Çocuğumun ateşini düşürmek için ilaçları nasıl vermeliyim?

0 oy
160 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,195 puan) tarafından

Kzlar bu ilaçlar arasında ne kadar zaman koymaliyim recetemiz bu birazdan basliycaz önce habgisini vereyim ateşi var  sonra hangisini siz nasıl yapardiniz

image

6 Cevaplar

+1 oy
önce (9,621 puan) tarafından

Tylol ateş düşürücü üç kez Iburamin zero hem ateş hem soğuk algınlığı için iki yada üç kez verilebilir ikisini dönüşümlü verirsin zinco çinko vitamini günde bir kez diğeri antibiyotik de 12 saat arayla

önce (1,195 puan) tarafından

Doktor croxilex yazmış eczane klamoks vermiş önce antibiyotik yaptım verdim  yarım saat sonra taylol verdim şimdi uyuycak tylol ve iburamin zeroya 3 saat ara ile yazılmış ki benim bildiğim 4 saat ara olmasi gerek ben öyle yaparım 4 saat sonra iburamin zero vercem  antibiyotik günde iki kez zaten onda  sorun yok   çinko da günde 2 yazmış ama ölçüsünü yazmamis

İkisi aynı biri bilim firması biride menarinin firması orjinal olanı Auğmentin fark etmez için rahat olsun çocuk kaç yaşında 

Çok sağol canm 6 yasinda

Zinco fort olarak yazdığı içinde 30 mg çinko var yani yüksek dozda olan şurubu yazmış günde 1.5 ml yada 2 ml arası kullanması lazım içinde pipet vardır tek doz olarak sabah verirsin  

+1

Çok sağol canm

-Reklam-
0 oy
önce (229 puan) tarafından

Ateş varsa önce ateş düşürücü verin 

0 oy
önce (8,053 puan) tarafından

İburamin zero soğuk algınlığı için ateşe büyük etkisi olmax zinco destek surubu bağışıklık için once antibiyotik olan croxilex versen daha iyi 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Zincfort genellikle ben kızıma sabah aç karna veriyordum o şekilde kullanabilirsin ilaçların arasına bir 2-3 saat koy bence üst üste verme ateş düşürücüleri 6 saat arayla değiştirerek ver 

önce (15 puan) tarafından

Ateşi varsa önce ateşini düşürmek daha iyi olur 

Doktor croxilex yazmış eczane klamoks vermiş önce antibiyotik yaptım verdim  yarım saat sonra taylol verdim şimdi uyuycak tylol ve iburamin zeroya 3 saat ara ile yazılmış ki benim bildiğim 4 saat ara olmasi gerek ben öyle yaparım 4 saat sonra iburamin zero vercem  antibiyotik günde iki kez zaten onda  sorun yok bide bu ciinko şurubunu aç veriyorjm dedin bize günde 2 yazılmış  yok mu aç mı yazıyor anlamadım ama  içinde 4 8 yaş için 1.25 ölçü yaxiyr  az deglmi o üstüne bişey yazmamışlar

0 oy
önce (5,644 puan) tarafından

Doktorunuz kullanım sırasını söylemedi mi size

Doktor croxilex yazmış eczane klamoks vermiş önce antibiyotik yaptım verdim  yarım saat sonra taylol verdim şimdi uyuycak tylol ve iburamin zeroya 3 saat ara ile yazılmış ki benim bildiğim 4 saat ara olmasi gerek ben öyle yaparım 4 saat sonra iburamin zero vercem  antibiyotik günde iki kez zaten onda  sorun yok bide doktora ben gtmedim kzmla eşim gtmisti

önce (5,644 puan) tarafından

Doktorun verdiği neyse keşke onu alsaydınız eczacının verdiğini kabul etmeseydiniz

