Eşimin aşırı takıntılı olması boşanma sebebi sayılır mı?

0 oy
396 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,650 puan) tarafından

Eşimle severek evlendik. 4 yaşında kızım var. Aşırı takıntılı mükemmeliyetciymiş 5 buçuk sene sonra anladım. Kendine aşık yapıcı olmak yerine bana ayak uydurmak zorundasın diyen biri. 

Bu bi ayrılma sebebi olabilir mi

Ona karşı nasıl bi tavır almalıyım? 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (16,917 puan) tarafından

dozuna göre evet boşanma sebebi 

evlilik fedakarlık ister ama karışıklı olarak, veren taraf hep aynıysa çok yıpratıcı olur. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,098 puan) tarafından

Bana soracak olursan evet ayrılma sebebi . Eşin üzülerek söylüyorum mükemmelliyetçi değil narsist ve kendini beğenmiş . Bununla ömür geçmez 

0 oy
önce (33,527 puan) tarafından

Kimseye uymak zorunda falan değilsin seviyorsa geçinmeye gönlü varsa ortak bir payda da buluşulur. Yoksa sepet koluna herkes yoluna. Kimsenin hastalıklı çocuğunun tedavi merkezi değilsin sen 

0 oy
önce (3,643 puan) tarafından

Anlayış gösterebileceğin takıntılar mı, tölere edemez misin? Oturup konuşarak anlaşabileceğiniz şeylerse neden boşanma sebebi olsun? Hayat hep anlaşarak geçmez ki? Evlenirken ölene kadar birlikte yaşayacağın insanı seçiyorsun. Ortalama 50 sene diyelim. 50 sene biriyle büyük kavgalar yaşanmayacak mı? Çıkılmaz yollarda kalınmaz mı? Evlilik bir hayat yoludur. Öyle ben yapamıyorum çekip gideyım dememek lazım.

önce (1,650 puan) tarafından

Telafisi çok kolay takıntılar aslında. Ama olay eşimin  üzerimde hakimiyet kurması. Çok kolay ayrılık kelimesini kullanmadım tabiki kızım var ve katlanabildiğim kadsr gidicek. Onun yüzünden de sağlığımdan olamam tabiki. Umarım bu bi bunalımdır evimi ailemi seviyorum 

önce (97 puan) tarafından

Bak benim bir tanıdığım var eşine resmen hakimiyet kurmuş yani kola pasta şekerli şeyler hamur işi falan tüketmesi yasak kadının çocuklarının da yasak ya çocuk böyle bir yere gittiği zaman böyle bir şey bulduğunda babasından gizli hemen yiyebildiği kadar yiyor yani kadın hamileyken evine gitmiş anne evine orada  ağlayarak kola içmiş yani ama öyle boşanmak kolay değil yani aileleri güzel bir aile birbirlerini seviyorlar kadında ona göre şey yapıyor sağlık açısından da onları düşündüğü için yapıyor aslında ama tabii ki de kişisel alana müdahale

0 oy
önce (2,631 puan) tarafından

Artık essek demek bile boşanma sebebi o yüzden eşinden ayrılınca neler yapacaksin nasıl hayat sürecek önce bunları dusun boşanmak kolay bir karar değil

Evet boşanma sebebi

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Ya yapacak bir şey yok bazı insanlar şey oluyor yani sana çok zarar verecek takıntılar değilse o kadar umursama çünkü benim eşim de öyle eşyalarına çok takıntılı askerliğinden kalan diş fırçası falan duruyordu düşün o kadar takıntılı televizyonla arabasına herhangi bir pijamasını bile zarar gelsin mi hiçbir şekilde kabul edemiyor yaşadıklarımı anlatsam sen umursamaz olacaksın başka türlü geçmez yani sen de takarsan kafana hiç olay iyi yerlere gitmiyor oğlum bile yani babasının huylarını almis birdi iki oldular 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin aşırı takıntılı ve mükemmeliyetçi olması boşanma sebebi sayılır mı?
Türk Medeni Kanunu'na göre eşin aşırı takıntılı ve mükemmeliyetçi olması tek başına otomatik bir boşanma sebebi değildir. Ancak bu durum evlilik birliğinin temelden sarsılmasına, taraflardan birinin huzurunun bozulmasına ve ortak hayatın çekilmez hale gelmesine yol açıyorsa, 'evlilik birliğinin temelden sarsılması' hukuki gerekçesiyle boşanma davası açılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Takıntılı bir eşle evliliği sürdürmek için nasıl bir iletişim yolu izlemeliyim?
Takıntılı ve kontrolcü eşle iletişimde 'ben' dili kullanmak ve sınırlarınızı net bir şekilde belirlemek önemlidir. Eşinizin takıntıları sizi veya 4 yaşındaki çocuğunuzu psikolojik olarak baskı altına alıyorsa, savunmaya geçmeden önce sınırlarınızın ihlal edildiğini sakin bir dille ifade etmeli ve gerekirse profesyonel bir aile terapistinden destek almalısınız.
Mükemmeliyetçi eşin sürekli baskı kurması psikolojik şiddet kapsamına girer mi?
Eşin sürekli olarak 'bana ayak uydurmak zorundasın' diyerek partneri üzerinde baskı kurması ve yaşam tarzını dayatması duygusal istismar olarak nitelendirilebilir. Bu tutum, evlilikte tarafların özgür iradelerini kısıtlıyorsa ve bireyin psikolojik sağlığını olumsuz etkiliyorsa, boşanma davasında kusur olarak mahkemeye sunulabilecek bir veri haline gelebilir.
Evlilikte takıntı sorunu ile başa çıkmak için ne zaman profesyonel destek alınmalı?
Eşinizin mükemmeliyetçiliği günlük yaşamı, 4 yaşındaki çocuğunuzla olan iletişiminizi ve genel aile huzurunuzu ciddi boyutta aksatmaya başladığında profesyonel destek almalısınız. Özellikle uzlaşma sağlanamayan ve sizi kendi kimliğinizden uzaklaşmaya zorlayan durumlarda bir aile danışmanı veya psikolog, sorunun çözümü veya ayrılık süreci konusunda tarafsız bir rehberlik sunabilir.
Takıntılı bir eşim var, çocuğumun psikolojisini korumak için neler yapmalıyım?
Çocuğunuzun psikolojisini korumak için evdeki gerginliği azaltmak ve mükemmeliyetçi tutumun yarattığı baskıyı çocuğa yansıtmamak en öncelikli adımdır. Eşinizle bu konuyu çocuğunuzun yanında değil, sakin bir zamanda konuşmalı ve çocuğun gelişim döneminde esnek, huzurlu bir ortamın ne kadar kritik olduğunu vurgulayarak profesyonel yardım alması konusunda ısrarcı olmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 817 göst.
0 oy
25 cevap 2,620 göst.
0 oy
11 cevap 997 göst.
4 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 5,547 göst.
10 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler