28 haftalık gebelikte kan uyuşmazlığı iğnesi ve pos+3 sonucu

0 oy
101 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (234 puan) tarafından

Kızlar 28 haftada kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı. 32 haftada tekrar gelmemi kan vermemi istedi pos+3 çıkmış sonuç başına gelen varmı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (3,291 puan) tarafından

sonuç pozitif olmuşsa doğum yapılmadan sana bir işlem yapılması lazım çünkü bu sefer bebek doğarsa anne bebek kanları plasenta yoluyla karışırsa bebekte sarılık oluyor hızlı fırlıyor bu sarılık bizim başımıza geldi benim 38. haftada testi tekrarlamamıştık meğerse pozitife dönmüş hiç haberimiz yok doğumdan sonra pozitif olduğunu gördüler anneyle bebeğin kani plasenta yoluyla karışmış ilk geceden sarılıp 25’e fırlamıştı çocuk tutup turuncu gözüküyordu acilen başka hastaneye sevk ettiler çocuğun kan değişimi yapıldı yani işın tedavisi bile kurtarmadı kan değişimi yapıldı negatif kan yüklendi çocuğa eğer bu işleme kan değişme işlemine geç kalınsaydı beyin hasari ya da engel kalma durumu olabilirmiş yani 38. hafta testini tekrarlaman çok güzel pozitif çıkması kötü ama bebeğin doğmadan önce bir şekilde sana çaresine bakarlar pozitif olması durumunu anne karnındayken değerlendirirler en azından sen çekersin kan al ver ya da tedavi sürecini bebek Çekmez şanslısın yani bu bakımdan iyi düşün iyi olsun maralini yuksek tut

@seri. aynen kız sorma başımıza doğumda öyle bir olay geldi doğum yaptık test yapmışlar uyusmazligimiz da var pozitif çıktı değer uyusmazlik testi değeri doğumdan önce yapmamıştık testi 28. haftada negatifti neyse ilk gece çocuk portakal renginde hemşire şüphelenenmiş bir şeylerden saat sabaha karşı dörtte gitmiş sarılığını ölçmüş raporda beş çıkmış sonra sabaha karşı çocuk doktoru gelmiş bizim olduğumuz katta kaos var herkes bir ara koşturuyor bir şeyler oluyor bizim doktor nefes nefese çocuk doktoru meğerse benim çocukta problem varmış hemşirenin gece ölçtüğü sarılık değeri beş değil  25 mis. doktor geldi bize bir şeyler anlatıyor biz tabi olayı bilmiyoruz diyor ki beyin hasari kalabilir acil bir şey araştırıyoruz kan değişimi yapılması lazım falan filan biz ne olduğunu anlayamadık sonradan annem çözdü olayı meğerse laboratuvar hatası olmuş hastanede kabul etti zaten aylarca aradı bebek iyi mi sağlıklı mı diye çünkü dava edecektik yani olayli hastaneden.

Kartal lütfi kırdar’a sevk ettiler ertesi sabah yani doğumlu cuma günü sabah onda yaptım cumartesi günü saat 9:00’da hemen Lütfi kırdar’a sevk ettiler orada 4 saat kan değişimi yapılmış bu 4 saat süre boyunca damla damla çocuktan kan çekip damla damla kan vermişler zaten kani çok sınırda doğmuş 7.birmiş 6.9 olsa Hemogram kansızlıktan vefat oluyormuş hani insanlar atıyorum vuruldu mu kaza geçirdi mi kan kaybından ölüyorlar ya çocukta kan kalmamış bunun sebebi de benim kanımımın çocuğun bedeninde olup çocuğun bedeninin benim kanımı yabancı madde gibi algılayıp kan yıkımı olmasıymış benim kan değerlerim de mesela normalde çok iyidir doğumdan sonra öyle bir düştü ki resmen yerlerdeydi benim bende de kan yıkımı olmuş işte bir hafta yoğun bakımda kaldı kan değişimi yapıldı çok şükür bir engel kalmadı

