına neden olabilir.
▶ Hamam böceği ilaçlaması yaparken nelere dikkat edilmelidir?
İlaçlama yaparken jel yemleri mutlaka böceklerin geçiş güzergahı olan tezgah altları, menteşe boşlukları ve boru çıkışlarına nohut tanesi büyüklüğünde bırakmalısınız. İlaçlama sırasında kimyasal spreyler kullanmak jel yemlerin çekiciliğini azaltacağı için bu iki yöntemi aynı anda uygulamaktan kaçınmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,289 göst.
0 oy
17 cevap 1,404 göst.
23 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
43 cevap 2,822 göst.
13 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Linammmm (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 405 göst.
13 Ekim 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu