Doğum günümde eşim ailesini davet etti, ne yapmalıyım?

0 oy
349 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,901 puan) tarafından

Bugün benim doğum günümdü. Eşim beni telden aradı ve beni yemeğe götürmek istediğini söyledi. Ben ne yiyelim diye sorunca yemeğin adını söyledi. Meğerse abisi de yanındaymış ve yemeğin adını duyunca canı çekmiş. Bı zaman sonra eşim tekrar aradı annesinin ve abisinin de geleceğini söyledi. Sinirlendim ve regli ağrımın olduğunu evde vakit geçirmek istediğimi söyledim. Ben dışarı çıkmaktan vazgecince onlarda yemekten vazgeçmiş. Hayır ben belki eşimle başbaşa birşeyler yapmak istiyorum, sürpriz yumurtadan çıkar gibi çıkıyorlar benim özel günümde. Neyse uzun lafın kısası bu duelloyu ben kazandım ama şu yemek işi de içimde ukte kalmadı değil 😕

14 Cevaplar

+1 oy
önce (102 puan) tarafından

Canı çekmişse gitsin otursun annesiyle baş başa yesin

-Reklam-
0 oy
önce (791 puan) tarafından

Ay bence de güzel cevap vermişsiniz keşke çıkmayacağım diyip çıksaydınız

önce (2,901 puan) tarafından

Ama benim eşimde hata. Ben karımın özel gununde başbaşa olmak istiyorum diyememis. En çok ona sinirlendim

0 oy
önce (275 puan) tarafından

Doğum günün kutlu olsun🎂☺️

Bence eşin bunu telafi eder ama Keşke abisi ve annesine siZle sonra gideriz deseydi konu tatlıya baglansaydı. 

Abisi de eşşek kadar adamsın, ne milletin peşine takılıyorsun, al ananı git ne çektiyse canın yeyin için çıkın evinize gidin.

Düşüncesizler 😒

0 oy
önce (2,761 puan) tarafından

Yok diyememis olabilir bazen denmiyor herkes diyemiyor eşimde bende olsa diyemezdik çünkü enayiyiz 😂😁bir yere gtcemz zaman annesigl atlar gidek diye eşim Allah var o konuda çok ustelemez ama zamanında çok tepki verdim ondans kaynaklı izine gideriz sülalesini gezer bizle gidelim der durur bırak biz belki tek gitmek istiyorz bide gelenlerde gelir akraba sorunsalı akrabayiz çünkü kayınbaba degl ama o tarafdan biride gelse gelir beraber hiç bırakmaz 😁😂yardım da etmez bide yemeğe bile kalırlar bazen düşündukce sinirlerim geriliyor son gttmzde biraz çeki düzen vermişti kendine diğer gelini dövecek oldu😂😁  sanıyordu gelin dediğin herşeyi yutacak halbuki ailem beni böyle yetiştirmiş pisiriklikmi.ay ne bilmiyorum insan tepkisini koymali ama ben çok nadir bazen yapıyorum onu eşimde aynı kendimizi ailelerimize kabul ettrme çabamız var hep 

0 oy
önce (33,491 puan) tarafından

Hayır o yemek bir tek sizin gittiğiniz yerde yapılmıyordur biz doğum gününü kutlayacağız sizle başka zaman gideriz veya sizde başka yere gidin demek zor olmamalı kocan ayrı düşüncesiz kayınbiraderin ayrı bir tuhaf. 

Sen yine iyisin en azından bahane uydurmuşsun ben direkt git onlarla kutla derdim :) kavga büyürdü 

önce (33,491 puan) tarafından

Bu arada doğum günün kutlu olsun. Olayın siniri ile yazmayı unutmuşum ☺️

0 oy
önce (51,283 puan) tarafından

İyiki doğdun aşkım 💐

Bokkkk yesinler ama oğul gitsinler niye sizin peşinize takılıyorlar ki illa

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Ben insanları anlamıyorum yani senin özel günü senin doğum günün ne işleri var benim doğum günüm anneler günü'ne denk gelmişti geçen yıl eşime dedim işte doğum günümü kutlamaya gidiyoruz yemek yiyeceğiz sonra pasta keseceğiz şey böyle hani yiyeceğimiz yemekte böyle aldığımız pastada  çok büyük şeyler değil eşime dedim istersen anneni de çağır anneler günü olduğu için ikisini aynı anda şey yap çağırmak istemedi annesine neredeyse anneler günü hediyesini bile ben aldırdım 

