Ana sınıfı öğrencisi servise binmek istemiyor, ne yapabilirim?

0 oy
306 göst.
önce Diğer kategorisinde (192 puan) tarafından

Oğlum ana sınıfına gidiyo alışmadı çok zor geçicek belli ki  servise verdım dün çocuk stresten korktu baya gece uykuda bağırıp durdu ben götürüp getircem mecburen eşim de mecburen çalıyor sabah 6 da çıkıyor eşim.   okul 9 da başlıuo 2 aylık bebeğim var dolmuşa binsem çocuk arabası ile zor oluyor katla aç zorlanıyorum bazı dolmuşlar da almıyo araba ile katlasam bile okul evden 40 dk uzaklıkta 2 yokuş var bebegi arabasına bindirir götürürüm ben yorulmam ama 5 yaşındaki çocugum yoruluyo yürümek bana da iyi gelir alışana kadar ama kaç günde alışır yağmur yağıyor bebek üşür bırakacak hiç kimse de yok okulun orda bekliycem mecburen 9 da başlıuo 2 de bitiyo emziriuom bana bir fikir verin çok zor napim kafam alak bulak oldu şuan bile ağlıyorum iki ayağım bir papuçta bana bir fikir verin eşim inşaat a çalışıyo evden 1 saat uzaklıkta işi bırakıp gelemiyo 2 gündür geldi gitti ama nereye kadar mecburen oda çalışacak 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (5,621 puan) tarafından

Sizin önce pedogojik destek almanız gerekiyor 

önce (192 puan) tarafından

Fikir verin dedim pedagojik bir durumda miyim pardon da 2 çocuklu bir anne olarak nasıl bir yol izleyebilirim diye sordum gurbette tek başına çocuk doğurup büyütmek kadar zor bişiy yok inanın cocugım için en güvenli ve zor olmayan bir yol arıyorum çok normal değil mi

önce (5,621 puan) tarafından

Pegogojik destek almanızın zor veya ayıp olan yanı nedirdr bu kadar tepki gösterdiniz serviste kusuyor demiştiniz bir önceki blogunuzda bu durum psikolojik bir meselede olabilir fiziksel olmasıda muhtemel ama daha çok psikolojiktir (mesela araba tutması kusmaya sebebiyet verir yada anneden ayrılmamak için zorla kendini kusturması gibi) neye tepki verdiniz ben anlayamadım belli ki sizin çözebileceğiniz bir durum değil işin içine kusma girmiş çünkü

önce (10,928 puan) tarafından

Sanırım pedagojik desteğini kendi için psikolog desteği olarak algıladı post sahibi 

önce (2,761 puan) tarafından

Strest ve kaygidan kusmus olabilir ayrılma kaygısı falan bazen bende çok stest kaygı yasadimda midem bulanıyor gbi oluyor ne kdr kusma olmasads yoğun yaşıyor ki servisle beraber gitseniz bir süre belki o kaygı Yener 

önce (2,620 puan) tarafından

2 aylık bir çocukla yaklaşık evden 8 gibi çıkıp 2 ye kadar okulda bekleyip saat 3 gibi eve girmeyi mi planliyorsunuz aha kış kapıya dayandı havalar soğuyacak el kadar bebeği arabaya koysanız da orda nekadar duracak altı pislenecek karnı acikacak yeri gelecek zibinina kadar kaka olacak o biz gibi havalarda nasıl olacak o iş birdaha düşünün 

Servis konusuna gelince mecbur binecek belki o bir anlık kusmaydi 5 yaşında çocuk ilk kez tek başına biryere gidiyor kaybolma korkusu bile sarmış olabilir ve genelde buda sokakta elimi birakma tek başına biyere gitme kaybolursun kaçırırlar vs vs konuşmalardan dolayı kaynaklanıyor korku sariyor çocuğu zamana bırakın biraz elbette herşeye alışacak 

-Reklam-
0 oy
önce (4,491 puan) tarafından

Daha yakında okul yok mu peki belli ki korkmuş servisten 

En yakınımız maalesef

0 oy
önce (1,147 puan) tarafından

Beliki korkmuş servisten daha önce tek başına binmemiş normal ama alıştırmak zorundasın malesef  keşke okul daha yakın olsaydı bnmde 3 aylık bebeğim var sabahları babası bırakır okul bize 5 dk ama bugün babası alamadı okulda koşa koşa hitim desem inanırmısın  bebeğimi de babasına bıraktım ben gelene kadar baya ağlamıştı babası sakinleştirememişti bende emziriyorum  of çok yorucu ya gerçekten seni çok iyi anlıyorum   servisi sevdir canım mecbur gidip gelemezsin ki çok zor bebekle 

0 oy
önce (2,761 puan) tarafından

Sevsile bir sure gitmeyi dene senle gideceğim alışana kadar diye konuş ama sende gelirken  servisle gelirmisin ben seni kapıda beklicegim de sürpriz yapacağım sana de onu sevindir gönlünü et alışması lazım denk çok iyi anlıyorum benim ki bir yıl Bebek Arabası ile götürdm diğer yıl servisle şuan alıştı okulu seviyor çok şükür yoksa npardm gurbette o arada kalmışlığı bilirim öncelikle sakin ol ve çocuğa çok tedbirde bulunma oda kafasında demekki zor kaygılı birşey diye düşünmesn hatta sevdiği biri varsa onun servsile bir dönem okula gttini anlat guzel heyecan katarak ben bazı konularda öyle yapıyorum 

