Çocuğum neden aniden okula gitmek istemiyor?

+1 oy
220 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,335 puan) tarafından

Kızlar yaa gecen hafta ve dün çok hevesli gitti okula ama bu sabah sürekli bahane bulduğu 3 defa esofman değiştirdik ayagı agrıdı kucakla beni dedi sokakta ağlaya ağlaya gitti sizce ne olmuş olabilir birşey var gibi hissediyorum ama anlamlandıramadım bir de esofmanı biraz küçülmüş ona mı takıldı oysa ki aynı esofmanla geçen hafta gitti okula 

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,159 puan) tarafından

Ayrılık kaygısı olabilir,  uyum süreci olabilir veya okulda herhangi bir şiddete maruz kalmış olabilir çocuğa sor canım 

önce (9,335 puan) tarafından

Sordum ama birşey anlatmıyor kı bana bugun bir kaç cocukta aynı şeyi yaptı sınıflarından benimki boyama yapmak istemiyorum diyor

-Reklam-
0 oy
önce (14,867 puan) tarafından

Okulda biri zorbalıkmı yaptı acaba yada öğretmeni kızmıştır sor bir 

Anlatmıyor ki okulda olanı canım bugun de mutsuz alırsam bir öğretmenine sorucam çünkü dün daha gitmemize 1 saat vardı çantasını taktı anne okula geç kalcaz dedi hazırlandı bekledi 

0 oy
önce (8,681 puan) tarafından

Bugün çocuklar aynı hep galiba. Bugün benim kızım da ağladı. Ben eve gidicem annemle kalmak istiyorum diye. Sordum sınıfta bir şey olmamış. Öğretmenle de konuştum oda bir şey olmadığını daha sonradan istememesinin normal olduğunu söyledi. 

Bugun bizim sınıftan bir kaç çocukta da vardı girmek istememe anlamadım uyum sorunu yaşamadık hiç gecensene oyun grubuna gitti alışkında benden ayrı kalmaya dün beni sormuş çıkmalarına yakın boyama yapmak istemiyorum diyor ama oyun grubunda yapıyordu hep çıkışta parka götürücem seni dedim 

0 oy
önce (20,922 puan) tarafından

Gayet normal çocuklar sonradan sorun yaşayabilir uyum konusunda evde olma ile kıyas yapabilir. Muhtemelen sebebi yoktur 

İnşallah birşey yoktur yaa aklım oğlumda kaldı elime hiç birşeye süresim gelmiyor

0 oy
önce (3,025 puan) tarafından

Bu uyum sürecinde karşılaşılabilecek normal bir durum bence. 

İki gün çok isteyerek gider bır gün ağlamaya başlar.

Sonra tekrar istekli olur.

Birkaç gün beklemeni tavsiye ederim.

Bu birkaç gün kendini rahat tut sende mesela çocuğa öğretmen kızıyor mu arkadaşların nasıl sana kötü davranan oldu mu gibi sorular sorma bence çünkü çocuklarda net cevap vermiyor  bı evet diyor bı hayır diyor annelerin kafası iyice karışıyor kuruntu yapma böyle sorular sorarak. Baktın çocuk cuma gününe kadar aynı ağlayarak devam ediyor o zaman öğretmeniyle direkt iletişime geç bana normal gelmedi bu kadarı diye ifade et hislerini.

Aglayarak gitti mutlu mutlu geldi mutlu olsun diye çıkolatalı pasta yaptım evde keydi yerindeydi baya

önce (3,025 puan) tarafından

Çok sevindim hep mutlu olsunlar 😍

0 oy
önce (6,822 puan) tarafından

1 2 hafta müsaade edin uyum sağlaması için gitmek istemiyorum dediğinde bir sorun varsa anlat yoksa gitmen gerekiyor okulda yeni şeyler öğrenip arkadaşlarınla vakit geçirmen lazım gibi kararlı duruş lazım eğer ilk defa gidiyorsa ayrılık kaygısı ordaki kurallara uyum vs ister istemez etkiliyor zamanla alışır 

Ağlayarak giden oğlum çıkışta mutlu mutlu geldi bugunden bir halt anlamadım ben. Beni denedi herhalde 