0 oy
önce (1,753 puan) tarafından

Peki eşine başbaşa yemek istiyorum diyemediniz mi

Sonradan söyledim başbaşa olmak istediğimi. O zamanda anladı zaten

0 oy
önce (9,622 puan) tarafından

Bu durumda ben annesi yada abisine kızmıyorum suç eşinde onlara eşimin bugün doğum günü onunla birlikte yemek istiyorum vakit gecirmek istiyorum daha sonra hep birlikte gideriz demesi gerekirdi kendi başına bir birey olamayan adamlara sinir oluyorum

Aynen ben onlardan çok eşime kızdım. İnsan karımın doğum gününde başbaşa olmak istiyoruz der yaaa 

0 oy
önce (1,669 puan) tarafından

Çok haklısınnnn 

0 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Ben olsam direk doğum gunum iygun olmaz baska zaman onlarla gideriz diyip kabul etmezdim basbasa olmak osterim derim

0 oy
önce (3,626 puan) tarafından

Ayyy ne sinir bozucu bir şey. Onların canı yemeği değil bedavayı çekmiş.

0 oy
önce (66,220 puan) tarafından

esinde is bitiyor dogum günü birlikte gidicez diyecekti

0 oy
önce (5,645 puan) tarafından

Burda hatalı olan eşiniz kayınbiraderiniz veya kaynananız değil sınır çizemediği için 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin özel günümde ailesini davet etmesine nasıl tepki vermeliyim?
Özel günlerde sınır ihlali yaşandığında duygularınızı dürüst ve net bir şekilde ifade etmek en sağlıklısıdır. Öncelikle sakin kalmaya çalışarak eşinize o günün sizin için neden baş başa yaşanmasının önemli olduğunu, beklentilerinizi karşılamadığında hissettiğiniz hayal kırıklığını sakin bir dille anlatmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte kişisel sınırları korumak neden önemlidir?
Kişisel sınırlar, bireylerin birbirine olan saygısını korumak ve ilişkinin kalitesini artırmak adına kritiktir. Eşinizin sizin onayınız olmadan veya size danışmadan plan değişikliği yapması, kendinizi değersiz hissetmenize neden olabilir; bu nedenle karşılıklı onay mekanizması bir ilişkinin temel taşıdır.
Doğum gününde eşimle baş başa kalmak isterken ailevi plan çıkınca ne yapmalı?
Plan dışı gelişen durumlarda o anki fiziksel veya duygusal durumunuzu göz önünde bulundurarak sınırlarınızı çizmek hakkınızdır. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya o günü sadece eşinizle geçirmek istiyorsanız, durumu nezaketle açıklayıp daha sonra telafi etme teklifinde bulunarak süreci yönetebilirsiniz.
İlişkide beklentilerin karşılanmaması durumunda nasıl iletişim kurulur?
Beklentilerinizin karşılanmadığını hissettiğinizde 'sen' dili yerine 'ben' dilini kullanarak konuşmaya başlayın. 'Sen benim özel günümü mahvettin' demek yerine 'Doğum günümüzde baş başa olmamayı hayal etmiştim ve bu durum beni üzdü' şeklinde ifade etmek, partnerinizin savunmaya geçmesini engelleyerek daha yapıcı bir diyalog kurmanızı sağlar.
Eşimin aile üyeleriyle olan planlarına dahil olmak istemiyorsam ne yapmalıyım?
İstemediğiniz sosyal ortamlara girmek zorunda değilsiniz, özellikle de bu sizin özel bir gününüzse. Eşinize bu durumu önceden belirtmek, planlar netleşmeden önce sınırlarınızı belirlemek ve sizin için öncelikli olanın ne olduğunu net bir şekilde ifade etmek, ileride yaşanabilecek kırgınlıkların önüne geçer.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 360 göst.
13 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde niloo (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,525 göst.
5 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 877 göst.
5 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ajangadget (1,641 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,264 göst.