0 oy
önce (1,128 puan) tarafından

Bormal degılmı ya anaokulu ogrencısı okul 9da baslayıp 6da cıkıyor bu cocuk en baba 5bucukta kalkıyor vallls bu cocuga ıskence hıc okulu bıle sevemez 

Daha yakından bırsey bakın veya baska bır cozum ama bu cozum 9da baslayan okul ıcın 5bucuk da kalkıp 6da cıkmak  olmasın

önce (10,521 puan) tarafından

Bence eşi 6 da çıkıyor virgül koymadığı için anlaşılmamış 

0 oy
önce (1,664 puan) tarafından

Ayyy bacım Allah yardımcın olsun bir şekilde servise alıştır sen :( 

Benimde 3. Doğum büyüğü kendi gidip geliyor 12 yaşında ama diğeri 5 yaşında kasımda bebeğimiz doğacak bende nasıl götürüp getirirm bilmiyorummm😔 senin gibi dert oldu bana daha doğmadan

0 oy
önce (8,606 puan) tarafından

9 daki okul için 6 da çıkması çok kötü . Çok çok erken. Karanlıkta korkar tabi. Bir de çocuk o saatte kendine bile gelemiyordur 

önce (8,606 puan) tarafından

Olabilir 

0 oy
önce (8,423 puan) tarafından

sizde servisle gidin alisana kadar dönüşte yürüyün 

0 oy
önce (10,245 puan) tarafından

İyide niye 6 da servise çıkıyor Orayı anlayamadım 9 da başlayan okul 3 saat napıyorlar serviste

önce (10,245 puan) tarafından

Olabilir baktım herkes öyle anlamış 

0 oy
önce (3,618 puan) tarafından

Bebeğin 2 aylıkmış. Kanguru al tam bebek içinde,2 servisle gıt gel yaparsın 

Servis alır mı ki

önce (3,618 puan) tarafından

Kanguru canım senin bedeninle bir olacak niye almasın?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ana sınıfına yeni başlayan 5 yaşındaki çocuğum servise binmek istemiyor ne yapmalıyım?
Çocuğunuzun okul servisine alışması için süreci kademeli ilerletmek en sağlıklı yoldur. İlk birkaç gün servise sizin eşlik etmeniz veya öğretmeniyle önceden konuşarak servisten karşılanmasını sağlamanız kaygı düzeyini azaltacaktır. Bu süreçte ona okulun eğlenceli yanlarını anlatmak ve servisin onun için güvenli bir yolculuk aracı olduğunu pekiştirmek süreci hızlandırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul servisine alışamayan ana sınıfı öğrencisi için okula ulaşım nasıl kolaylaştırılır?
Eğer servise alışma süreci uzarsa, okul ile ev arasındaki mesafeyi yönetmek için alternatifler geliştirmelisiniz. Bebekle yürüme zorluğu yaşıyorsanız okul yönetimiyle görüşerek esnek giriş-çıkış saatleri talep edebilir veya aynı güzergahtaki diğer velilerle servis ya da araç paylaşımı yapmayı teklif edebilirsiniz. Bu süreçte ulaşım stresini azaltmak hem sizin hem de çocuğunuzun psikolojisi için önemlidir.
5 yaşındaki çocuğun okul korkusu ve servis reddi kaç günde geçer?
Ana sınıfı öğrencilerinin okul ve servis kaygısı genellikle 2 ila 4 hafta arasında süren bir adaptasyon sürecidir. Bu süre çocuktan çocuğa değişmekle birlikte, tutarlı bir rutin oluşturmak ve çocuğa güven veren bir yaklaşımla yaklaşmak adaptasyon süresini kısaltır. Çocuğun gece uykusunda stres belirtileri göstermesi, okul kaygısının yüksek olduğunu gösterir ve bu durumda zorlayıcı değil, destekleyici olmak esastır.
İki küçük çocukla okula gitmek zorunda kalan anne için ulaşım stratejileri nelerdir?
İki çocukla yokuşlu bir yolda ulaşım sağlamak oldukça zorlayıcıdır, bu yüzden pratik ekipmanlar kullanmak süreci rahatlatabilir. Bebek için hafif bir baston puset veya kanguru tercih ederek ellerinizin boş kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca okul çevresindeki velilerle dayanışma içine girerek ulaşım konusunda yardımlaşmak, fiziksel ve zihinsel yükünüzü hafifletecek en etkili yöntemdir.
Ana sınıfı çocuğu neden servise binmekten korkar?
Okul servisi korkusu genellikle 5 yaşındaki çocuklarda ayrılık kaygısı veya yabancı bir ortamda bulunma endişesinden kaynaklanır. Servisteki kalabalık, gürültü veya henüz tanımadığı bir yetişkinle yolculuk yapma fikri çocukta stres yaratabilir. Bu korkunun temelinde çocuğun sizin yanınızdan ayrılma endişesi yatar; bu yüzden evden çıkarken vedalaşmayı kısa tutmak ve güven verici bir rutin oluşturmak faydalı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 358 göst.
7 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Rabiaadarrrr (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 395 göst.
5 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Hatice000 (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
10 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Cerenerenn annesi (285 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 247 göst.
3 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Ugurumby (3,408 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,954 soru

24,783,610 cevap

373,819 kullanıcı

...