1 aydır süren burun akıntısı ve hapşırma için hangi bölüme gitmeliyim?

+2 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde (39,914 puan) tarafından

1 aydır süren burun akıntısı tıkanıklık, boğaz kulak içi kaşıntı hapşırma vs var bende. 1 aydır boyunca KBB ye randevu yakalamaya çalıştım. Çok şükür buldum ve yarın gidecem. Ama nette bazı yerlerde göğüs hastalıkları alerji testini yapıyor yazıyordu. KBB bakmaz mı? Göğüs hastalıkları şart mı?

7 Cevaplar

0 oy
(39,914 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kızlar dün gittim KBB ye. Şikayetlerimi söyledim kamera ile burnuma 3 5 saniye baktı sadece. Hap ve sprey verdi. Test falan yapmadı. Sonra dün akrabalar gelmişti Adana'dan. Akşam onları Ziyaret ettim hastaymış geçmiş olsun dediler. Dedim valla böyle böyle. Dediler KBB değil göğüs hastalıklarına gideceksin o test yapıyor dediler. Sizin dediğiniz gibi yani. Şimdi randevu alayım dedim şansa bugün randevu vardı hemen aldım. Eşim de bu sabah geldi Adana'dan. Uyusun dinlensin sonra göğüse de gidecem. 

Hatta dediler rapor bile yaparlar ilaçları ücretsiz alabilirsin..her seferinde para verme dediler..

Daha önce hap sağlık ocağından yazdirirdim ama her seferinde farklı bişey yazarlardı ben farklı yazmayın dedikçe. Yanda eczane muadilini verirdi. Kaç kutu ilaç bitirdiğimi hatırlamıyorum.

-Reklam-
+1 oy
(1,541 puan) tarafından

Cildiye ve göğüs hastalıkları yapıyor

(39,914 puan) tarafından

Dün KBB doktoru yapmadı. Bugün göğüs için randevu aldım 

+1 oy
(5,332 puan) tarafından

Dahiliye de alerji bölümüne kayıt açıyor ama sen vücuttakiden bahsetmiyorsun

(39,914 puan) tarafından

Vücutta herhangi bişey yok. Burun boğaz benim sıkıntı. 

+1 oy
(66,586 puan) tarafından

onlardan birine gidip kayit yesil alan actirman lazim 

(39,914 puan) tarafından

KBB almıştım randevu. Umarım bakar.

(66,586 puan) tarafından

fakülte ye gitme imkanin varsa yesil alan actir oraya randevu al canim ozellerde gogus hastaliklari falan yapiyorda devlette kana bakıyorlar var mi diye detaylı devlette alerji bolumu olan yerler yapiyor diye biliyorum. cildiye bölümü yapmadı bana hic ben alerjiden aşı da oldum devlette alerji bölümü vardı bursa merkezde ilceden oraya gidiyordum sonra fakulteye gittim ozelde cok yaptırdım ama ucreti cok oluyor ela ds fskultede takipte alerjiden 

+1 oy
(29 puan) tarafından

Kbb ye gidin orası yönlendiricektir. Aynı durum bende de sürekli vardı. Hap ve sprey verdi. 

(39,914 puan) tarafından

İnşallah bakar KBB. Dün nette öyle yorum görünce şüpheye düştüm.

+1 oy
(4,321 puan) tarafından

Alerji için bende oğlumu götürdüm önce herhangi bir bölüme gitmen gerek ordan alerji uman dala randovu açıyorlar o şekilde randovu alabilirsiniz uzman dal dugu için normal alınmıyor genel cerrraha git o yondendirir

(39,914 puan) tarafından

KBB ye aldım umarım bakarlar

+1 oy
(17,314 puan) tarafından

göğüs yapar alerji testini 

(39,914 puan) tarafından

Ay valla ben KBB ye aldım randevuyu 16 gün önce. Dün de öyle bi şey görünce nette bir şüpheye düştüm.

(39,914 puan) tarafından

Göğüse aldım bugün. Direk söylesem alerji testi yaptırmak istiyorum yaparlar mı? Dün KBB doktoru yapmadı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Alerji testi için KBB mi yoksa göğüs hastalıkları mı tercih edilmeli?
Alerji şikayetleri için hem KBB hem de göğüs hastalıkları uzmanına başvurabilirsiniz ancak izlenen yol farklıdır. KBB uzmanları burun ve sinüs kaynaklı alerjik rinit gibi üst solunum yolu sorunlarına odaklanırken, göğüs hastalıkları uzmanları astım gibi alt solunum yolu alerjilerini değerlendirir. Şikayetleriniz daha çok burun akıntısı, hapşırma ve kaşıntı odaklıysa KBB bölümü başlangıç için doğru bir tercihtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ KBB uzmanı alerji testi yapar mı ve süreç nasıl işler?
KBB uzmanları burun tıkanıklığı ve sinüzit gibi şikayetlerin altında yatan alerjiyi tespit etmek için prick test olarak bilinen deri testlerini klinikte uygulayabilirler. Doktorunuz burun muayenesinde alerjik rinit belirtileri saptarsa, alerjinin kaynağını bulmak amacıyla test isteyebilir. Eğer burun dışı semptomlar ön plandaysa sizi ileri tetkik için immünoloji veya göğüs hastalıklarına yönlendirebilir.
▶ Göğüs hastalıkları polikliniğinde alerji testi yaptırmak ne zaman gerekir?
Öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı veya göğüste sıkışma hissi gibi alt solunum yolu şikayetleriniz varsa göğüs hastalıklarına gitmek çok daha önemlidir. Bu belirtiler alerjik astım riskini işaret edebileceğinden, solunum fonksiyon testleri ve ayrıntılı alerji testleri bu bölümde yapılır. Burun şikayetleriniz geçmiyorsa ve akciğerlerinizi etkilediğini düşünüyorsanız mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşmelisiniz.
▶ Alerjik rinit belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?
Alerjik rinit; burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, geniz akıntısı ve burun ile boğazda kaşıntı hissi ile kendini gösterir. Tedavisinde öncelikle alerjenlerden kaçınma yöntemleri önerilir, ardından antihistaminik ilaçlar veya burun spreyleri kullanılır. Uzun süreli şikayetlerde alerji testi yapılarak hastanın neye karşı duyarlı olduğu belirlenir ve gerekirse aşı tedavisine başlanabilir.
▶ Alerji testi yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Alerji testi yaptırmadan en az 5-7 gün önce doktorunuza danışarak alerji ilaçlarını veya antihistaminik içeren soğuk algınlığı ilaçlarını kesmeniz gerekir. Bu ilaçlar testin sonucunu baskılayarak hatalı negatif sonuç alınmasına neden olabilir. Randevunuza giderken kullandığınız ilaçların listesini yanınızda bulundurmanız ve doktorunuza mevcut şikayetlerinizin süresi hakkında detaylı bilgi vermeniz teşhis sürecini hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 363 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ozgen (2,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 218 göst.
0 oy
4 cevap 346 göst.
0 oy
5 cevap 1,124 göst.
23 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler