İlk defa keyfi lens kullanmak istiyorum, nelere dikkat etmeliyim?

0 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde (117 puan) tarafından

Kızlar merhaba göz lensi takanlar var mı yani keyfi kullanmak istiyorum arada bir ama nasıl kullanılır nerden alınır göze zararı var mi

4 Cevaplar

0 oy
(187 puan) tarafından

10 yıldır kullanıyorum kaçak olarak alanda var internetten felan ama optikçilerden reçete ile satın alıyorum yakında ameliyat olacağım inş

(117 puan) tarafından

Geçmiş olsun keyfi kullanmıyorsunuz o zaman 

(187 puan) tarafından

Aynen 4 buçuk numara gözlerim 10 yıl gözlük kullandım sonra lense geçtim o da bi 10 yıl oldu ameliyat olacağım inş

-Reklam-
0 oy
(2,788 puan) tarafından

keyfi takmıyorum ben maalesef 🙃

0 oy
(6,192 puan) tarafından

Eskiden takıyordum solotica markanin haresiz yeşil rengini kimse anlamıyordu lens olduğunu 

0 oy
(2,659 puan) tarafından

11 yıldır kullanıyorum miyopum var bir gözde de astigmat internetten alıyorum daha uygun 

(3,926 puan) tarafından

CNN merhaba bnm de miyop var lens iyimi geliyor acba

(2,659 puan) tarafından

Yo iyi gelmiyor amaç gözlük yerine lens takmak daha konforlu daha rahat tabi bı zaman sonra batmaya gözde kuruluk yapmaya başlıyor ama.konfor açısından çok iyi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ İlk defa renkli lens kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
İlk defa lens kullanacaksanız mutlaka bir göz doktoruna muayene olmalı ve gözünüze uygun temel eğri ve çap değerlerini öğrenmelisiniz. Lenslerinizi kullanmadan önce ellerinizi mutlaka sabunla yıkayıp kurulamalı, lenslerin ters dönmediğinden emin olarak nazikçe gözünüze yerleştirmelisiniz. Günlük veya aylık lens tercihinize göre solüsyon kullanımını aksatmamak göz sağlığınız için en kritik adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Keyfi lens kullanmanın göze kalıcı bir zararı olur mu?
Lensler doktor kontrolünde ve hijyen kurallarına uygun kullanıldığında göze zarar vermez, ancak yanlış kullanım kornea enfeksiyonlarına veya tahrişe yol açabilir. Lensleri kesinlikle uyurken takmamalı, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmamalı ve lens kutunuzu her gün taze solüsyon ile temizlemelisiniz. Gözünüzde kızarıklık veya batma hissettiğiniz an lensi çıkarıp bir uzmana danışmanız güvenliğiniz açısından önemlidir.
▶ Lensleri nereden ve nasıl satın almalıyım?
Kontakt lensleri sadece optik mağazalarından veya güvenilir yetkili online satış sitelerinden satın almalısınız. Satın alma işlemi yapmadan önce elinizdeki güncel göz reçetenizde yazan değerlere dikkat etmeli ve her zaman sağlık bakanlığı onaylı, bilindik markaları tercih etmelisiniz. İnternet üzerinden alırken merdiven altı, markasız veya kalitesiz ürünlerden göz sağlığınız için mutlaka kaçınmalısınız.
▶ Lens kutusu ve solüsyon bakımı nasıl yapılır?
Lens solüsyonu, lenslerin dezenfekte edilmesi ve nemli kalması için zorunludur ve her kullanım sonrası lens kutusundaki eski solüsyon mutlaka dökülmelidir. Lenslerinizi her çıkardığınızda taze solüsyonla durulamalı ve lens kabınızı en geç üç ayda bir yenisiyle değiştirmelisiniz. Asla musluk suyu veya içme suyu ile lensleri temizlememeli, sadece eczanelerde satılan özel lens solüsyonlarını tercih etmelisiniz.
▶ Göz lensi takarken makyaj yapmanın püf noktaları nelerdir?
Göz lensi takarken makyaj yapacaksanız lenslerinizi makyajdan önce takmalı, makyajınızı temizlemeden önce ise lenslerinizi gözünüzden çıkarmalısınız. Göz içine kaçabilecek tozlu farlardan kaçınmalı ve mutlaka suya dayanıklı (waterproof) olmayan, lens dostu makyaj ürünleri seçmelisiniz. Makyaj temizleme esnasında lenslerinize herhangi bir kimyasal madde temas etmemesine özen göstererek gözlerinizi koruyabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 308 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Deniz.Serhatt (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 396 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mmkhngg (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 266 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Susus (141 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,215 soru

24,801,338 cevap