Adetim 8 gün gecikti test negatif çıktı hamile miyim?

0 oy
50 göst.
önce Diğer kategorisinde (213 puan) tarafından

8 gündür gecikme yaşıyorum. Dün 2 test yaptım negatif çıktı. Adetim hâlâ gelmedi, gelmesine dair bir belirtim de yok. Acaba geç döllenme vesaire gibi bişey olabilir mi, testte negatif çıkmasına rağmen hamileliğini öğrenen var mı? Hamile bölümüne yazdım ama orda pek cevap veren olmadı, burda belki başına gelen vardır diye buraya sordum. İşte şu kadar gecikmem oldu testte de negatif çıkıyordu ama hamileymişim gibi gibi...

2 Cevaplar

0 oy
önce (7 puan) tarafından

Kan tahlili verirsen  çıkar zaten

önce (213 puan) tarafından

Evet ama testte pozitif görmeyince o yüzden kan vermeye gitmedim

önce (7 puan) tarafından

Bazen evdeki testler çıkmıyor. Ama gebelik varsa kanda muhakkak çıkar . Geç dölleme bile olsa çıkar yani kanda

Eğer hafta sonuda gelmezse pazartesi günü gidip kan vereyim en iyisi, başka çare kalmıyor:D

-Reklam-
0 oy
önce (2,152 puan) tarafından

Benim de 7 gün gecikme oldu bugün kan verdim sonuç 0.62 çıktı negatif ama hala regl olmadım belirti de yok 

Çok ilginç gerçekten. Benim geçen ayda 3 gün gecikmem oldu iyice düzensizleşti. Eğer hafta sonuda gelmezse pazartesi günü gidip kan vericem negatif çıkarsa da bi kadın doğuma gözüksem iyi olacak sürekli gecikme yaşayıp duruyorum

önce (2,152 puan) tarafından

Ben Çarşamba gününe randevu aldım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adetim 8 gün gecikti test negatif çıktı hamile olabilir miyim?
Adet gecikmesine rağmen idrar testinin negatif çıkması, gebeliğin henüz çok erken dönemde olması veya geç döllenme yaşanmış olması sebebiyle hormon seviyelerinin test tarafından algılanamamış olabileceğini gösterir. Bu durumda, birkaç gün daha bekleyip testi tekrarlamak veya en kesin sonuç için bir sağlık kuruluşunda kan yoluyla beta-hCG testi yaptırmak en doğru yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geç döllenme nedir ve testte ne zaman belli olur?
Geç döllenme, yumurtlamanın beklenenden daha geç gerçekleşmesi durumudur ve bu da adet döngüsünün uzamasına neden olur. İlişkiden itibaren yaklaşık 10-14 gün geçtikten sonra idrar testleri güvenilir sonuçlar vermeye başlar; ancak geç döllenmede bu süre uzayabileceği için negatif sonuçlar yanıltıcı olabilir.
Adet gecikmesi testte negatif çıkmasına rağmen hamilelik nasıl anlaşılır?
Adet gecikmesi yaşayıp idrar testinde sonuç alamayanlar için kesin yöntem kanda gebelik testidir. İdrar testleri belirli bir hormon seviyesine ihtiyaç duyarken, kan testleri çok daha düşük beta-hCG değerlerini tespit edebilir. Eğer belirtiler devam ediyorsa veya adet kanamanız hala başlamadıysa bir uzman görüşü almanız önerilir.
Adet gecikmesinin hamilelik dışındaki yaygın sebepleri nelerdir?
Adet gecikmesi sadece gebelik kaynaklı değil; stres, mevsimsel değişiklikler, ağır egzersiz, beslenme düzenindeki değişimler veya hormonal dengesizlikler (örneğin polikistik over sendromu) nedeniyle de görülebilir. Eğer hamilelik testleriniz üst üste negatif çıkıyorsa ve gecikme süreniz uzuyorsa, bir kadın hastalıkları uzmanına görünerek gecikmenin altındaki tıbbi nedeni öğrenmelisiniz.
Evde yapılan idrar testleri ne kadar güvenilirdir?
Evde yapılan idrar testleri, doğru zamanda yapıldığında yüzde 99'a varan bir doğruluk payına sahiptir ancak kullanım hataları, testin son kullanma tarihinin geçmiş olması veya idrarın çok seyreltilmiş olması sonucu etkileyebilir. Adet gecikmesinin 8. gününde negatif sonuç alıyorsanız, testin yanlış sonuç vermiş olma ihtimalini göz önünde bulundurarak testi sabah ilk idrarınızla tekrarlamanız tavsiye edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 163 göst.
0 oy
3 cevap 324 göst.
13 Haziran 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Sibel6619 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 382 göst.
12 Haziran 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Sibel6619 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 404 göst.
22 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Alpbebe (14 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,863 soru

24,782,119 cevap

373,760 kullanıcı

...