22 haftalık hamileyim, apandisit ameliyatı olmam riskli mi?

0 oy
126 göst.
önce Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından

İyi akşamlar ben dündendir affedersiniz kusma karın ağrısı ile acile geldim önce kan tatili idrar tatili yapıldı enfeksiyon denildi sonra ben fark ettim  sağ tarafımda şişlik var patlayacak gibi sonra dokturum muane etti apandisit şişmiş acil ameliyat olmam lazım dedi bizde başka hastaneye sevkimizi istedik şuan Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim araştırma hastanesindeyim ya bu gece yada sabah ameliyat olacam ve 22 haftalık hamileyim bebek için de risk var dediler bu olayı yaşayan var mı lütfen dua edin kazasız belasız bende bebeğimde bu ameliyattan sağ Salim çıkalım 

2 Cevaplar

0 oy
önce (8,157 puan) tarafından

Geçmiş olsun cnm   hiç bir fiktim yok sağlıkla cikarsanz inşallah 🌸

Burdaki ozellere gösterdin mi ? Onlar ne derlerdi acaba 

önce (39 puan) tarafından

Özele gitme imkanım yok karar verdik burda olacaz dualarınızo eksik etmeyin 

-Reklam-
0 oy
önce (1,548 puan) tarafından

Emin değilim 4 yada 5 aylık civarında arkadaşım ameliyat oldu. Üstelik normal doğum yapacağım dedi yaptı da çok şükür sorunsuz geçirdi. İnşallah sende de herşey yolunda gider çok geçmiş olsun 

önce (39 puan) tarafından

Amin çok sağolun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 22 haftalık hamileyken apandisit ameliyatı olmak bebek için riskli mi?
Hamileliğin ikinci trimester döneminde yapılan apandisit ameliyatı, apandisitin patlayıp enfeksiyonun karın boşluğuna yayılmasını önlemek için hayati bir müdahaledir. Cerrahi işlem genel anestezi altında dikkatle gerçekleştirilir ve modern tekniklerle bebeğin etkilenme riski minimize edilir. Operasyon sonrası doktorunuz bebeğin kalp atışlarını ve gelişiminizi yakından takip edecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Hamilelikte apandisit ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
Ameliyat sonrası dönemde doktorun önerdiği ağrı kesicileri ve antibiyotikleri düzenli kullanmak enfeksiyon riskini azaltmak için kritiktir. İyileşme sürecinde ağır kaldırmaktan kaçınmalı, yara yerini temiz tutmalı ve bol sıvı tüketmelisiniz. Ayrıca bebek hareketlerinde azalma veya vajinal kanama gibi sıra dışı bir durum fark ettiğinizde vakit kaybetmeden uzmanınıza başvurmalısınız.
▶ Gebelikte apandisit belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Gebelikte apandisit genellikle sağ alt karın bölgesinde şiddetli ağrı, iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma ile kendini gösterir. Hamilelikte rahim büyüdüğü için ağrının yeri bazen daha yukarıda hissedilebilir, bu nedenle sağ tarafta oluşan geçmeyen şişlik ve hassasiyet mutlaka ciddiye alınmalıdır. Ateş ve lökosit değerlerindeki yükselme de enfeksiyonun önemli göstergeleridir.
▶ Hamileyken apandisit ameliyatı ne kadar sürer ve iyileşme süreci nasıldır?
Apandisit ameliyatı, cerrahın yöntemine bağlı olarak genellikle 30 ile 60 dakika arasında süren bir işlemdir. Laparoskopik veya açık cerrahi yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına gebelik haftanıza göre karar verilir. Operasyon sonrası hastanede birkaç gün gözlem altında kalmanız gerekebilir ve doktorunuzun belirlediği süre boyunca istirahat etmeniz iyileşmenizi hızlandıracaktır.
▶ 22 haftalık gebelikte apandisit ameliyatı için en güvenli yöntem hangisidir?
İkinci trimester, gebelik süresince cerrahi müdahalelerin en güvenli yapılabildiği dönem olarak kabul edilir. Günümüzde laparoskopik cerrahi, hızlı iyileşme süreci ve daha az doku hasarı nedeniyle 22 haftalık gebeliklerde sıklıkla tercih edilmektedir. Karar verme aşamasında genel cerrah ve kadın doğum uzmanının birlikte hareket etmesi, hem sizin hem de bebeğinizin güvenliği açısından en önemli unsurdur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,521,558 soru

24,792,277 cevap

374,193 kullanıcı

...