0 oy
önce (1,370 puan) tarafından

Çocuğun tam olarak neyi var? Ateşi, hapşurması, burun tıkanıklığı? Croxilex antibiyotik 12 saatte bir vereceğin için sabah akşam yemek saatlerine uydurarak ver. Zincfort vitamin bağışıklık için vermiştir. Ama diğer 2 ilacın bir arada olması bana saçma geldi. Tylol calpol gibi ağrı kesici ateş düşürücü. İburamin zeroda da dolven gibi ağrı kesici ateş düşürücü var ama aynı zamanda hapşırma burun akıntısı için etkili antialerjik madde de var. Bunlar calpol-dolven gibi dönüşümlü kullanılmaz. Hapşırma burun akıntısı yoksa sadece ateş ve ağrı için ben olsam sadece Tylol verirdim. Varsa Tylol vermez sadece günde 2 kere İburamin zero verirdim

Doktor croxilex yazmış eczane klamoks vermiş önce antibiyotik yaptım verdim  yarım saat sonra taylol verdim şimdi uyuycak tylol ve iburamin zeroya 3 saat ara ile yazılmış ki benim bildiğim 4 saat ara olmasi gerek ben öyle yaparım 4 saat sonra iburamin zero vercem  antibiyotik günde iki kez zaten onda  sorun yok   

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumun ateşini düşürmek için ilaçları hangi sırayla vermeliyim?
Çocuğunuza ilaç verirken öncelikle doktorunuzun belirttiği dozaj planına sadık kalmalısınız. Genellikle ateş düşürücü şuruplar arasında en az 4 ile 6 saatlik bir bekleme süresi önerilir. İki farklı etken maddeli ilaç kullanmanız gerekiyorsa, bu süreyi mutlaka bir takvim tutarak takip etmeli ve ilaçların çakışmadığından emin olmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Farklı ateş düşürücü ilaçlar arasında kaç dakika ara vermeliyim?
Aynı etken maddeye sahip ilaçlar arasında mutlaka 4 ile 6 saat ara bırakılmalıdır. Eğer doktorunuz farklı iki ilacı dönüşümlü kullanmanızı önerdiyse, bu ilaçlar arasında genellikle 3 ile 4 saatlik bir zaman dilimi olması güvenli kabul edilir. Ancak, her ilacın doz aralığı farklı olabileceği için reçetedeki saatleri asla aşmamalı ve ilaçların verilme zamanını not etmelisiniz.
Ateşi olan çocuğuma ilaç verirken nelere dikkat etmeliyim?
Ateşi olan çocuğunuza ilaç verirken en önemli kural, ilacın dozu ile çocuğun kilosunun uyumlu olmasıdır. İlaçları mutlaka doktorunuzun belirlediği mililitre ölçüsünde ve önerilen saat aralıklarında verin. İlacı vermeden önce mutlaka şişeyi çalkalayın ve kendi ölçeğini kullanarak doğru miktarı ayarladığınızdan emin olun.
Ateş düşürücü ilaçların etki süresi ne kadardır?
Ateş düşürücü ilaçlar genellikle verildikten 30 ile 60 dakika sonra etkisini göstermeye başlar. İlacın etkisi vücut ısısına ve çocuğun genel durumuna bağlı olarak 4 ile 6 saat kadar sürebilir. Eğer 1 saat geçmesine rağmen ateşte hiçbir düşüş olmazsa veya çocuğun genel durumu kötüleşirse, vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
Çocuğumun ateşi düşmezse ne yapmam gerekir?
İlaç dozlarını doğru aralıklarla vermenize rağmen ateş düşmüyorsa, çocuğunuzu ılık suyla duş aldırmak veya ıslak havlu kompresi uygulamak yardımcı olabilir. Ancak bu yöntemler ilaç yerine geçmez. Ateş 39 derecenin üzerindeyse, havale geçmişi varsa veya çocuğunuzda aşırı halsizlik ve kusma gözlemliyorsanız, mutlaka doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 526 göst.
0 oy
2 cevap 262 göst.
1 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Gonulgungor (363 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 200 göst.
27 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 485 göst.
23 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Bal bebek 2 (37 puan) tarafından soruldu