Riskli gebelikte ev huzursuzluğu ile nasıl başa çıkarım?

0 oy
212 göst.
önce Diğer kategorisinde (669 puan) tarafından

Şehirler arası taşınma yaptık. İşte yaklaşık bir ay oldu yeni yani.eşime dedim ki riskli gebeyim okullarda açılacak okula yakın bir yerde emşlakçıdan sıfır bina tutalım geçelim dedim.oda depozito bilmem ne 60 70 vermemiz lazım sahibinden olsun şuan zaten çok masraf yaptık dedi. Neyse tamam dedim zar zor sahibinden bulduk.iki katlı bina üç artı bir birinci kat Bahçeli içime hiç sinmiyor. Ev sahiplerinin lafı söz ü bitmiyor.muhatap olmuyorum yüz bulmasın diye Riskli gebeyim diye taşınamıyorumda. Baştan lafları sözlerini duydum eşime dedim bırak yerleştirme eşyayı eşyaları alıp gidelim.annem dedi ki sadece kendini düşünme bak eşine kendi topladı eşyaları kaç saatlik yok geldi diye eşime baktım çok yorgundu.erken doğum riskin olduğu ı Çin kendi toplayıp kendi taşıdı sağolsun.eşim doğumdan sonra çıkarız acele etme önce bir doğumunu yap hayırlısıyla diyor.o zamanda kış geliyor sonra bir yıl oturalım taşınalım diyor hiç rahatım yok evde ya nasıl bir çözüm bulmalıyım. İnşallah Doğu'nun Ekim'de olacak Allahın izniyle sezaryen doğum olacak toparlandım diyene kadar iki ay geçecek. Kış gelecek buranın kışıda iyi olur öyle çevremde taşınmama yardım edecek kimsede yok. 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Bezen mecbur kalıyoruz sagligin için seneye tasin bence bahar gelince tasina bilirsin biraz sabret evde dua ac dinle 

önce (669 puan) tarafından

Açıyorum ama içime hiç sinmedi ya. Ev sahipleri üstte herşeye karışmalatı canımı sıkıyor. Sahibinden bulamadığımız için tutmak zorunda kaldık. İşte birde okullar açılıyor gebeyim diye. Birde oturduktan sonra tuvaletin oradan su kaçırmış cenazemiz vardı biz yokken yaptılar rutubet kokuyor evin içi iyice sinir oldum. Şimdi hemen taşınalım diyorum eşime nasıl taşınacağız şurda üç hafta sonra doğuracaksın diyor. Rabbim hayırlısını kllaylıkla nasip etsin inşallah 

önce (1,857 puan) tarafından

Rutubet icin nem cekici var ondan al rutubet olan yerek koy aliyo 

-Reklam-
+1 oy
önce (20,881 puan) tarafından

Ev taşımak kolay değil bence eşin haklı sürekli de aynı muhabbeti yapma derim en son kizabilir eşin parçada kolay kazanılmıyor yorgunluk ayrı taşınma depozito şu bu en az 60-70 o da uygun bir sehirdeysen biz Diyarbakır a geçen sene ilk tasinmada emlakci depozito peşin kira taşınma derken 120 verdik 

0 oy
önce (8,625 puan) tarafından

Eşin zırt bırt taşınmaya para yetiştirebiliyorsa iyiymiş. Bu kadar isteğe para mı dayanır

Oluyor bacım annemgil de ev aldı yaptılar şuan ne güzel afiyetle huzurla oturuyorlar en azından karışan görüşen her şeylerine laf eden kimse yok 

önce (8,625 puan) tarafından

OO ev sahibi olmuş canım. Sen burdan çıkıp tekrar kiraya gideceksin. Ev alamayız diyorsun 

önce (33,491 puan) tarafından

Aceleyle tutulan evden zaten hayır gelmez biz taşınmak zorunda kaldık bebeğim küçüktü eşim ailemde burda iken taşınalım yardım ederler dedi aralacele ev bulduk taşındık. Bir iki ay geçmeden ev sahibi teyze vefat etti ev miras malı oldu satışa çıkardılar bir kaç ay sonra tekrar taşınmak zorunda kaldık. Senin şu an ne gezip ev bakıp beğenecek durumun var ne de eşya toplayıp yerleştirecek halin boşuna kendini ve eşini yıpratığınla kalırsın 

İşte Rabbim herkesin gönlüne göre afiyetle huzurla oturcağı ev nasip etsin iki cihanda da inşallah şeri

Malesef öyle oldu valla doğum okul dedik alel acele bulduk bin pişman olduk Rabbim herkesin gönlüne göre hayırlısıyla kolaylıkla afiyetle huzurla oturacağı evler nadsip  etsin iki cihanda da inşallah 

0 oy
önce (3,626 puan) tarafından

Tmm da canım fazla buyutuyrosun çok takılma sen kendi hayatına bak. Yani duyan da küfrettiler, hakaret ettiler sanır taşınma aşamasında burayı boş verip başka yere geçelim demek mantıklı mı? Biraz rahat ol, umursama. 1 sene idare et n'olacak? Eve zarar gelmesin diye uyarıyorlar. Sinir bozucu olabilir haklısın ama taşındınız bir kere. Tamam de geç takma bu kadar z