önce (6,822 puan) tarafından

Benim oğlum geçen sene öyle olmuştu ilk günler heves etti sonra gitmicem dedi biz geri adım atmadık devam etti bu sene zaten sorunsuz alışkın olduğu için

0 oy
önce (14,319 puan) tarafından

Ayrılır kaygısı diye düşünüyorum çünkü benim kızım da geçen hafta hevesle gitti dün ise okula 2 saat kala ağlamaya başladı teee okula girene kadar ağladı bende sordum beni ozluyormus ondan gitmek istemiyor mus çok normal bir durum 

0 oy
önce (44 puan) tarafından

Çocuğumla beraberim tüm gün krizdeydi deli etti 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğum okula gitmek istemediğinde ne yapmalıyım?
Çocuğunuz okula gitmek istemediğinde öncelikle bu tepkinin altında yatan duygusal veya fiziksel nedeni anlamaya çalışmalısınız. Okula gitmeyi reddetme durumu, ayrılık kaygısı, okul ortamındaki bir sorun veya sadece geçici bir uyum süreci olabilir. Çocuğunuzla sakin bir şekilde konuşarak kaygılarını ifade etmesine alan açın ve ona okulun güvenli bir yer olduğunu hatırlatarak güven verin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun okula gitmek istemesinin altında yatan temel nedenler nelerdir?
Çocuğun okula gitmek istememesinin arkasında genellikle ayrılık kaygısı, öğretmen veya arkadaş ilişkilerindeki zorluklar, akademik baskı veya evdeki rutinlerdeki değişiklikler yer alır. Bazen çocuğun fiziksel rahatsızlıkları veya okulda yaşadığı küçük bir hayal kırıklığı da bu tepkiyi tetikleyebilir. Çocuğun okul dışındaki yaşantısını ve okul arkadaşlarıyla olan iletişimini gözlemlemek, sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir.
Çocuğum okula gitmemek için sürekli bahane uyduruyor ne yapmalıyım?
Çocuğunuz okula gitmemek için sürekli bahane üretiyorsa, bu durum onun kaygısını yönetmekte zorlandığını gösterir. Bu bahaneleri ciddiye alın ancak okula gitme konusundaki kararlılığınızı yumuşak bir dille sürdürün. Kıyafet veya küçük ağrılar gibi bahaneler aslında okuldan kaçınma isteğinin dışavurumudur; bu yüzden doğrudan bahaneye odaklanmak yerine çocuğun duygusal durumuna odaklanıp onu rahatlatacak bir güven ortamı oluşturmanız önemlidir.
Okul kıyafetlerinin küçük olması çocukta okula gitmeme isteği yaratır mı?
Evet, okul kıyafetlerinin fiziksel olarak rahatsız etmesi veya küçülmüş olması çocukta huzursuzluk yaratarak okula gitme isteğini dolaylı olarak azaltabilir. Çocuklar kıyafetlerinin içinde kendilerini rahat hissetmediklerinde veya özgüvenlerini zedeleyen bir durumla karşılaştıklarında, okul gibi dış dünyaya çıkma konusunda daha isteksiz davranabilirler. Kıyafetin rahatlığını kontrol etmek ve çocuğun içinde kendini iyi hissettiği kıyafetleri tercih etmek okula uyumu kolaylaştırabilir.
Çocuğum okula gitmemek için ağlıyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Çocuğunuz okula gitmemek için ağladığında, sabırlı ve tutarlı bir tutum sergilemek en etkili yoldur. Çocuğun ağlamasına tepki olarak hemen pes etmek yerine, onun duygusunu anladığınızı belirten cümleler kurarak okulun gerekli olduğunu hatırlatın. Vedalaşmaları kısa ve net tutmak, okulda onu nelerin beklediğini olumlu bir dille anlatmak ve okul çıkışında onu alacağınız saati netleştirerek güvenini tazelemek genellikle bu süreci hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 215 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde 1anne1ogul (2,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 847 göst.
0 oy
3 cevap 443 göst.
6 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 267 göst.

Kategoriler