önce (234 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sizede. Bilmiyorum kokuyorum bende pozitif çıkma ihtimali varsa neden bana 34 hafatda gel dedi ben onu anlamadım

pozitif cikti yazmissin zaten sen pizitif cikmadimi?  sonucun negatifse zaten korkacak birseyin yik. sonucun pizitife donerse  sorun baslio. combs testin sonucu ne senin

önce (8,681 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Benim de var kızım ve eşimle kan uyuşmazlığı. Genelde ilk çocukta sıkıntı olmuyor. Diğerlerinde olabiliyor 

önce (234 puan) tarafından

Şuan pozitif çıkmış poss+3 yazıyor.

Ama şöyle anlatayım ben içeri geçtim doktor normal bebeğe baktı sonra bana kan vermemi istedi 34 haftada tekrar gel dedi sonucudamı 34 haftada getireyim dedim evet sonucla beraber 34 haftaya girdiğinde gel dedi ama ben daha kan vermemiştim 

-Reklam-
0 oy
önce (10,289 puan) tarafından

Bende 2 defa yaptirmistim gerek varsa doktor tekrar yapiyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

28 haftalık gebelikte kan uyuşmazlığı iğnesi yapılması neden gereklidir?
28. haftada yapılan kan uyuşmazlığı iğnesi, halk arasında uyuşmazlık iğnesi olarak bilinen Anti-D immunglobulin uygulamasıdır. Bu iğne, anne kanındaki Rh faktörüne karşı antikor oluşumunu engellemek ve bebekte gelişebilecek kan yıkımını (hemolitik hastalık) önlemek amacıyla yapılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kan uyuşmazlığı testinde pos+3 sonucu ne anlama gelir?
Test sonucunda görülen pos+3 ifadesi, anne kanında tespit edilebilir düzeyde antikor varlığını işaret eder. Bu değer, vücudun daha önce Rh antijenine karşı bir tepki verdiğini ve kanda pozitif titre değerinde antikor bulunduğunu gösterir, bu nedenle doktor takibi oldukça kritiktir.
Kan uyuşmazlığı iğnesi sonrası yapılan testte neden tekrar kan istenebilir?
Doktorlar kan uyuşmazlığı iğnesi sonrasında antikor seviyesini kontrol etmek ve tedavinin etkinliğini doğrulamak için tekrar test isteyebilir. İğnenin etkisiyle vücutta oluşan pasif antikorların düzeyi ile bebeğe zarar verebilecek aktif antikorların ayrımı, bu süreçteki klinik takip için temel belirleyicidir.
Hamilelikte kan uyuşmazlığı takibi nasıl yapılmalıdır?
Kan uyuşmazlığı takibi, düzenli aralıklarla yapılan indirekt coombs testi ile antikor seviyelerinin izlenmesini kapsar. İlk testte negatif çıkan sonuçlar, gebelik ilerledikçe belirli haftalarda tekrarlanmalı ve antikor titresi yüksekliği durumunda perinatoloji uzmanı tarafından özel ultrason takibi başlatılmalıdır.
Kan uyuşmazlığında antikor seviyesi yüksek çıkarsa ne olur?
Antikor seviyesinin yüksek çıkması, bebeğin kan hücrelerinin anne tarafından tehdit olarak algılandığını gösterir ve bu duruma Rh izoimmünizasyonu denir. Böyle bir durumda bebekte anemi gelişme riski olduğundan, doktorunuz yakın takip, kan akım doppler testleri veya gerekirse anne karnında kan transfüzyonu gibi ileri tedavi seçeneklerini değerlendirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 193 göst.
0 oy
17 cevap 1,005 göst.
+2 oy
10 cevap 656 göst.
0 oy
4 cevap 400 göst.

Kategoriler

1,521,316 soru

24,788,667 cevap