0 oy
önce (33,491 puan) tarafından

Şu an toparlanıp taşınacak halin ve maddi gücün olmadığına göre biraz idare etmen gerekiyor bu kışı geçirip yazın taşınırsın kötü kötü dedikçe günlerin daha da kötü geçecek 

İçime sinmedi ama ne yapayım

0 oy
önce (66,220 puan) tarafından

neye karisiyorlar mesela ev sahibiyle ayni yerde oturmak zordur ama birkac ay dişini sıkıp sabret. baharda hem ev bakarsiniz hemde sende toplamaya yardim edersin kış simdi kapin bacan kapali olacak muhatap olmazsin

GGenel olarak herşeye karışıyorlar muhatap olmuyorum bilerek mesafeliyim yinede karışıyorlar 

önce (66,220 puan) tarafından

yaslilar mi birkac ay duyma mesafeli devam et

Evet başta söyledik çocuklar var kafamız götürmez felan derseniz tutmayalım işte herşeye karışıtsanız felan diye yok karışmayız çocukları severiz dediler daha eve girmeden çivi çakmayın parkeler dikkat edin ama faydaları çizilmesin eşya taşırken başladılar. Madem o kadar değerli eviniz niye veriyorsunuz kiraya kirasını vaktinde veriyoruz. Ankastre ocak yeri var bende kayınpederin evde bıraktım ankastre mi alın dedik depozito  verinde onunla alalım dediler verdik ankadtre almışlar fırını vermedi şuan fırınjm yok oğlan mı ev eriyorum demiş ne alaka ya sanki bana alıyor

0 oy
önce (8,052 puan) tarafından

İyi de bak buraya bile kaçıncı yazışın kim bilir adami ne kadar darliyorsundur hem masraf hem zaman kaybı esyalari yerlestir taşı kolaymi doğumun da varmış gelip evini basmadiklari sürece küfür kiyamet olmadığı sürece dişini sıkmaya çalışsan ne kaybedersin 

Yok eşime bu kadar demiyorum da haklısın inşallah hayırlısıyla doğumu mu yapayım evladıma afiyetle huzurla kucağıma alayım  inşallah içime sine sine oturabileceğimız bir ev nasip etsin inşallah isteyen herkesinde kendisine nasip etsin Rabbim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Riskli gebelikte ev taşıma süreci nasıl yönetilir?
Riskli gebelik durumunda ev taşıma süreci, doktorunuzun onayı olmadan kesinlikle başlatılmamalıdır. Erken doğum riski taşıyan anne adayları, fiziksel yük kaldırmaktan, ani hareketlerden ve yoğun stresten kaçınmalıdır. Taşınma zorunluysa, tüm ağır kaldırma işleri profesyonel nakliye ekiplerine devredilmeli ve siz sadece yönetim aşamasında, dinlenerek süreci takip etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ev sahibiyle sorun yaşadığımda hukuki haklarım nelerdir?
Kiracı olarak temel haklarınız, Türk Borçlar Kanunu kapsamında korunmaktadır. Ev sahibinin huzurunuzu bozacak şekilde müdahale etmesi veya özel hayatın gizliliğini ihlal etmesi durumunda, noter kanalıyla ihtarname çekme hakkınız bulunmaktadır. Sorunların devam etmesi halinde sulh hukuk mahkemelerine başvurarak kiralama sözleşmesinin şartlarını hatırlatabilir veya arabuluculuk hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Gebelik döneminde taşınma stresi bebek için riskli mi?
Gebelik döneminde yoğun stres ve ağır fiziksel yorgunluk, vücutta kortizol seviyesini artırarak erken doğum tetikleyicisi olabilir. Riskli gebeliklerde huzurlu bir ortam, bebek gelişimi için fiziksel sağlık kadar kritiktir. Eğer yaşadığınız ev ortamı psikolojik baskı yaratıyorsa, bu durumu eşinizle sakin bir dilde paylaşarak doğum sonrasına kadar olan süreci en az enerji kaybıyla geçirecek bir plan oluşturmalısınız.
Ev sahibiyle huzursuzluk yaşarken nasıl çözüm bulurum?
Ev sahibi ile yaşanan sürtüşmeleri en aza indirmek için iletişimi tamamen yazılı kanallara veya üçüncü bir kişi aracılığıyla yürütmeye odaklanmalısınız. Yüz yüze gelmemek, gereksiz gerilimleri önlemek için en etkili yöntemdir. Haklı olduğunuz konularda sınırlarınızı net bir şekilde belirleyin ve ihtiyaç duyduğunuz huzurlu ortamı sağlamak için eşinizle birlikte, doğum sonrası için şimdiden bir taşınma takvimi planlayın.
Hamileyken ev değişikliği yapmanın en uygun zamanı nedir?
Hamilelikte taşınma için en uygun zaman genellikle ikinci trimester (14-26. haftalar) olarak kabul edilir, çünkü bu dönemde enerji seviyeleri daha yüksektir. Ancak riskli bir gebeliğiniz varsa, tıbbi danışmanlık almadan hiçbir dönemde taşınmamalısınız. Sağlığınızın öncelikli olduğu bu dönemde, taşınma kararlarını doğum sonrasına ertelemek veya sadece profesyonel destekle süreci yürütmek en güvenli yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 726 göst.
+1 oy
1 cevap 212 göst.
16 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Bencee (1,308 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 187 göst.
0 oy
4 cevap 361 göst.
6 Kasım 2024 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler