Doğum sonrası kanama ve sancım çok normal mi?

+1 oy
395 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (101 puan) tarafından

Akşam yedide gelen düzenli sancılarım vardı 7 dakikada bir gelmeye başladı acile geldim kontrol ettiler açılma yoktu nstde sancı yok dedi ama ben sancidan öldüm doktor dedi git artınca sabah gel daha hastaneden çıkmadan baktım sancidan yürüyemedim 30 dakika sonra yine kontrol etti 5 santim açıklıkla direk doğuma aldı yani zorla kendimi yatırdım hastaneye yarım saat geçmeden doğum yaptım şimdi bebeğim yanımda ve çok kanamam ve sancım var ama sanki huzura vardım 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (2,623 puan) tarafından

Hadi gözün aydın Allah analı babalı büyütsun hayırlı akıllı uslu gazsız bol uykulu iştahlı bir çocuk olsun

önce (101 puan) tarafından

Şimdiden sürekli ağlıyor geceden beri bu gram uyku yok

-Reklam-
0 oy
önce (4 puan) tarafından

Gözün aydın olsun canım rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah darısı benim başıma 😊

İnşallah amin 

0 oy
önce (10,522 puan) tarafından

Sağlıkla büyüt vatana millete hayırlı evlat olsun . Darısı sağlıkla bize nasip olsun 💕

0 oy
önce (1,666 puan) tarafından

Allah analı babalı büyütsün rabbim ben ve bütün hamilelere sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin🤲

İnşallah bir avazda kurtulun

önce (1,666 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
önce (11,614 puan) tarafından

Ayyy gözünüz aydın Allah bağışlasın darısı ben ve tüm hamişlere🫂

0 oy
önce (5,344 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım bende dün doğum yaptım sezeryanla

Hayırlı olsun 

0 oy
önce (659 puan) tarafından

Hayırlı evlat olsun Rabbim afiyetle huzurla b ü yüreği nasip etsin inşallah. Benimkide yakın bende böyle pıst açarım inşallah sezaryen aa ma olsun 🙂

0 oy
önce (1,977 puan) tarafından

Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah. Neyin oldu 

0 oy
önce (229 puan) tarafından

Rabbim analı babalı büyütsün inşallah gözün aydın.

Darısı bizlere inşallah ♥️❤️

0 oy
önce (33,465 puan) tarafından

Hayırlı evlat olsun sağlıkla analı babalı büyüsün darısı başımıza inşallah 

0 oy
önce (27,631 puan) tarafından

Hayırlı olsun. Allaha analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah 😊 

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Hayırlı olsun cnm.rabbim bağışlasın size gözünüz aydın evet yaa ne güzel insan artık hafifliyor rahatlıyor ya 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum sonrası aşırı kanama ne zaman tehlikeli kabul edilir?
Doğumdan sonraki ilk birkaç gün kanamanın yoğun olması normaldir ancak pedinizi saat başı tamamen dolduracak kadar şiddetli ve pıhtılı kanamalarda vakit kaybetmeden hastaneye başvurmalısınız. Özellikle kanamanın parlak kırmızı renkte olması, ani bir artış göstermesi veya ateş, şiddetli karın ağrısı ile eşlik etmesi ciddi bir komplikasyon habercisi olabilir. Uzmanlar, doğum sonu loşi olarak adlandırılan kanamanın zamanla azalarak renk değiştirmesini bekler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumdan hemen sonra şiddetli sancı olması normal mi?
Doğumdan sonra hissedilen sancılar genellikle rahmin eski boyutuna dönmek için kasılmasına bağlı olarak ortaya çıkan normal bir süreçtir ve buna after-pains denir. Emzirme sırasında salgılanan oksitosin hormonu bu kasılmaları tetiklediği için sancı hissi daha yoğun olabilir. Ancak dayanılamayacak kadar şiddetli, sürekli ve dinlenmekle geçmeyen sancılarınız varsa enfeksiyon veya rahim içi bir durum riski açısından mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.
Doğum sancısı hastanede nasıl anlaşılır ve takip edilir?
Doğum sancısı, düzenli aralıklarla gelen ve gittikçe şiddeti artan, istirahat etmekle geçmeyen kasılmalardır. Hastanede yapılan NST (non-stres test) cihazları sancıların frekansını ölçse de bazen bu cihazlar sancı başlangıcını yakalayamayabilir; bu noktada fiziksel muayene ile rahim ağzındaki açılma miktarı en güvenilir veridir. Düzenli sancılarınız varsa ve ağrı yürüyüşünüzü kısıtlıyorsa, NST sonuçları normal çıksa bile mutlaka doktorunuzun detaylı muayene yapmasını talep etmelisiniz.
Doğum sonrası ilk günlerde iyileşme süreci nasıl hızlandırılır?
Doğum sonrası ilk günlerde iyileşmeyi hızlandırmak için en önemli kural bol sıvı tüketmek ve vücudunuzun dinlenme sinyallerine kulak vermektir. Eğer normal doğum yaptıysanız bölgenin temiz ve kuru tutulması enfeksiyon riskini düşürür, dikişleriniz varsa oturup kalkarken nazik hareketler sergilemelisiniz. Bebeğinizi sık emzirmek rahminizin toparlanmasına yardımcı olurken, kendinizi zorlayacak fiziksel aktivitelerden kaçınarak ilk 40 gün boyunca sadece dinlenmeye odaklanmanız iyileşme sürecinizi destekleyecektir.
Hastanede doğum sancısı yaşayıp açılmanın olmaması neden olur?
Doğum sancısı yaşamanıza rağmen rahim ağzında açıklık olmaması, vücudun henüz aktif doğum sürecine tam olarak girmediğini ancak doğumun başladığını gösteren erken evre olabilir. Bu aşamada rahim ağzı henüz incelme ve yumuşama sürecindedir. Sancıların yoğunluğu ile açılmanın paralel ilerlemediği bu durumlarda doktorunuz sizi gözlem altında tutarak açıklığın santimetrik değişimini sık aralıklarla kontrol eder; genellikle sancılar şiddetlendiğinde rahim ağzı kısa sürede açılmaya başlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 770 göst.
18 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 438 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Merva90 (167 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,892 soru

24,782,555 cevap

373,788 kullanıcı

...