Emzirmeyi nasıl bıraktırabilirim?

0 oy
330 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,203 puan) tarafından

Şu okul postları hele kenarda dursun azıcık 😂😂😂😂😂😂😂😂

Dün çok dirayetli davrandım sürdüm sabır taşını oğlum meme istediği zaman açtım gösterdim ıyy olmuş dedi istemedi tabi neyse abisi atletle dolaşıyor ve ilaç kullandığı ara baya kilo aldı bana baktı süt yok gitti abisinin memesini açtı baktı güldü oğlum dedi anne bu beni mi emecek😂😂😂😂😂

Vallahi gidiyim üstümü giyim elledi elledi durdu😂😂😂ay çok güldük gece verdim tabi azaltarak deniycem hadi selametle🤗

11 Cevaplar

+2 oy
önce (5,682 puan) tarafından

En sonunda uygulamada biz geleceğiz size memeyi biz bıraktırıcaz 😂😂😂

önce (4,203 puan) tarafından

Keşke bir iki arkadaş yakın olsa kimse yok burda bir iki komşudan başka 😒bazen insan konuşacak birilerini arıyor memede arada kaynar

önce (5,682 puan) tarafından

Nasip kısmet işte

-Reklam-
0 oy
önce (33,553 puan) tarafından

İnşallah çabucak alışır kolayca bırakır. Komik bir anı olmuş 

İnşallah çok zorluyor uykuya geçerken tek verdim şuan bakalım 

0 oy
önce (10,932 puan) tarafından

😂😂😂 Niyeti bozmuş senin bebe 

Bide var yani böyle tutuyo kilo olduğu için oğlum diyo anneeee bu benimi emecek😂😂

0 oy
önce (215 puan) tarafından

Ayy kıyamam ya çok üzülüyorum çocuklara da napalım ömür boyu emziremeyiz sonuçta. 

Kıyamam ya abisine koşmuş paşam :)

Bende kıyamıyorum işte ama o bana her gece sabah erkenden kıyıyor 

önce (215 puan) tarafından

Haklısın ben emzirirken gecem yoktu sabaha kadar emiyordu bomboş memeyi. Bırakmayı onlara bıraksak sanırım ömür boyu bırakmayacaklar:)

0 oy
önce (466 puan) tarafından

HhhHahah abi büyük tehlike altında 😂😂 kuytu köşede sıkıştırır falan kendini kollasin bu süreçte miniğin gözü dönmüş 😂😂

Vallahi ya😂😂😂uyuttum hemen dışarı çıktı 

0 oy
önce (14,859 puan) tarafından

Süt yolunda herşey mübah diyor minik bey 😅

İşimiz nanay

0 oy
önce (3,656 puan) tarafından

Anne bu beni mi emecek 😅😅 

😂😂😂

0 oy
önce (6,356 puan) tarafından

Şuan aynı durumdayım.yeterki oturduğumu görsün hemen gelip yerini hazırlıyor. Bazen hayır bitti diyorum abisi var 3.5 yaşında aç kız aç aç Eyamana meme ver diyor. Geçen salça sürdüm burdan okuyup banamısın demedi salçalı emdi

Allah bize yardım etsin benimde öyle ama yeter artık gerçekten nasıl olacak bilmiyorum 

0 oy
önce (28 puan) tarafından

Valla zor süreç ben çocuk kendi bırakana kadar biraktiramadim.gece salça sürüp strecleyip yattım streci açmış salçayı silip emmiş.bendeki nasıl uykuysa sabah gördüm 

Nasıl olacak işte zor ya

0 oy
önce (2,675 puan) tarafından

Hadi abi kurtuldu da bacım aman diyim etrafta ahır inek filan varsa uzak tut onlar daha büyük ve daha cazip gelebilir düşünsene bir bakmışsın tutmuş ineği emcukluyor🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂 var ama baya uzak

0 oy
önce (6,686 puan) tarafından

Kıyamam ya 😂😂 geçecek birkaç güne isteği inşallah 

Gece veriyorum bakalım nasıl olacak 

önce (6,686 puan) tarafından

Hiç verme sabır taşıyla oğlum gece de gündüz de unuttum gece de sür 

Sürüyorum ama uykusu gelince gene emiyor ,😒

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirmeyi bırakmak için en etkili yöntemler nelerdir?
Emzirmeyi bırakmak için en etkili yöntem, süreci kademeli olarak yönetmek ve bebeğin ilgisini başka alanlara kaydırmaktır. Öncelikle gece emzirmelerini azaltmak, ardından gündüz rutinlerini farklı aktivitelerle desteklemek çocuğun sürece daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olur. Sabırlı olmak ve çocuğun tepkilerine karşı sakin kalmak, emzirme sürecini sonlandırırken yaşanan duygusal geçişi kolaylaştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda memeden kesme süreci nasıl yönetilir?
Çocuklarda memeden kesme süreci, baskı kurmadan ve çocuğun hazır bulunuşluk düzeyine göre yönetilmelidir. Uzmanlar, sütten kesme döneminde çocuğa alternatif beslenme kaynakları sunulmasını ve fiziksel temasın emzirme dışında da sürdürülmesini önermektedir. Süreci bir anda kesmek yerine, emzirme aralıklarını yavaşça açarak çocuğun memeye olan bağımlılığını kademeli olarak azaltmak en sağlıklı yöntemdir.
Emzirmeyi bırakırken anne nelere dikkat etmeli?
Emzirmeyi bırakırken annelerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, kendi fiziksel ve ruhsal sağlığını korurken çocuğa güven verici bir ortam sunmaktır. Süt kanallarında tıkanıklık veya mastit riskini önlemek adına, emzirme sayısı azaltıldığında süt birikmesini engellemek için hafif sağım yapılabilir. Ayrıca, çocuğun bu dönemde yaşadığı duygusal değişimi gözlemlemek ve ona ek şefkat göstererek memeye olan ihtiyacını gidermek sürecin başarısını artırır.
Gece emzirmesi nasıl bıraktırılır?
Gece emzirmesini bıraktırmak için gece boyunca verilen öğünleri yavaş yavaş azaltmak ve çocuğa memeyi aramadığı anlarda farklı bir uyku arkadaşı sunmak oldukça etkilidir. İlk olarak gece beslenmelerinin süresini kısaltarak başlayabilir, ardından sadece su vererek veya fiziksel temasla uykuya geçişi destekleyerek memeye olan alışkanlığı kırabilirsiniz. Bu yöntemde istikrarlı davranmak, çocuğun gece boyu emmeden uyumaya alışmasını sağlayacaktır.
Emzirmeyi bırakma döneminde çocuğun tepkileri ne olur?
Emzirmeyi bırakma döneminde çocuklar, memeye olan bağımlılıkları nedeniyle huzursuzluk, ağlama veya daha fazla fiziksel temas arayışı gibi tepkiler gösterebilirler. Bu tepkiler normal bir ayrışma sürecidir ve çocuğun memeden uzaklaşırken yaşadığı duygusal boşluğu doldurmak için oyun veya sevgi dolu etkileşimler tercih edilmelidir. Süreç boyunca kararlı bir tutum sergilemek ve çocuğa güven veren bir iletişim dili kullanmak, bu geçiş dönemini daha yumuşak atlatmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,163 göst.
10 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Pasaannesi_06 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 521 göst.
24 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Rebellious (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 484 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 610 göst.